Любители на кучета-16

• 62 094
  • 730
  •   1
Отговори
# 405
Момичета,
вече съм 100% сигурна, че Карина прави напук. Crossing Arms
Ако я накажа в коридора, точно на 3-тата секунда, след като съм я затворила, тя се изпикава, а понякога и изаква. ooooh!
Какво да я правя? newsm78

# 406
  • София
Момичета,
Ако я накажа в коридора, точно на 3-тата секунда, след като съм я затворила, тя се изпикава, а понякога и изаква. ooooh!

Аз мисля, че е достатъчно само да й се скараш. И без това помни 2 минути...

krasykm06, страхотни сладури! Какво ще правите с толкова много кученца?

# 407
Момичета,

Snarky , моята хитруша прави абсолютно същият номер. Най-демонстративно се изпикава или изаква точно пред врата на видно място  ooooh! . При нея няма нужда да я наказвам или пляскам, защото тя сама се наказва  Laughing , знае какво е направила и хуква да бяга нанякъде и се скрива на място, на което не мога да я достигна  Crazy . А после, като отмине малко време идва да ми се подмазва, аз се правя, че не я виждам и че съм й много сърдита, а тя застава на дупе, като лалугерче (любимата й поза) и вдига лапички към мен все едно ми се моля, еййй тогава просто сърце не ми дава да й се сърдя повече. Явно ми е набарала слабото място рошлата  Confused . Не знам как да процедирам с нея при тези случаи. Не съм я пляскала много, защото ме е жал, а и тя е доста страхлива и се напикава още като ме види ядосана, не знам защо.

krasykm06 , видя ли такива малки топчици направо се разтапям, разкошни са. Ухх, как искам да ги нагушкам  Hug .

# 408
Момичета,

Аз мисля, че е достатъчно само да й се скараш. И без това помни 2 минути...

krasykm06, страхотни сладури! Какво ще правите с толкова много кученца?
Ами карам се, тя ляга подчинително и гледа виновно. И това е само, когато й се скараме и с лош тон я накажем там. Ако си лягаме и просто я затворим и не е имало караница, няма проблем. Tired

# 409
  • На небето
flambe и аз имам такива наблюдения, че май е въпрос на мода. И овчарките бяха на мода по едно време. Аз определено съм луд фен на овчарките, въпреки че харесвам и други породи, но тази ми е слабост. Имала съм само 2 овчарки, едната я гледах много малко, разболя се и почина много бързо, другата беше с мен 4г., а с мъжа ми 13г. Но ако си взема куче, задължително ще е овчарка. Въпреки, че си права, големите кучета са за двор. Гледала съм овчарка в апартамент, няма да ви кажа, какво чистене падаше, заради пустото им скубане, без да споменавам разходките и т.н. И аз възнамерявам, ако някой ден живеем в къща (дай Боже) задължително да си взема овчарка.
А и още един въпрос имам, може ли да се научи куче, да ходи по нужда в определена част на двора (без заграждения и вързване разбира се  Twisted Evil)? Моите родители си гледат песа в двора, но ходи навсякъде.  ooooh!

# 410
  • Бургас
Снарки, току що ми хрумна, че ако я затваряш наказана в банята, тя пак ще си върши работата напук, но и няма да ти цапа коридора! А така може и навик да си направи за хигиената. Освен това е по-лесно да почистиш с душчето, отколкото с парцала. Незнам, ако искаш опитай. Аз, лично, си помислих, докато четох поста ти, че наказваш кучето в неговата "спалня", т.е. коридора, което може да предизвика недоразумение или поне объркване, вместо да мисли че е наказана, тя да мисли че я игнорираш. Незнам, аз лично наказвах Роко на терасата, а също и го задължавах там да ходи.  Той разбира, че го наказвам, по начина по който го подканям да излезе и почва да скимти и дращи по вратата, обаче винаги си върши работата там, независимо дали е наказан или не.

# 411
Снарки, току що ми хрумна, че ако я затваряш наказана в банята, тя пак ще си върши работата напук, но и няма да ти цапа коридора! А така може и навик да си направи за хигиената. Освен това е по-лесно да почистиш с душчето, отколкото с парцала. Незнам, ако искаш опитай. Аз, лично, си помислих, докато четох поста ти, че наказваш кучето в неговата "спалня", т.е. коридора, което може да предизвика недоразумение или поне объркване, вместо да мисли че е наказана, тя да мисли че я игнорираш. Незнам, аз лично наказвах Роко на терасата, а също и го задължавах там да ходи.  Той разбира, че го наказвам, по начина по който го подканям да излезе и почва да скимти и дращи по вратата, обаче винаги си върши работата там, независимо дали е наказан или не.
Мерси Ани, това е идея. И без това се чудя как да я науча да ходи в банята. Още от днес започвам да го практикувам.  bouquet

# 412
# 413
  • На небето
Аз не съм Сизар от "Говорещия с кучета", но това да не е дете, да го накажеш и да разбере. Кучетата точно след 1мин. няма да знаят за какво всъщност правиш това. А за какво всъщност ги наказвате?  newsm78 Сигурна съм, че ще има много по-ефикасни методи от наказанието. Което не е правилна дума, според мен по правилно е дисциплина.

# 414

hahaha Joy Joy Оххх, сладури. Все едно виждам моята Стела и Сара, големи дружки са си, когато ги видя така да си играят толкова ме умиляват  Heart Eyes .

Estell , правилно  Peace . При нас не се случва, когато я наказвам, защото аз не го правя, а когато например племенничката ми е в нас и спи, аз изпращам Сара в другата стая, а тя се вбесява и прави тези мурафети или пък когато тръгваме нанякъде, на гости например, когато се върна е навъртяла една купчинка акита и 2,3 локвички точно пред вратата  ooooh! , не е всеки път, но често.

# 415
  • На небето
bi_bi_to ей това вече е много неприятно. Може и да не го прави нарочно, аз се сещам за едно куче което от страх се изхождаше колата и кучета които се напикават от радост. Не знам как може да постъпиш в тази ситуация.  newsm78 Може би първо трябва да се установи причината.

# 416
Момичета,

Спри да я наказваш на разни места най-накрая. Излишно е  Peace

# 417
  • Варна
Немските овчарки са прекрасни кучета и приятели. Миналата година, точно на този ден загубихме един верен приятел, пазач и компаньон.
Отиде си от ерлихиоза, независимо, че винаги беше третиран с фронтлайн или адвантикс, дворът ежегодно се обезпаразитява и въпреки всичко гадината го е ухапала. Допълниелно прехвален варненски вет искаше да си избие парите за скъпия рентген, който си е купил и го лекуваше от камъни в бъбреците.

Рекси, още те обичаме и често, често си поплаквам за теб.

# 418
Няма време за много обяснения, но наистина спрете с тези наказания, кучетата не са деца Hug. Тези бели може да са от много неща, но не са правене напук. Може да е от страх, че остават сами както мисля е при bi_bi_to, при превъзбуда и т.н. Снарки, Карина според мен го прави защото не иска да я изолирате, най-грубо казано. И ефект има само корекцията в момента на правене на белята, всякакви наказания и караците постфактум са излишни и водят до изнервяне и на вас, и на кучето.

# 419
И аз с моите книжки да кажа, че навсякъде пишат че е без мислено да наказваш кучето за минали неща, само ако го хванеш на местопрестъплението и кажеш НЕ, или там лошо куче, или и аз не знам как се карате, ще разбере какво е направило лошо, ама да викаш или го затвориш някъде защото си намерила ако или пики някъде - кучето няма ни най малка представа къде ви е проблема и какво се случва... Като го хванеш да пишка където не трябва казваш НЕ, и го завеждаш там където му е разрешено да пишка и му казваш ТУК или нещо такова и на въпросното място му даваш лакомство - от този сорт са обясненията по книгите ми как да го учиш къде да е тоалетната.
За градината може на едно място, най добре обаче там да му сложите пясък, и по същия начин се действа, или му слагаш част от акито и ако направи нещото трябва да го хвалите с добри думи, да му дадете лакомство и да му казвате че там му е мястото за това или онова...

Моята теория голяма, като дойде практиката да видим какво ще бъде  Mr. Green

Като гледам снимките със сладурите на Пепито, може ли да ви питам къде са и какво представляват леглата на кучетата ви?

Общи условия

Активация на акаунт