рекет в детските градини

• 27 058
  • 528
  •   1
Отговори
# 405
Балони, много си права.
Съпругът ми всяка година получава много красиви и изискани рекламни тефтери, писалки и календари + доста бутилки хубави вина. Така си и остават у дома. За това ги подаряваме.
Подаръците на учителките и помощния персонал + тези на личния лекар и сестрата, се състоят от тези неща.
Практични са, вършат работа, в същото време не са особено лични и така, хем не изместваш акцента в отношенията, хем уважаваш дадения човек за празника.
Това от него, аз винаги добавям и по малък сувенир.

Тук или в някоя друга тема се говореше за кошници от по 300 лв. на учителка...

# 406
  • София
Никъде, нищо подобно на неблагодарен простак не съм писала Wink Разбира се не те прави...просто - въпрос на усещане.
аз обаче възприемам учителките на детето в детската, наистина като нещо повече от просто - работещи с хора, някак има нещо много по-лично Wink

....

Тук или в някоя друга тема се говореше за кошници от по 300 лв. на учителка...

хм, сериозно?
ако децата са 25-30 при 900 лв.(3*300), това са 36-30 лв./дете newsm78

Последна редакция: вт, 14 дек 2010, 22:43 от AnMary

# 407
Важен е жеста. И пакет кафе и фирмен календар са достатъчни. Е, вярно е, че има и учителки /като на всякъде/, които те гледат в ръцете, но...ако такава ми е на среща, нарочно нищо не бих дала. При синът ми/в гимназията/ за край на у-ще решиха да събират по 25 лв!!! Те са 24 деца, всички с неголеми възможности. Като ги попитах инициаторките - защо- "аааааааа, ще купим нещо златничко"! newsm78 От какъв зор - 24.25=600 лв. Е, НЕ ДАДОХМЕ! Така, че през всички обр. степени, през които са минавали децата ми, съм зачитала учителите, но винаги като ЖЕСТ на уважение, не със "нещо златничко"!

# 408
  • София
Балони Simple Smile аз за край на гимназията и кола съм чувала да подаряват на класната, ти за нещо златничко Simple Smile
аз пък до колкото помня за 12 клас родителите ни изобщо нямаха допирна точка с подаръка - т.е. само парите дадоха, а какво да купим си решихме сами и си го купихме сами...

# 409
Аз ще подаря на госпожите подаръци, а и на лелята дето помага, защото тя е ужасно мила, а пък и едва ли някой някога се е сещал за нея. Мисля, че го заслужват, защото е ужасно трудно и изнервящо да си на тяхно място. Това са хората, с които децата ми прекарват по-голямата си част от деня, разбира се, че са ми важни. Но не, за да се мазня, а за да изразя уважението си.

Ще купя също и подаръци за групата, въпреки, че не са ни изисквали, защото и моите деца играят там по цял ден, нямам нищо против и останалите 25 да си играят с тези играчки.

С удоволствие давам и пари за блокчета дюшеци, и за ремонти, и дори не влизам в детайли ама какво, що. Не ми се свидят, а пък и доста често съм носила неща без поводи.

# 410
  • Beyond the Frontiers
И аз съм решила да направя скромни подаръци - с няколко майки, които подпитаха и проявиха интерес събираме помежду си 10 лв и ще спретнем една голяма кошница с вино, коледни дребни аксесоари, някакви сирена и шоколад, абе от сорта. Картичка няма да слагам, просто ще я занеса в деня на коледното им парти.
По същия начин заинтересованите родители питаха, дали има нещо нужда да се занесе за почерпка на децата и сме се разбрали, кой какво ще носи - един сок, друг солети, трети плодове и т.н. Количествата не са някакви огромни - за 20-тина дечица, и разхода за 3 пакета солети също. Пък и така всеки сам преценява, колко да купи и колко може да си позволи.

# 411
Lady Julie, в нашата градина има маса с наредени стерилизирани шолички и всяко дете си взима, отива до апарата и самО си налива вода и после слага чашката от другата страна на апарата на маса с мръсните вече шолички. Навън госпожите носят  пълно шише с вода и от тези еднократните чашки. Шишето съм го виждала на пейката.

Преди няколко дни изразих недоволството си пред директорката от масовата употреба на пластмасовите чаши в градината. Отговора беше, че те не можели да стерилизират толкова много чаши на ден. А и нямали толкова много шолички. Обаче пък не можа да ми отговори на въпроса как в градините са давали вода на децата преди 20-30г, когато не е имало пластмасови чаши.

# 412
Доскоро се поддавах на рекета, вече не. От тази година не давам никакви излишни пари в градината.
Не можах да присъствам на родителската среща , но казахме на госпожите, че не сме вече съгласни с даването на пари за хигиени материали, чаршафи, покривки или каквото и да е там. когато купуваха учебните материали госпожата ме попита дали ще дам 30лв за тях. Дадох. попитах също и дали трябва да купя флумастери, моливи или нещо от този сорт. тя каза, че имат от миналата година и приключихме с въпроса за парите.
 В понеделник се скарахме с касиерката на нашата група. Попита ни няма ли най-сетне да дадем парите. Казах, че нямам намерение да давам пари и тя направо побесня. Как така моете дете ще се бърше с тоалетната хартия, която тя купува. И от къде на къде щяло да пие от водата която тя плаща. казах , че моето дете се бърше с т.х. , която му се предоставя от градината. Наложи се да с мъжа ми да отидем при директорката да я попитаме дали дава тоалетна хартия и сапун на децата в нашата група. колкото и да е странно за много хора, дава. Само, че тя ни обясни, че родителите от нашата група искали децата да им се бършат с Милде, Емека и специални мокри кърпички за дупе. Е извинявам се, ама аз вкъщи ги бърша с Сиси и Белана. Нямам възможност за Емека или Милде, а за специални мокри кърпички за дупе не съм и чувала. След дълъг разговор и обяснихме, че нямаме нищо против нашето дете да се бърше с евтина тоалетна хартия и да пие вода от чешмата.
 Който има възможност и желание да дава пари за каквато иска хартия и за каквито иска неща в градината. Аз нямам и не искам да давам. И не искам да бъда тормозена за това, че не съм дала.

# 413
 лале, вие сте в най-страхотната градина и община, щом ви осигуряват хартия, салфетки и сапуни  Hug в нашата община, а и не само при нас, не се отпуска този лукс... по тази причина всеки месец си носим на децата ... е, историята познава и случаи, когато други не носят и на практика децата им ползват това, което носят другите родители, нооооо живи и здрави да са - нека си спестяват хората  Laughing Не съм от разточителните, но няма да правя на въпрос всеки месец 35 ст. т.х. , пък и като знам как децата ги размотават ...
а иначе аз ще ти отговоря на въпроса за чашите навремето в градината - ами много просто - всички деца пиеха от една чаша  Mr. Green един чайник, пълен с вода, чашката отстрани и всеки си пие от тази чашка ... Ако всяко дете пие по 2 пъти вода предиобяд - няма как да ви осигурят дезинфекцирани шоли за всички деца  Laughing

# 414
  • Ямбол
Има как. При нас има една чешма, чиято струя излиза нагоре и така пият децата. Без чаши и без бутилирани води. Така е било и преди, така си е и сега. Никакво пиене от една чаша.
Въпрос на желание и малко мисъл.

# 415
и при нас има такава чешма, предполагам, че навсякъде ги има   Wink после пък се сърдят, че била студена водата, та настивали често  Laughing жената питаше как навремето са се справяли с чашите ...

# 416
Аз ще подаря на госпожите подаръци, а и на лелята дето помага, защото тя е ужасно мила, а пък и едва ли някой някога се е сещал за нея. Мисля, че го заслужват, защото е ужасно трудно и изнервящо да си на тяхно място. Това са хората, с които децата ми прекарват по-голямата си част от деня, разбира се, че са ми важни. Но не, за да се мазня, а за да изразя уважението си.

Ще купя също и подаръци за групата, въпреки, че не са ни изисквали, защото и моите деца играят там по цял ден, нямам нищо против и останалите 25 да си играят с тези играчки.

С удоволствие давам и пари за блокчета дюшеци, и за ремонти, и дори не влизам в детайли ама какво, що. Не ми се свидят, а пък и доста често съм носила неща без поводи.

Браво! Добре, че има щедри родители, че иначе, ако чакаме само на държавата щяхме да тънем в мизерия!
Разбира се, който няма възможност много ясно, няма как да дава! Ама да не се оправдава, че било рекет. Просто нямаш доходи, не е едновремешното равенство, има бедни и богати.

# 417
Ама да не се оправдава, че било рекет. Просто нямаш доходи, не е едновремешното равенство, има бедни и богати.

Laughing
Многу сладку.

# 418
# 419
лале, вие сте в най-страхотната градина и община, щом ви осигуряват хартия, салфетки и сапуни  Hug в нашата община, а и не само при нас, не се отпуска този лукс... по тази причина всеки месец си носим на децата ... е, историята познава и случаи, когато други не носят и на практика децата им ползват това, което носят другите родители, нооооо живи и здрави да са - нека си спестяват хората  Laughing Не съм от разточителните, но няма да правя на въпрос всеки месец 35 ст. т.х. , пък и като знам как децата ги размотават ...

Това е всеобща заблуда, която е много удобна за директорите на градините. Общината не купува хартия и сапун и т.н. Общината превежда пари на градината. И от там нататък вече директора на градината решава за какво да бъдат похарчени парите. Ако вие купувате хартията, няма смисъл и тя да купува. Чисто и просто само предоставя на персонала бележките, че им е дала нужните консумативи и те се подписват. Формалност, която е необходима в случай, ако някой каже, че не са дадени такива консумативи.

Общи условия

Активация на акаунт