Великобритания - тема 32 Есенно-Коледна

• 40 214
  • 724
  •   1
Отговори
# 705
зачетох се и аз в историята с тормоза, много съжалявам, че така се е получило Sad дано се оправи всичко.
аз пък имам известен опит от другата страна на тази история - бях Au pair при едно английско семейство преди около 5 години и гледах момченце на 2,5 годинки, той все още не ходеше на нърсери и редовно ходихме по тодлер групички. На групичките той съвсем целенасочено ходеше и удряше децата и почваше да се смее, голям кеф му беше ... аз първия път като направи така си помислих, че не е нарочно, но то всеки път около него все разплакани деца и той се смее. Дърпах го на страна обяснявах му, че така не може, не му давах да играе с другите деца ако само посегнеше да удря, за да разбере, че не е правилно, но то си знае неговата. Говорих с родителите, обясних им, те казаха, че ще видят сами за какво става дума. На няколко пъти майката го заведе на групичките и каза, че всичко било наред. Почнах пак аз да го водя - той се бие и накрая ни помолиха повече да не ходим на 1 от групичките. Един ден седим в къщи, малкия както гледаше ТВ се обърна и ми удари шамар и почна да се превива от смях, в този момент се прибира майка му и пита какво е станало. Обясних и аз, а тя тръгна да се смее заедно с детето, да го гушка и целува и да му вика "браво, мами, така те искам да се защитаваш сам, а не да те бия тебе", питам я "и от какво точно да се защитава от мен?", на което ми се отговори, че нямало значение, че ударил мен, важното в случая било той да се научи, че никой не може да му казва каквото и било на него и не може да го бие. Скоро след това напуснах, но преди около година майката се свърза с мен, че пак си наела Au pair от БГ и момичето й беше за пръв път излизане в чужбина и искаше с някого да си комуникира, та от нея разбрах, че Сам е вече изгонен от 2 училища заради агресивното си поведение.
Та голямо влияние имат родителите, а тукашните (голяма част от тях) са абсолютно безучастни спрямо държанието на децата си.

# 706
Здравейте и от мен. Много неприятно това  с тормоза. ДЕБ дано бързо отмине, вземат мерки и детенце да не се чувства зле.
Ние също имахме неприятни случки, но те не бяха единствено срещу Боян, а просто едно дете тормозеше народа. Сега имаме обратен проблем, не могат да си го разделят. Когато играе с едно дете, не дава и други да се присъединят и те се сърдят и обратно. Все едно не могат да си го поделят. Едното му много близко приятелче днес беше в къщи и другото много се е ядосало. Боян се опитал да го успокои, че все пак той е идвал сто пъти, но май не се е получило.

Аз имам един въпрос. Днес си говорихме с моя приятелка. Те са тук от 4 месеца. Най накрая им дадоха НИН. Мъж и са го наели на работа преди 3 месеца, знаейки че няма НИН. Съответно обаче не му плащат 3ти месец, защото не могат да му вземат данъците. Сега обаче пак не му плащат, защото са казали че чакат UTR. Тук обаче свършват моите познания Embarassed. Въпроса ми е нормално ли е това, практика ли е. На мен ми се струва странно че не му плащат, дори и да му взимат данък на най-висока ставка, пак , си мисля че трябва да му дадат нещо,но по всяка вероятност моите разсъждения нямат нищо общо с практиката.

Свидничка успех  bouquet

Мери ти си знаеш, но да си напиша, добре са дошли.

# 707
Здравейте и от мен. Много неприятно това  с тормоза. ДЕБ дано бързо отмине, вземат мерки и детенце да не се чувства зле.
Ние също имахме неприятни случки, но те не бяха единствено срещу Боян, а просто едно дете тормозеше народа. Сега имаме обратен проблем, не могат да си го разделят. Когато играе с едно дете, не дава и други да се присъединят и те се сърдят и обратно. Все едно не могат да си го поделят. Едното му много близко приятелче днес беше в къщи и другото много се е ядосало. Боян се опитал да го успокои, че все пак той е идвал сто пъти, но май не се е получило.

Аз имам един въпрос. Днес си говорихме с моя приятелка. Те са тук от 4 месеца. Най накрая им дадоха НИН. Мъж и са го наели на работа преди 3 месеца, знаейки че няма НИН. Съответно обаче не му плащат 3ти месец, защото не могат да му вземат данъците. Сега обаче пак не му плащат, защото са казали че чакат UTR. Тук обаче свършват моите познания Embarassed. Въпроса ми е нормално ли е това, практика ли е. На мен ми се струва странно че не му плащат, дори и да му взимат данък на най-висока ставка, пак , си мисля че трябва да му дадат нещо,но по всяка вероятност моите разсъждения нямат нищо общо с практиката.

Свидничка успех  bouquet

Шу, да знаеш , че UTR идва за 10 седмици, та ако не са се регистрирали да не се бавят

# 708
UTR не се ли вади само ако са self-employed? Питам защото ние имаме такива номера, но се занимаваме с частни дейности и съответно декларираме данъци и такси... Не знаех, че и работници за някого трябва да имат... На мен всички тези неща са ми далечни, защото съм си издавала НИН и пр още преди години, но все пак мисля, че е добре да се консултират някъде твоите приятели извън фирмата за която работи съпругът.
http://www.ehow.co.uk/how_6534897_obtain-utr-number.html
Ето и малко инфо. Може да пишат до HM Revenue and Customs едно писмо с въпрос и от там ще им кажат предполагам.

# 709
  • Лондон
и аз изчетох внимателно всички постове за насилието, темата ми е много присърце, защото сестра ми се бори с този проблем в момента, детето й е на 10.5 и са в Щатите, в много уредено, подредено и т.н селце, но се оказва, че проблемът и там съществува, говорих и с приятелки в БГ, с деца на по 10-13 години, там пък ми се видя още по-страшно, заради пълната липса на безнаказаност. Да си призная, и по мое време, преди 25-30 години го имаше, просто това е начинът хората с комплекси да си ги избиват, като си спомня колко обиди съм отнасяла за липсата на маркови дрехи, неподходяща прическа и т.н. Като ви чета и на мен инстинктивната ми реакция е да се саморазправя с всеки, който би дръзнал да каже/направи нещо на детето ми, но като си помисля, че майка ми никога не е имала възможност да ме защитава, когато съм имала нужда, ми се вижда по-уместно да ги научим на самочувствие и да се защитават сами. Мисля също, че проблемът няма връзка с националността, както писах по-горе, тези проблеми са навсякъде и конкретната обида може да варира, но основата на проблема не е в кой от къде е, особено тук. Та аз мисля да говоря с детето ми и да изтъквам всичките й положителни качества, също мисля да я уча да се защитава, вкл. с физическа сила, и се моля да има повече късмет...
butterflyve, писах ти на skype, Дъщерята на Калояна е от където започнах, но останалите съм ги забравила, ще ги извадя на списък и ще ти напиша. Ако мислиш, че ще помогне да си обсъждаме темички с дъщеря ти, за мен ще бъде удоволствие...

# 710
  • Манчестър

Свидничка успех  bouquet

Как така са го наели на работа? Ако чака UTR значи не е нает и вероятно няма право да е нает. UTR се издава само на селф-емплоид.
как са взели НИН?

# 711
Deb,
Много неприятно и тъжно, дано по- бързо да се  оправят нещата Hug. Гледам, че останалите са те посъветвали, аз само да добавя, че бих проверила  дали учителката е говорила с директорката и какъв е резултатът, както и всичко бих сложила в писмена форма, ако нещата продължат,ако все пак ще подаваш оплакване.
Шу,
Имам някакви много бегли спомени, че даже и да няма човек НИН, може да представи бележка пред работодателя, че е кандидаствал за такъв. 3 месеца ми се струват бая време Thinking, а UTR  е за селфемплойд -  те като какъв са го наели? Ако иска и говори английски, може да се обади тук: http://www.direct.gov.uk/en/Dl1/Directories/DG_177940 , дано по-бързо да му се оправят нещата на човека Hug

# 712
Deb, ужасно е това което ти се слу4ва.SadТои сега е мальк и беззащитен,но ще порасне голям и силен. А за мама-тьрпение и любов!:) Моята щерка сьщо е ресепшан тази година и казва само някои думи4ки на англииски. Като нищо и на нея сигурно и се присмиват понякога , а тя не ги разбира.  Rolling EyesНау4и още от самото на4ало едно лигаво англи4ан4е на баба Яга и сега като е взимам от у4илище , това дете и вика Баба Уагааа ShockedКазах и 4е това не е хубаво и да ги нау4и на нещо по добро от бьлгарския, но........ Като нищо ще и излезе прякора- Баба Яга Outta Joint        Имам 1 питанка сьщо  Praynig Моята щерка си гризе постояно ноктите,до дьно Tired Не мога да се преборя с този лош навик newsm78 Опитах с думи, обяснения, някакво лак4е от БГ, което уж мирише непрятно, но...... не помага. Не помня от кога не сьм и рязала ноктите на рьцете :thinking:4етох в нета 4е е нервна по4ва, 4е може да е страх кам единия от родителите Sick(сигурно това сьм аз, защото само аз викам и креща по нея по зял ден Whistling)Даите ми сьвет какво да направя  Hug

# 713
Откажи я ако можеш от гризането, колкото по-скоро, толкова по-добре! Има едни лакове, които горчат. Отделно може да и покажеш снимки в нета с маникюри, да и кажеш, че е дама и един ден и тя ще има маникюр или там каквото работи. Отделно, може би да промениш отношението си? В смисъл ти сама каза, че и се караш, може би ако спреш да и забелязваш малко пакостите? И за теб ще е дабре и за нея. Не го казвам за да те поучавам, само давам идея за справяне с проблема. Успех!! Hug

# 714
  • Нотингам/Пловдив
Ние не сме имали проблем с ноктите но дъщеря ми си смучеше пръста до 4 годишна,спасението ни се оказа този лак за мазане DAUM-EXOL NAGEL SCHUTZLACK.Мазах я 2 или 3 пъти и ако я видех да си лапа пръста само и го показвах и в крайна сметка се отказа.Много е неприятно ,че трябва да ги тормозим така .........Трябваше защото се получи лека деформация на небцето ,докато се надявах да порасне и сама да се откаже .Успех и на вас. Hug

# 715
  • Лондон
тези дни ми е паднало да давам акъл Embarassed
DNP, според мен й покажи колко хубаво може да изглежда една добре поддържана ръка на дама, заведи я в салон за маникюр, купи й детски лакове, в Clair's има едни подходящи в ярки цветове Simple Smile
Аз съм го правела този номер до 11 годишна, тогава нашите ми подариха несесер за правене на маникюр и оттогава не съм и опитала.
Аз моето дете го водих вече няколко пъти в салона, където аз ходя, правихме ноктите и в къщи и засега резултата е чудесен Heart Eyes
Да ви се похваля, днес вкарах колата без да искам в една дълбока кал, ама дълбока до средата на гумите, и затънах като истинско прасе, направо срам...Както и да е, минаха две момчета с камиони на BT, спряха, питаха дали имам нужда от помощ, после извадиха едни колани и ме изтеглиха Simple Smile Отне им доста време, станаха и те на прасета, но не поискаха нито пари, нито кафета, нищо... Всичко това в Milton Keynes, и както се казва "всяко зло - за добре", сега мисля, че все още има много свестни хора около нас Simple Smile

# 716
Здравейте момичета.

За ноктите не  мога да кажа, защото когато съм нервна и притеснена и аз си ги дъвча Embarassed

Аве, много точни въпроси. Ми който си има информация, знае какво да пита. Та отишъл във фирмата и казал че е пуснал документи за самонает и че си чака НИН. Те казали ок, няма проблем и го наели. Фирмата е строителна и в момента прави ремонти и строи крила в близката болница. Това ме навява на мисълта, че не е някоя фирма фантом. НИН му отказваха 4 пъти, но накрая му дадоха. А за ЮТР са пуснали преди седмица и нещо.

Аз да се похваля, днес сама карах колата през деня Laughing (обикновено карам след купон по нощите Mr. Green) Справих сеее!!!! Само веднъж се зачудих, от коя страна да застана на празната улица, че отвътре нещо ме теглеше в насрещното Crazy Ходих на гости при приятелка и ядох невероятен домашен тутманик Blush Лошото е, че малката ми вдигна температура. Май утре ще звъня в болницата, мисля си, че  е някакъв вирус и че е късно да е инфекция на ръката, все пак минаха 2 седмици. Притеснява ме обаче мястото от където са взимали кожа, френските доктори ни казаха, че там е по страшно и по-бавно зараства, а тези в Лондон са лепнали лепенка като за порязано (е малко по голяма де), която обаче тръгна да се отлепва. А да си призная ме е страх да я махна и да сложа нова, не знам какво ще има отдолу.

Лека вечер на всички.

# 717
Можеш да я заведеш спешно до близката болница, няма да ви върнат, за твое спокойствие. Peace

# 718
  • UK
Шу според мен задължително я заведи да й погледнат превръзката. Нали си спомняш като говорихме в началото точно за това, малко странно ми се струва 3 седм. с една и съща превръзка. Вярно, че мойте пациенти не са хора Mr. Green, ама все пак ми се струва 3 седм страшно дълго време. Пък и за твоето спокойствие е по-добре да й погледнат раната и да й сменят превръзката, ако се налага Hug

# 719
DNP, и аз съм за този горчивият лак, който продават в аптеките.
Мойта беше на около 6, когато започна да ги гризе.
Около месец, се опитвах с говорене, примери, и т.н, но нищо не помогна.
Отидох в аптеката и попитах за този лак -  4 -5 дни я мазах и до там с гризането на нокти.
Имам приятелка, която до около 35 си ядеше ноктите! Каза че е спряла, като си направила ноктопластика, а вие сте малки за това, тъй че беж за лак Simple Smile!
Или й покажи снимка на някой с много брадавици по лицето, и й кажи че същото може да стане и нейното ако продължава да си гризе ноктите.

Общи условия

Активация на акаунт