Любители на кучета-16

• 62 071
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Ехо, момичета, извинявайте, че пиша чак сега, много се радвам, че ви хареса моето мъниче, иначе и аз си харесах бъдещите зетьове, само че като гледам първия кандидат засега набира доста точки в моите очи с това си качество да прибира дрешки в легълцето, щото нашата въшка прави точно обратното постоянно изхвърля всичко възможно от легълцето, вкл. одеялцето, което с толкова любов и изплетох, така че на нас прибран зет ни трябва, че да чисти след момата.
Nana cool снимките са отпреди двайсетина дни. Летката се появи в нашето семейство на 8 октомври, в унгарското и паспортче е написано, че е родена на 12-ти август, но никой не вярва на това, т.к. е много мъничка, та аз съм си решила, че някъде към 1-ви септември е родена. Тя като цало си е доста дребничка, даже ваксината дълго и отлагаха.
Искам да попитам притежателите на дребни породи, в частност на йоркита, имали ли сте проблеми с фонтанелите на вашите кучовци? На нас един вет. отначало ни изкара акъла, че на Лети фотанелата и е огромна и, че няма да се затвори и ще развие хидроцефалия. Тя действително си е големичка, някъде колкото отпечатъка на палеца ми, сега за около месец ми се струва, че малко се смали, ама съвсем малко. Имали ли сте подобни проблеми? Втория вет., при когото отидохме и сме сега, каза, че просто кучето е по-малко отколкото са ми казали, но това чудо все не се затваря.

# 646
Момичета помагайте, ако имате възможност! Пак има нужда от помощ за две изоставени души! Ако някой може да помогне с нещо!
http://forum.dog.bg/topic/38313-мъжки-пит-търси-дом/

# 647
  • София
Искам да попитам притежателите на дребни породи, в частност на йоркита, имали ли сте проблеми с фонтанелите на вашите кучовци?

Ние сме мини-пинчер, тя дойде с доста голяма фонтанелка - даже повече от отпечатъка ми, затвори й се окончателно някъде към 5 месец, така че няма страшно. Само избягвайте да я пипате много-много по главата. Джеси изобщо не даваше да я докоснем доста време, сега вече всичко е нормално

# 648
  • София
Момичета помагайте, ако имате възможност! Пак има нужда от помощ за две изоставени души! Ако някой може да помогне с нещо!
http://forum.dog.bg/topic/38313-мъжки-пит-търси-дом/

Толкова тъжно гледа, направо ми къса сърцето. Как може да изоставиш кучето си в приют, само защото ти се е родило дете. И то в Сеславци.  Cry

# 649
  • Пловдив
Деси, мерси, че ме успокой и аз като разпитвам разбирам, че е индивидуално това със затварянето на фонтанелата, но след казаното от ония лекар все ме гонят паранои.

# 650
  • Варна
Искам да попитам притежателите на дребни породи, в частност на йоркита, имали ли сте проблеми с фонтанелите на вашите кучовци?

Нямали сме проблеми с фонтанелата, никой от ветеринарите, при които го водим не е споменавал нещо. Сега го опипах, не намерих дупка - явно се е затворила.

# 651
  • Пловдив
По, ако не ми бяха казали и аз нямаше да забележа, радвам се, че вашата вече се е затворила, зетят трябва да е здравичък! Grinning

# 652
Здравейте,
виждам нови попълнения, добре дошли. Hug
Много се натъжих като видях изоставения пит от линка по-напред. Не мога да си представя да си изоставя кучето по този начин. Недай Боже, ако някога ни се наложи при някакви супер крайни решения, ще направя всичко възможно да й намеря добри стопани. Sad Даже мъжът ми, който по принцип не беше особен въодушевен като взехме Кари, сега на всички разказва как не би я махнал никога. Naughty
Иначе ние сме си ок. Девойката като че ли взе да мирясва по малко. Praynig Само дето имаме проблем с идването навън. Викам я, ако се отдалечи, връща се, обаче да я вържа е абсурд. А иначе с дългия повод го прави перфектно, но усети ли свободата и започва с номерата.  Crazy
Много се радвам, че на мястото, специално одобрено за пускане на кучета вече си имаме много приятели, та вечер настава голям купон. А Кари се вживява в ролята на прасе и организира истинско зрелище за останалите кучкари. Скача, търкаля се, опитва се да плува и хапе водата във всички локви. Прибирам я приличаща на ........, ама вече се примирих. Важното е да е щастлива, пък в къпането вече се специализирах.
Ходи почти перфектно (почти, защото рядко се отклонява) на къс повод. Когато ни се налага да се движим двете заедно, ходи плътно до лявото ми коляно. Много се гордея с този ни успех. Heart Eyes Mr. Green
Не смея да пиша за проблема с агресията все още, май й намерих цаката, но нека мине още малко време да я видя как се държи и ще разкажа надълго и широко. Peace

А6, много се радвам за кучо. Стискам палци бързо да се възстановите. Praynig

# 653
Като че ли не знаеха тези "стопани", че ще искат дете. ooooh! Изобщо не мога да гледам и слушам подобни истории. Напълно съм убедена, че за да си вземеш куче трябва да минеш психотест или нещо подобно. Ужас! По-добре някои хора да си взимат статуч на куче или интерактивно такова.

А6, честито завръщане на Виктор у дома.

Снарки, тихичко честито!

# 654
Само чета защото не ми стигат понякога думите.
Да загубих любимец е много трудно.Минава доста време да свикнеш,че го няма.
Той или тя са част от нас,член на нашите семейства.Но това трудно се осъзнава от хора които не са го преживели.
И аз има грях-преди 16 години свекърва ми имаха куче.Аз бях бремена когато почина.Беше на близо 11 години.И на мен ми липсваше,но мислех,че преувеличават със спомените,с мъката да му прибираш играчките и купите.Тогава не разбрах.
И затова не разбирам как ги прехвърлят тия животни Embarassed

# 655
  Здравейте , от доста време не съм писала , но така е в края на годината ... работата е на приключване  ooooh!
 Много нови сладури в темата , добре сте ни дошли и много гушки на всички  Hug

При нас с Рошан всичко е наред , бяхме уикенда нагости на свеки и какво да ви кажа ... нашето псе какво ли не яде , имам чувството, че кучето повече ме разбира от хората , пресъхна ми устата да повтарям "кучето НЕ яде човешка храна " , но кой ли ме чува , накрая повиших тон и всички стреснато ме гледат и ми викат: "ми то така жално гледа, как да не му дадеш ... а и така слабичко "  Whistling Twisted Evil незнам по Коледа как ще се разправяме !!!

А6 , браво на Виктор , само така дано от тук нататък всичко да е наред  Hug

Ние сме мини пинчер, Gugito  и  за фонтанелата , даже не съм разбрала , че я има , довечера ще го напипам , но като чели главичката му беше оформена като го взехме на 3 месеца и 10 дни .

Незнам тези хора как така захвърлят кучета , и ние си мечтаем за детенце и работим за това вече  4 години , но дори и за миг не съм си представяла , че един ден ще дам ДОБРОВОЛНО , Рошко ... напротив , обмисляхме взимането му именно с това на ум и ясната идея , че няма да го оставим и че това ни предстои. Дано душиците да си намерят хубав и топъл дом  Praynig

Имаме още култови снимки , но немога от тук да ги кача   Joy hahaha довечера ще ви зарадвам  bowuu

# 656
  • Бургас
    Незнам тези хора как така захвърлят кучета , и ние си мечтаем за детенце и работим за това вече  4 години , но дори и за миг не съм си представяла , че един ден ще дам ДОБРОВОЛНО , Рошко ... напротив , обмисляхме взимането му именно с това на ум и ясната идея , че няма да го оставим и че това ни предстои. Дано душиците да си намерят хубав и топъл дом  Praynig

Просто съм останала без думи, как може да сме толкова безотговорни... утре да не си изхвърлят и детето???
Ние също си взехме кокера с ясното съзнание, че почваме да бебеправим след няколко месеца. Т.е. взехме го през май, а започнахме опитите през Юли. Да ви кажа и двамата с мъжо сме решили, ако не се е кротнал докато се случи чудото да го командироваме към 6 месеца /аз повече няма да издържа/ при свеки на село. Той и без друго умира да стои там, чак изпада в депресивни състояния когато си отиваме от там. Но да си дам кучето в приют - Боже, аз ще спе при него в клетката!!! Shocked
Осъждам строго всякакви такива постъпки! Майчинството не е извинение на идиотизма, в който живеем!

# 657
Не мога да си представя как човек  може да бъде толкова жесток! Въпреки че щом има хора, които изоставят децата си, какво остава за кучетата...Дано се намери добър и отговорен стопанин за това куче, явно предишните му стопани изобщо не са го заслужавали!
Искрено се радвам за Виктор, дано да не му се случват повече такива неприятности!
Ето още свежи снимки от нас:
Балеринки  Grinning Това е една от любимите пози на Жужа, ние все се смеем, че е станала човек, очакваме и да проговори  Simple Smile

В студа сме така:

# 658
  • Бургас
Момичета, като прочетох за кученцето и ми стана мн кофти, та забравих какво исках д ави питам:
Вчера док каза, че кучето ми е ухапано и това е раничка, която се е подула, или пък се е наранил сам някакси.  Той определено не е хапан, заявявам го твърдо, защото аз го разхождам! За съжаление не успях да го снимам, понеже той е типичен мъжки кокер и не застава на едно място мирен, та камо ли като го боли. Явно го заболя док като го стисна и оттогава не дава много да се пипа. Док каза да го почиствам с вода и да го мажа с йод. Обаче.... козинката му е твърда и само докато тръгна да го разрошвам че да стигна до кожа и той почва да буйства. Не мога да го успокоя че да го намажа. Вчера успях с 2-часови опити, а днеска изобщо. Освен  това той се чеше и на още едно място, но там не се вижда нищо. Чудя се да не е някакъв обрив все пак. Ще опитам да го снимам и да пусна снимка довечера. Ако някой все пак има предположения от моето не много подробно обяснение, моля да каже!  Praynig Hug

# 659
  • София
Анито, я опиши малко по-подробно къде точно е това топче. На мен ми звучи като ухапано или ударено (може да се е млатнал с някоя играчка), може също така нещо да му се е забило под кожата - някакво трънче или нещо подобно. Като пипнеш топчето - твърдо ли е или имаш чувството, че е пълно с гной? Уголемява ли се или си стои същото? Колко е голямо мястото с пъпчиците, за които мислиш, че е обрив? Дано успееш да направиш снимка, ще ни ориентираш по-добре.

Горкото питче няма да го коментирам, направо ми идва да убия "стопаните" му. Ние също взехме Джеска с ясното съзнание, че се готвим за бебе, и много добре си направихме сметката преди това.

Вили, страхотна поза! Джеси също може така, само дето в същото време подскача на задни лапи и е още по-смешно! Освен това се е научила да тича назад, при това доста бързо, умирам си от смях с нея  Mr. Green

Шуши, пускай снимките, вече нямам търпение, особено като знам какъв фотограф си  Hug

А6, нагушкай момчето от нас  Hug

Snarky, чакаме да споделиш  Hug

Общи условия

Активация на акаунт