рекет в детските градини

• 27 001
  • 528
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Мен ме дразни "кокошкарският" рекет /по време на празници/ от някакви фотографи. #Cussing outТо не са:календари,календарчета,картички....

е, де... какъв "рекет" е това пък? "рекет" означава изнудване. никой не те изнудва да си поръчваш от тези снимки, календари и картички. все едно да кажеш, че супермаркетът те рекетира, като продава сирене.

аз лично съм доволна от фотографа, който снима децата в нашата ДГ - две поредни години направи много хубави снимки на детето, аз такива не бих могла да направя.

# 511
  • София
И само за една снимка от 0.20 стотинки,украсена кичозно с допьлнителни "декорации",ми искат 3-4 лева JoyСьщите снимки си правя в кьщи сьс скьпа техника без проблем.

Ами продължавай да си ги правиш. И аз имам "скъпа техника в къщи", но поръчах 2 снимчици за баба и леля да се радват и хич не се чувствам рекетирана  Thinking

# 512
  • София
Мен ме дразни "кокошкарският" рекет /по време на празници/ от някакви фотографи. #Cussing outТо не са:календари,календарчета,картички.... И само за една снимка от 0.20 стотинки,украсена кичозно с допьлнителни "декорации",ми искат 3-4 лева JoyСьщите снимки си правя в кьщи сьс скьпа техника без проблем.Никога не сме плащали за охрана,но си я имаме.
dannyangel, нали не е задължително да си купиш снимка? Щото рекет е, ако те задължат.
Аз пък се радвам, че идват фотографи в ДГ, така хем децата се забавляват - снимаха ги 2 поредни години в ретро тоалети, хем и аз имам някоя хубава снимка, направена от професионалист.
Апропо, говори с директорката, ако това ти е работата - може да се съгласи ти да си форографа, съвсем сериозно говоря!  Peace

# 513
Мен ме дразни "кокошкарският" рекет /по време на празници/ от някакви фотографи. #Cussing outТо не са:календари,календарчета,картички....

е, де... какъв "рекет" е това пък? "рекет" означава изнудване. никой не те изнудва да си поръчваш от тези снимки, календари и картички. все едно да кажеш, че супермаркетът те рекетира, като продава сирене.

аз лично съм доволна от фотографа, който снима децата в нашата ДГ - две поредни години направи много хубави снимки на детето, аз такива не бих могла да направя.
PeaceПьрво учителките те атакуват с тези "екстри".Отказвам веднага,но после се оказва,че все пак снимките са направени.Готови снимки поставени в плик,хайде стига бе..... Whistling

# 514
Различните видове календари, календарчета, картички и пр. са поставени на видно място. Учителката си записва от кой вид по колко броя искаш и си плащаш предварително. Ако не искаш, никой не те е задължил. Нито пък рекетирал.

# 515
  • София
Даниангел, при нас към фотографа преди поръчките има изискване да извади по една снимка, за да могат родителите да ги видят и да решат искат ли или не.
Винаги госпожата е започвала "пледоарията" си за снимките - не е задължително нищо да плащате, само ако искате и после следват обясненията кое колко струва.
Та в този смисъл никак не се чувствам рекетирана... явно при вас е различно  Confused

# 516
  • Ямбол
А аз в друг смисъл не съм съгласна - без моето съгласие детето ми да бъде фотографирано. Но това е друга тема. Има си го елемента на изнудване, защото принципно родителите не са поръчали преди това фотографии.

# 517
  • София
По 2 лева за снимка от Коледното тържество ми взеха днес! Shocked
Вадих снимки на бебето във фото, за 5 минутки, същия размер и качество, по 70 стотинки!
Е това ако не е рекет...

# 518
А аз в друг смисъл не съм съгласна - без моето съгласие детето ми да бъде фотографирано. Но това е друга тема. Има си го елемента на изнудване, защото принципно родителите не са поръчали преди това фотографии.
PeaceПри вече направени снимки,без мое сьгласие-"Дайте 3-4 лева!" за снимка.Бяхме предупредени само да купим и опаковаме подарьци. Wink

# 519
Вадих снимки на бебето във фото, за 5 минутки, същия размер и качество, по 70 стотинки!
Е това ако не е рекет...
PeaceИ аз това се опитах да обясня.При минали тьржества се оказа,че родителите сме подготвени с добра техника за снимки и клипове.Тогава родителите се допускаха да присьстват на тьржествата.Нормално е:сам да си снимаш детето,да прехвьрлиш снимките в компа,да ги вадиш в фото или на диск,флашка и т.н.Явно това не се хареса на фотографите изнудвачи,за това и Коледните тьржества се проведоха без родители Mr. Green

# 520
  • София
Е това ако не е рекет...
PeaceИ аз това се опитах да обясня.При минали тьржества се оказа,че родителите сме подготвени с добра техника за снимки и клипове.Тогава родителите се допускаха да присьстват на тьржествата.Нормално е:сам да си снимаш детето,да прехвьрлиш снимките в компа,да ги вадиш в фото или на диск,флашка и т.н.Явно това не се хареса на фотографите изнудвачи,за това и Коледните тьржества се проведоха без родители Mr. Green

Ееее, чак пък такава конспирация  Laughing
В интерес на истината, не си представям коледно тържество с децата от цялата градина и още толкова родители, че и отгоре  ooooh! Празникът си е за децата и не мисля, че имаме място там  Peace Ако е нещо на открито или в голяма зала - да, обаче да се курдисаме там, и то в най-вирусното и грипно време, не намирам за добра идея. А и не съм сигурна, че специално моето дете би се отпуснало в мое присъствие, за да си изживее пълноценно празника.

# 521
Ами ако не са ви предупредили в градината, че ще правят снимки, а  ви дават снимки пост фактум, няма никаква пречка да откажете да ги вземете. Аз освен това бих заявила, че занапред следва да ме уведомяват, ако ще правят снимки на децата, които после аз трябва да купя. Иначе календари от детската градина си поръчвам и аз, защото бабите после много им се радват (от сорта на "ох, на баба внучето", "нашето гардже е най хубавото" и пр. Joy).

# 522
И аз мисля,че това със снимките не е рекет.Щом не сте поръчвали,не плащайте.Следващото тържество ще е различно!Напомня ми за снимките на плажа с някакъв куклен герой,при което без дори да си посмял да гъкнеш,ти снимат детето и след 2 часа се връщат и викат:Дай 14 лева за двете снимки в рамки!Колко ли души дават тези пари!?Явно преброяват колко балами са останали в Б-я и в частност в ДГ!  newsm78

# 523
При нас не само че няма "рекет", но и преди седмица ми върнаха 24 лева от парите, които бяхме давали за книжките и помагалата. Обясниха ми, че общината е платила част от тях за всяко дете  Simple Smile

# 524
  • София
Изчетох темата и ми беше полезна Hug
Бихте ли казали откъде пазарувате за групите - играчки, канцеларски материали?
В нашата градина, която е нова, ще се съберат по 100лв. на дете - за тетрадките и за играчки. Играчки нямаше никакви. Родители носиха нови и стари, но има нужди разни. Предполагам, че с такава сума могат много неща да се направят, още повече, че няма да инвестираме в ремонти и хигиенни материали.
Но ми се иска цените да са максимално изгодни, за да не изхарчваме цялата сума и да стигнат за качествени и разнообразни неща.
По спомен някоя мама беше писала, че имат фирма за внос на канцеларски стоки, но не намирам коя беше newsm78
Интересува ме къде има изгодни борси.
Пращам запитвания към вносители на играчки. От Чиполино дадоха чудни намаления и имат интересни неща.
Приемам всякакви съвети Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт