Отговори
# 120
  • София/Варна
  Май името му започваше с Ф..  newsm78

Фицхю Додсън?

# 121
 Май името му започваше с Ф..  newsm78

Фицхю Додсън?
  Ммммммммм...Не съм сигурна....
   Не името,всъщност,а фамилията имах предвид.
   Додсън имаше ли такава теория?  Thinking

# 122
  Навреме си говорихме за приспиванията на бебетата(преди 3-4 години  Laughing ) и тук в темата се споменаваше за някакъв автор,който съветваше бебето да се оставя самО преди сън  в легълцето си и да не се гушка, въпреки плача му.Така бебето се научавало да заспива самостоятелно,не се разглезвало и т.п..
  Май името му започваше с Ф..  newsm78

Toзи е доктор Спок. Не го слушай  Laughing

# 123
  Спок ли?.....
  Не ,не става въпрос да се вслушвам в такива теории.  Peace
  В другата отчетна заговорихме за тях,та не можах да се сетя за името на автора,който пробутваше такива методи.  Rolling Eyes

# 124
Да, д-р Спок препоръчва това.
Аз не съм фен точно на тези му съвети Simple Smile

# 125
    Благодаря,Анджи!  Hug
    И на мен определено повече ми допадат идеите на привързаното родителство.Но гледам,младите майчета са настроени доста критично към последните.  Rolling Eyes

# 126
  • София; Дружбето
Е не си представям да г ооставя да се дере сам в стая Rolling Eyes и то аз, дет не съм родител-мечта

# 127
  • София
Звучи доста съдистично. Аз съм ги оставяла да плачат като бебета не повече от 5 минути. Може и по-малко да е, просто толкова силно пищяха, че не ми издържаше нервната система повече.  Joy Предпочитам да гушна и да ми е мирна главата. Сега оставям да плачат, но не до откат, защото ми дожалява.  Embarassed
Иначе относно дилемата за границата между личното развитие и отдадеността към децата съм на друго мнение, но няма да го споделя, за да не се получават спорове.  Grinning
Ние прекарахме един релаксиращ уикенд - майка ми ни дойде изненадващо на гости (звънна на вратата направо), та вчера ходихме по ергенски на кино даже.  Crazy Изгледахме един филм и се прибрахме веднага, оказа се, че Никол плакала за мен. Станало й мъчно, че ме няма.  Heart Eyes

# 128

Иначе относно дилемата за границата между личното развитие и отдадеността към децата съм на друго мнение, но няма да го споделя, за да не се получават спорове.  Grinning

Е,хайде де!Почти го сподели!  Grinning

# 129
  • София

Е,хайде де!Почти го сподели!  Grinning
smile3505

# 130
  • София
Няма правилен или грешен подход - зависи от участниците (родители, деца), а те са различни! Споровете са излишни, защото няма универсално поведение, което да е валидно за всички!  Whistling Освен това, колкото и да си спорим, дали нашият модел е правилен за нашите деца ще се разбере след години...  Tired

# 131
  • София
Разбира се, че няма правилно и грешно.  Grinning Според мен най-важното е да се водим от вътрешните си усещания, ако това условие е изпълнено, не вярвам крайният резултат да е "грешен".  Peace

# 132
  Има една теория,според която "няма грешни резултати".
  Това е,както в музикалната импровизация.Няма грешен тон......Даже и да ти се струва,че е грешен,направи усилие да хванеш правилната посока,която ти дава той.И всичко ще зазвучи хармонично.

Скоро и притча съм пускала.  Simple Smile

# 133
  • София
  Има една теория,според която "няма грешни резултати".
... 

Съгласна, но има там едни клиширани грешки, които плашат всеки родител....  Mr. Green

# 134
  • София, Лагера
Аз не съм садист  Mr. Green и не съм оставяла Пресиян да се дере, но го оставях да заспива сам (почти) в кревата.
Не съм го гушкала, докато заспи. Оставях го в легълцето му и седях до него, пеех му, говорих му и си слагах само ръката му на бузката му. Така хем ме усеща, хем свиква зда заспива в леглото си, хем не се разбужда, ако от гушнат го преместя на креватчето.

Общи условия

Активация на акаунт