Професионални серии за коса - 13

• 54 729
  • 722
  •   1
Отговори
# 495
По времето, когато ползвах масла бях забелязала, че се отмиват по-лесно, ако косата не се мокри преди да се нанесе шампоана. Тоест, мажа с масло на суха коса, престоявам с него и когато дойде моментът за измиване нанасям върху косата директно само шампоан, без да я мокря с вода. Шампоанът  - в по-стабилно количество. След това изплакване, втори път шампоан и се измиваше съвсем добре. Нямам спомен да ми е оставала мазна. А ако я мокрех преди шампоана измиването ставаше по-трудно и се налагаше да го нанасям не по 2, а по 3 пъти, за да усетя косата добре измита.
Само споделям, може проблемът да не е в това. Сигурно зависи от самото масло, количеството, което е нанесено и шампоана, с който се отмива. Точно кокосово масло нямам спомен да съм ползвала  Peace

# 496
  • Пловдив
Аз слагам зехтин, масло от авокадо и ленено масло, и 1ч.л ром, проблем с измиването никога не съм имала. С едно нанасяне на шампоана си се измива перфектно, даже и с абсолют рипеар ми беше достатъчно дно нанасяне. Дали пък не е заради алкохола newsm78...?!

# 497
Балсамите съдържат ПАВ и имат лек измиващ ефект, но косата не бива да е много мазна.Балсамно миене се използват от хора със много сухи коси. Балсамът, който се използва за балсамно миене, не бива да съдържа силикони.

Моята фризьорка ми препоръча да редувам миенето на косата веднъж с шампоан,на следващото миене само с балсам ,за да не се пресушава косата доста.

Има и друг вариант за доста сухи коси.
Балсам-шампоан-балсам в доста американски сайтове се препоръчва за склонни към пресушаване коси, къдрави и чупливи.

Чудя се шампоаните с естествени пенители  как ли се отразяват на сухите коси newsm78
Някой ползвал ли е такъв шампоан?

# 498
Много добре се отразяват, същевременно мият достатъчно, нямам чувството, че ми е мазна косата. В момента имам два такива органични, сертифицирани от eco cert - органичния на Лакме Gentle Balance и Ришес на Лореал.

Деликат колор на Лореал също е без сулфати, но не съм го пробвала.

# 499
Люляковa ,   bouquet!
Май е време и аз да си купя! Simple Smile

Ето сайтове за измиване с балсам:

http://www.suite101.com/content/conditioner-only-hair-washing-a83925

http://www.wikihow.com/Wash-Your-Hair-Without-Shampoo

# 500
Аз също съм доволна от олео релакс. В момента имам шампоана, маската и флуида и ги комбинирам в едно измиване.

Серията е предназначена да изглади и омекоти коси с излишен обем, сухи, порьозни и бухнали. Но сега като прочетох това, и на мен с шампоана ми падат косъмчета като се мия. Може би те и без шампоана са щели да опадат, и не е кой знае какво, но не съм свикнала да си гледае  косата си да пада с други видове шампоани.

Обезателно ще обърна повече внимание с шампоаните следващия път

Искаш да кажеш, че този шампоан предизвиква моментален косопад?  newsm78
Косата започва да пада веднага щом решиш да си я измиеш с този шампоана и спира, веднага щом го смениш?
Мненията за тази серия са предимно положителни. Вярно е, че съм чела и мнения на недоволни, но те не са споменавали за косопад. Това за косопада го намерих вчера и твоето мнение е второто. Погледнах състава на шампоана и просто не знам коя съставка би могла да предизвика косопад  newsm78

Последна редакция: пн, 08 ное 2010, 14:10 от B & C

# 501
Не, не би го нарекла чак косопад. Когато се мия с него, в момента на измиване ми падат косми. Като се среша или до следващо измиване не ми пада коса. Моята в момента наистина не капе - по един косъм на ден да падне. С олео релакс падат повечко. С друг шампоан по време на измиване не съм забелязала да има такова нещо.

# 502
  • в 1001-та нощ
Незнам при вас как е, но при мен резултата от мазането с масло (кокосово) е ужасен. Чувствам си косата мръсна, стои като на клечки  #Cussing out . Край, повече няма да повторя.

недоумявам ка е станало - това е сред маслата, които се измиват много лесно и не съм срещала друг с опит, като твоя  #Crazy #Crazy

първо ще кажа, че аз съм имала подобен опит с маслото от пшеничен зароди, но то е друго

също така бих си позволила да те посъветвам да не отричаш каквото и да е само от един опит  Peace
аз също съм имала несполучливи опити с цимет термик (сложих повече) и беше ужас - като паста на главата ...но щом толкова хора го правят успешно - едва ли аз съм супер различна и вероятно проблемът е в мен - пробвах пак с по-малко количество- и супер Peace

и с други продукти съм правила грешки – докато ги опознавам

но аз лично съм пробвала различни масла – бадемово, гроздови семки, кокосово, кокосово с жожоба …. и никога, ама никога не съм имала този проблем – освен с маслото от пшеничен зародиш, когато още след шампоана усещах косата си мазна, но реших, че си въобразявам

в този план да попитам:
1. какво беше маслото (кой производител, как изглежда,от къде го взе и ако може линк => най-добре) Peace
2. какъв шампоан ползва
3. колко пъти изми с шампоан
4. след шампоана какво ползва

също така, бих си позволила да отбележа, че резултатът може да изглежда така – от прекаляване с друг следващ продукт – маска, продукт без отмиване ….

не бързай със заключенията  Hug

По времето, когато ползвах масла бях забелязала, че се отмиват по-лесно, ако косата не се мокри преди да се нанесе шампоана. Тоест, мажа с масло на суха коса, престоявам с него и когато дойде моментът за измиване нанасям върху косата директно само шампоан, без да я мокря с вода. Шампоанът  - в по-стабилно количество. След това изплакване, втори път шампоан и се измиваше съвсем добре. Нямам спомен да ми е оставала мазна. А ако я мокрех преди шампоана измиването ставаше по-трудно и се налагаше да го нанасям не по 2, а по 3 пъти, за да усетя косата добре измита.
Само споделям, може проблемът да не е в това. Сигурно зависи от самото масло, количеството, което е нанесено и шампоана, с който се отмива. Точно кокосово масло нямам спомен да съм ползвала  Peace
мисля, че на всички шампоани е отбелязано , че се нанасят на мокра коса, като първо се разтриват между дланите – за да не се получава”шок-концентат на косата, където се „пльоква” в началото Peace

# 503
Моето кокосово кремче за коса също много трудно се измива от косата и аз за това не го ползвам. Не ми хареса.
Според мен, ако на някой нещо не му допада, то просто няма смисъл да го ползва. Не е нужно да се насилва само защото друг ползвал същото нещо и бил доволен.

# 504
  • в 1001-та нощ
Не, не би го нарекла чак косопад. Когато се мия с него, в момента на измиване ми падат косми. Като се среша или до следващо измиване не ми пада коса. Моята в момента наистина не капе - по един косъм на ден да падне. С олео релакс падат повечко. С друг шампоан по време на измиване не съм забелязала да има такова нещо.

това, което бих си позволила да вметна е, че при мен - като започнах с маслата - се започна едно косопадане ....чак се замислих - дали да не спра;

обаче,  newsm78 - размислих малко - че като хидраатират кожата ....в порите влизат мазнини и хидратиращи елементи и спомагат на космите, които не са в анагенна фаза (поумрели са и на път да паднат) да излязат по-рано

от момента, в който един косъм тръгне да умира - до опадането му - минават от 2 до 4 месеца – минава в другите 2 фази и пада, но не  е хванат в луковицата - предполагам падат тези косми, ....здрав косъм - едва ли newsm78

newsm78  при вас сега има и сезонен косопад,а при мен - освен него и след-родилен, който започва след раждането, но се изявява 3-4 месеца след това, когато виждаме опадащите косми, които са заумирали с хормоналнте промени при раждането ...

при мен ползването на масла –беше в началото на 3 месец от раждането …позападаха косми и към края на месеца …направо да не разказвам….

ще не съм решила какво да правя с косата по принцип, поддържам я, ползвам си противо-косопадните истории…играя го на търпение, наблюдение и изчакване на stand by

# 505
a.l.e.n.a , последния път като казах на моята фризьoрка ,че съм започнала да ползвам масла,тя ме предопреди и настояваше да ги слагам само по дължините.
Дали пък няма връзка с косопада ,който описваш? newsm78 
Следващия път задължително ще я попитам.

# 506
  • Пловдив
a.l.e.n.a
1. Маслото е на Икаров. Т.к е в твърдо състояние го разтопих в топла вода и си го нанесох по дължината на косата, почти до към корените.
2. Лореал проф. за боядисана коса
3. Само веднъж, но за сметка на това сложих много, така че да има достатъчно пяна. Аз винаги слагам по-много- и шампоан и балсам и маска, по-много.
4. Сложих си от маската на Орзен, че имам още малко от нея. Но си я измих доста старателно, както ме посъветвахте да правя и пак се сресах още под душа.

Аз и друг път съм ползвала масла-най-различни. Ако, трябва да съм откровенна, почти винаги ми се получава така. Не е за първи път. Интересното е, че в краищата ми е добре, а по-нагоре към корените ми стои гадна, слепнала.

# 507
  • София
Аз също от опит мога да кажа, че мазането с масла по скалпа по време на косопад не е добра мярка : и при мен го засилваше вместо да го намали  Peace Препоръчвам масла само по дължините и то по малко, за да не се налага 3-4 пъти миене и премиване на скалпа, за да се премахне мазнината  Stop
dreamer,  слагай само на краищата щом като виждаш подобен ефект  Hug

# 508

мисля, че на всички шампоани е отбелязано , че се нанасят на мокра коса, като първо се разтриват между дланите – за да не се получава”шок-концентат на косата, където се „пльоква” в началото Peace

Така е, да, абсолютно си права. Аз съм правила този номер - шампоан без мокрене, само когато съм била намазана с масло. Което пък се случваше не по-често от 2-3 пъти месечно. По-лесно го отмивах така. Иначе при нормално измиване, разбира се, първо мокря косата и след това всичко останало  Peace

# 509
  • в 1001-та нощ
a.l.e.n.a , последния път като казах на моята фризьoрка ,че съм започнала да ползвам масла,тя ме предопреди и настояваше да ги слагам само по дължините.
Дали пък няма връзка с косопада ,който описваш? newsm78  
Следващия път задължително ще я попитам.

ако косъм е тръгнал да пада  - не е от маслото - ако е жив няма да падне...а ако е излязъл от анагенната фаза и е в катагенна или телогенна  - той просто ще падне.....дали сега или след два месеца ....какво значение има ....той не е в луковицата, не расте .....пътник е

а на косъма по дължината - маслата каккво точно помагат - при условие, че после се отмиват? няма какво да ги задржи в косъма

Последна редакция: пн, 08 ное 2010, 17:18 от a.l.e.n.a

Общи условия

Активация на акаунт