Любители на кучета-16

• 62 088
  • 730
  •   1
Отговори
# 435
  опаа и ние тук ... Джеси , малка глезанка , много е хубава , особенно с първата дрешка  Heart Eyes

Фламбе , и при нас го има това търкане , всеки ен по два пъти , след разходка , като си измием лапинките и му направя тоалета , но по-интересното е след това.... тича като обезумял с много интересно сгънати уши  Joy hahaha Joy , много е смешен изведнъж спира гледа странно и отново започва да бяга ! Това в къщи му казваме пет минутка  Laughing

Рая , милата така иска да си играе с маника , а той така тромаво иска да се намести и  да си легне , много са хубави  Hug

violenza, много добра идея   Hug

Ние си имаме нова дрешка , но нашия хубостник не застава за хубава снимка и скоро не съм го фотала , но тези почивни дни мисля да му спретна една фото сесия  Party

# 436
  • София
Да, абсолютно, малката искаше да спинка, а Рая не я оставя на мира и само се бута в нея и я закача Grinning
Сега и е много мъчно, само я търси всеки път като влезне в стаята  Sunglasses

# 437
Здравейте момичета,

бързам да се похваля с дъждобраните на моите маймунковци:
Мис Кайра

Мистър Марк

и техни величия заедно:

# 438
Eldi, страхотни са. Heart Eyes Откъде са?

Да ви кажа какво ме гложди. Чета темата в Клюкарника, за кучетата без каишки. Няма да коментирам настроенията в нея. Но прочетох друго. Че скоро се очаква да влезе в сила законът, който задължава воденето на повод 80 см и задължителен намордник за кучета над 10 кг. Е, това според мен си е чиста дискриминация. Все едно да заключим всички хора от една раса, само защото представители от тяхната такава са престъпници. Аз така го разбирам, но може и да греша. Peace
Отсега си я представям моята лиготия с намордник.  ooooh!
При нас си има отредена поляна, на която пускаме кучетата и Кари само там тича. Дали има някаква възможност тя да бъде оградена? Много по-спокойна бих се чувствала аз и останалите кучкари, а и всички хора, които минават по алеята покрай тази поляна, ако кучетата са затворени и си тичат спокойно.
Към общината ли да се обърна?  newsm78
И честно казано, не мразя бездомните кучета, но откровено си ме е страх от тях. Защо и за тях нещо не направят? newsm78

# 439
Уф, че са красиви, Елди... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Кучетата, не дъждобраните  Laughing

Snarky Chimpfanny , каква порода е Кара? Колкото до намордниците и поводите съм твърдо ЗА и смятам, че е за доброто и на кучета, и на стопани, и на преминаващи.  Peace

# 440
И аз съм за наморниците и поводите /без лично отношение към никого/, наясно съм , че има и много лигави кучета , но има и около тах прохождащи деца и хора, които имат страх ...

Снарки , попитай в общината , може би ще трябва да се подаде нещо колективно , от собствениците на кучета в района  newsm78
  Елди , страхоти са татко и дъщеря , много готини  Heart Eyes

# 441
... бездомните кучета, но откровено си ме е страх от тях. Защо и за тях нещо не направят? newsm78

Тая безсмислена наредба, от която няма да има никаква файда (да не обсъждам колко неефективни са се оказали подобни неуместни набези в Европа), няма да коментирам, друга ми беше мисълта. Какво точно очакваш да се случи с уличните кучета? Питам сериозно, защото срещам много хора, които искат нещо да се случи, но или очакванията не са реални, или представите, или хал-хабер си нямат тия хора какво очакват. Каква е твоята представа?
Кой да направи? Какво очакваш да направи? За каквъв период да направи?

mmmshushy80, водя потенциално зло по улиците, вярно, на по-малко от педя от бедрото ми, но да кажем, че не се брои. Съобразявам се винаги, когато ми е възможно с околните. Защо аз да си водя кучето с намордник, а псевдостопани (ще ме прощаваш, но водещи предимно дребни откровени истерици) дори без повод, да ма'ат безнаказано? Ако улични те напраднат, ще вдигнеш кучето, ще се качиш някъде, ще влезеш някъде, аз как да вдигна 40 килограмова овца?

# 442
Благодаря момичета!

За бездомните - напълно съм съгласна с Аркана. Моите са по 25 и 27кг, двама и то едрички. Не мога да ги вдигна  Sad Въпреки че когато са двамата избягват да ги нападат, но предната вечер например едно бездомно ни нападна с Кайра в гръб. За щастие нямаме наранявания, но и двете доста се стреснахме. Освен това ми се е случвало върху кучетата ми да се хвърлят болонки или пекинези. Какво да направя в такъв момент? Да им сложа намордник и да оставя другите кучета да ги хапят?
Иначе големия го изкарвам с намордник, защото много пази щерка си и понякога инициира скандали на всеки мъжкар, дръзнал да я подуши...  Rolling Eyes

# 443
  • София
Витаминка, страхотно клипче! Моите адмирации за това, че си се погрижила за мъниците  Hug

violenza,  само да не забравя  ooooh! Иначе с удоволствие ще се възползвам

Елди, невероятни са!  Hug Нацункай ги от нас

И аз съм твърдо "за" намордниците и поводите. Но също така съм "за" за кучетата да има оградени/изолирани/приспособени места за игри.

Snarky Chimpfanny и всички с големите кучета, знам, че едно голямо възпитано куче никога няма да нападне човек без причина, но когато минавам покрай тях определено не искам да се чувствам незащитена. Вие си познавате кучетата, както аз си познавам Джеската, но ми писна да минавам покрай огромни зверове с едно наум и стопаните да ми казват: "Минавайте, нищо няма да ви направи!". Нищо няма да направи на тях самите, не е гаранция, че няма да стресне някое дете или бременна жена (не дай Бог!). И затова си мисля, че намордникът се слага най-вече заради това - хората, минаващи покрай тях, да се чувстват в безопасност. Още не се е родило куче, което да ме е налаяло или ухапало (и да не се случва, де), но винаги съм нащрек, не ме е страх толкова от бездомните, колкото от домашните кучета - те са непредсказуемите.

Честно си признавам, че ако някъде има миниатюрни намордници, веднага слагам на Джускина, защото безпогрешно разпознава хората и вече има няколко опита да хапне някой друг протегнат пръст, да не говоря, че на някои хора започва да им ръмжи отдалеч. Тези, които харесва, просто ги подминава или не им обръща никакво внимание, научила съм я да не се радва на чуждите хора, но с това ръмжене не мога да се преборя, добре че не срещаме често "лошите"  Simple Smile

Какво да направя в такъв момент? Да им сложа намордник и да оставя другите кучета да ги хапят?

Това наистина е сериозен проблем, просто няма какво друго да се каже.

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 22:17 от -=Деси=-

# 444
... бездомните кучета, но откровено си ме е страх от тях. Защо и за тях нещо не направят? newsm78

Тая безсмислена наредба, от която няма да има никаква файда (да не обсъждам колко неефективни са се оказали подобни неуместни набези в Европа), няма да коментирам, друга ми беше мисълта. Какво точно очакваш да се случи с уличните кучета? Питам сериозно, защото срещам много хора, които искат нещо да се случи, но или очакванията не са реални, или представите, или хал-хабер си нямат тия хора какво очакват. Каква е твоята представа?

mmmshushy80, водя потенциално зло по улиците, вярно, на по-малко от педя от бедрото ми, но да кажем, че не се брои. Съобразявам се винаги, когато ми е възможно с околните. Защо аз да си водя кучето с намордник, а псевдостопани (ще ме прощаваш, но водещи предимно дребни откровени истерици) дори без повод, да ма'ат безнаказано? Ако улични те напраднат, ще вдигнеш кучето, ще се качиш някъде, ще влезеш някъде, аз как да вдигна 40 килограмова овца?
Аркана, не знам какво да направят с тях, наистина. И нямам предложение, то ако имах щях да го кажа де. Peace
Ама сега и Кари ми е трудно да я вдигам, дето е 25 кг, а като стане 30?  newsm78
Факт е, че има адски много изхвърлени кучета, и ако те имат чип и са регистрирани, някак си мисля, че ще е по-лесно да се намерят собствениците им. И тия хора да бъдат санкционирани. Има приюти, ама те изнемогват, не могат да ги изхранят, трудно се прилагат дори и елементарни медицински манипулации там.
Нана, Кари е голдън ретривър.

# 445
  • Бургас
Добро утро, момичета, гледам яка дискусия сте заформили за бездомните сладури. Аз имам предложение:
Значи сега почнаха да ни събират данък за любимците, на които сме длъжни да си чистим и да лекуваме със собствени средства. И кажете ми за какво е този данък? Може, според мен, да се използват тези средства за приютите, в които се подвизават изоставени любимци. Да, вярно е че средствата са нищожни, но все пак вярвам, че има мн хора, които безвъзмездно помагат в приютите, а може да има и още повече такива хора.
Ето, бездомните кучета би трябвало вече да са кастрирани и то не по сигнал, а по задължение на Еко равновесие. А би трябвало това да е станало навсякъде, не само в София. Това предполага стопиране на размножаването. Слагането на чип /АМА АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО/ и споделяне на базата данни между населените места би улеснила максимално проследяването на собствениците на изоставени дом. любимци и би трябвало това да е тежко престъпление, според мен, а не наказание от порядъка на 50-100 лв.
Другото задължително условие е, че родителите трябва да учат децата си да се отнасят с уважение към животните /както пише в подписа на Виоленца/ и това е задължително, защото аз мисля, че бездомните животни ни приемат като източник на прехрана. Защо им е да ни нападат ако знаят че ги храним и не ги нараняваме. Ми незнам, това е мое лично виждане, не задължавам никой да го сподели, но ако ние не се погрижим за този проблем с любов и разбирателство, няма кой да го направи...

# 446
Другото задължително условие е, че родителите трябва да учат децата си да се отнасят с уважение към животните /както пише в подписа на Виоленца/ и това е задължително, защото аз мисля, че бездомните животни ни приемат като източник на прехрана. Защо им е да ни нападат ако знаят че ги храним и не ги нараняваме. Ми незнам, това е мое лично виждане, не задължавам никой да го сподели, но ако ние не се погрижим за този проблем с любов и разбирателство, няма кой да го направи...
Ами според мен тези глутници нападат, защото си пазят територията. А територията я смятат за такава, когато хора ги хранят и им подхърлят там яденето. Ако греша, ок, но така мисля аз. Peace Не ги мразя, но е пълно вече в София с такива глутници. И който иска да гледа куче, си го прибира вкъщи, а не да му подхвърля от балкона. Tired

# 447
... бездомните кучета... Защо и за тях нещо не направят? newsm78

Какво точно очакваш да се случи с уличните кучета? Питам сериозно, защото срещам много хора, които искат нещо да се случи, но или очакванията не са реални, или представите, или хал-хабер си нямат тия хора какво очакват. Каква е твоята представа?
Аркана, не знам какво да направят с тях, наистина. И нямам предложение, то ако имах щях да го кажа де. Peace

Тъпо съм си поставила питанията. Не питам само Snarky Chimpfanny. Питанията са към всички, защото проблема идва от Мен и Вас.
И е много сложен. И няма да се реши нито за година, нито за 2, нито за 5 (не че Англия, Лондон т. е. не си решиха проблема преди години за една нощ, но е нехуманно, а и в български условия ще е неефективно). А инциденти винаги ще има. Това няма как да бъде избегнато. Посмъртно! Единственото нехапещо куче е мъртвото куче.

# 448
Здравейте не съм писала отдвна , но се завръщам при вас, че е особенно хубаво!
Много целувки на всички мокри нослета! Heart Eyes

Относно наредбата от една страна съм за намордници, въпреки че нямам идея как ще му  го сложа на моя дивак, но в парка имаме 3-4 бройки супер агресивни кучета  от който са пропищели всички, ама все тая- стопаните им хич не им пука за това.
А и докато се разхождат улични кучета, които и нас с Макс са ни нападали, няма да си сложа на моя, и да  стоя да го гледам как няма да може да се защити...

ПП. Сещам се още нещо да питам за съвет:
около очите на Макс се появи нещо като лишеи, или нещо подобно и му оредя козинката там- мажа го с крем здраве за сега, и май има ефект, но се чудя какво ли е...
а всички приятелчета в парка и те имаха преди време, такива "петна" и при тях от само себе си изчезнаха..
Същото беше и с едни брадавици ужасни дето им излязоха около устата, и за 2-3 седмици изсъхнаха и изчезнаха

На някой му липсваха овчарките- ето снимка на моя дивак...

newsm78
Неделно размазване

# 449
Здравейте  Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

Аз съм с драмо дилема, мъж ми иска Пак куче, а той беше човека дето каза твърдо Не. Е явно не му издържа сърчицети и душичката така без животинска подкрепа. Обаче не иска малка породичка, на каквато аз бих поддала и склонила, а иска пак Пит  Crazy. Носили са му в работата едно кутре ама кафяво ooooh!, нямало било черни в котилото. Малките са се родили малко преди Рой да почине. Ох не спирам да го сънувам моето момче  Cry Confused
Аз не искам друго, дърпам се, ще търся все Ройче. Ок сега си стоя в къщи и вземем паленце, ама то пак ще свикне да има някой около него и като започна работа какво ще стане, същото както с Рой. Преди да го кастрираме като оставаше сам така плачеше и виеше, чеееее блока издивяваше, ама животинка какво да го направиш - то си ни търси и ни иска. Оххххх дайте ми акъл, защото аз ще изтрещя вече. Уморих се.  Rolling Eyes Confused Sad

Общи условия

Активация на акаунт