Великобритания - тема 32 Есенно-Коледна

• 40 392
  • 724
  •   1
Отговори
# 180
  • Лондон/Пловдив
Ох миличка не си го слагай все пак си бременна тъпаци има навсякъде Hug много ми стана мъчно като те четох  чак аз щях да се разплача.
Аз съм ЗА среща ама нека да е в 1 зона или 2-ра някъде на по централно място иначе посмъртно немога да се оправя  Blush

# 181
Ох миличка не си го слагай все пак си бременна тъпаци има навсякъде Hug много ми стана мъчно като те четох  чак аз щях да се разплача.
Аз съм ЗА среща ама нека да е в 1 зона или 2-ра някъде на по централно място иначе посмъртно немога да се оправя  Blush
Ок,ще видим до Коледа колко майки ще се съберм и ще организизраме нещо до някой парк за да има къде да припкат малчуганите ни!

# 182
  • Манчестър

E за какво ще се разплачеш????Ако си толкова емоционална,значи трябва да се замислиш дали емигрантството е за теб. Не знам дали работиш в момента,но се приготви за подобни неща в работата ти. Ако плачеш им показваш колко си слаб..а не трябва...

# 183
  • Лондон/Пловдив
А то емигранството незнам дали е за мен все пак са минали само 4 месеца от както съм в Англия все още се адаптирам и ми е много трудно . Аз си писах ,че изпадам в едни дупки ,но поне бързо се измъквам  Mr. Green  Иначе ако не свикна то пътя си го знам към БГ самолета и право в Пловдив .

# 184
А то емигранството незнам дали е за мен все пак са минали само 4 месеца от както съм в Англия все още се адаптирам и ми е много трудно . Аз си писах ,че изпадам в едни дупки ,но поне бързо се измъквам  Mr. Green  Иначе ако не свикна то пътя си го знам към БГ самолета и право в Пловдив .
Не се отчайвай началото е винаги много трудно. Просто не си го слагай на сърце,изнервени и нетактични хора има много по света и се срещат навсякъде. Просто си кажи ,че и тя/той е имал лош ден и подмини,автобусите са на 10 минути,не се трови заради такива глупави хора,има много по сериозни проблеми и ти ги нямаш слава бог.А Пловдив все си ни чака,когато и за колкото решим да се върнем Simple Smile Hug Hug

# 185
Просто не си го слагай на сърце,изнервени и нетактични хора има много по света и се срещат навсякъде. Просто си кажи ,че и тя/той е имал лош ден и подмини,автобусите са на 10 минути,не се трови заради такива глупави хора,
С това не съм съгласна.Какво като той/тя имат лош ден те са там да обслужат пътниците и да им създадат удобство за да се чустват конфортно.Като е имала лош ден да си е стояла в тях.Как може такова отношение и то на бремена жена.Аз бих се обадила във автобусната фирма и бих направила оплакване.И да не ми се реши въпроса поне ще ми олекне.
LadyDiDi горе главата и не се ядосвай на тъпаци гледай си бремеността и по спокойно   bouquet  bouquet  bouquet

# 186
Здравейте майчета   bouquet
ИЗвинявам се ,че нахлувам така в темичката ви,но искам да ви питам нещо...
Приятелят ми мисли да заминава на бригада в Англия и след това иска да остане там,а след това да взема и мен и дъщеря ни.Как може да стане това за да е легално?!Ние нямаме брак,но ако трябва ще сключим,ако това ще олесни нещата.
Четох че ако аз съм студентка там и той ми е съпруг ще има легално право да работи там,а след 12 м ще получи и синя карта.
Благодаря ви предварително за отговорите и още веднъж се извинявам че така се "намъквам"  Hug

# 187
Здравейте момичета,в понеделник/ 15-и ноември/пътувам за Манчестер,там ще изкарам два месеца.Много ще се радвам да се запозная с други мами или момичета,моля ви пишете Heart Eyes
Имам дъщеричка на 3г за първи път нея я извеждам зад граница и съм малко притеснена SadЩе чакам с нетърпение някоя от вас да ми даде знак и да си правим шопинга и разходката в компания Heart Eyes
Поздрави Hug Hug Hug

# 188
  • Манчестър
Здравейте майчета   bouquet
ИЗвинявам се ,че нахлувам така в темичката ви,но искам да ви питам нещо...
Приятелят ми мисли да заминава на бригада в Англия и след това иска да остане там,а след това да взема и мен и дъщеря ни.Как може да стане това за да е легално?!Ние нямаме брак,но ако трябва ще сключим,ако това ще олесни нещата.
Четох че ако аз съм студентка там и той ми е съпруг ще има легално право да работи там,а след 12 м ще получи и синя карта.
Благодаря ви предварително за отговорите и още веднъж се извинявам че така се "намъквам"  Hug

Ами може да остане като селф-емплоид,това е единствения начин. Може и като студент, но ще има право само на 20 часа работа на седмица. Ако сте женени, които е депендант ще има синя карта за неограничена работа.

# 189
Ave, не мисля, че емоционалността и емигрантството се изключват. Естествено не всеки се приспособява лесно и му трябва известно време за това. Аз мога да си се разплача и в България за такова отношение. Не казвам, че ми се случва всеки ден, но се случва. Въпросът не опира до живота в чужбина, а до нормални човешки отношения. Ако спокойно ми се обясни ситуацията, а не ми започват с "Аз да не съм банка", може би ще вляза в положението. А колкото до работните отношения, ясно е, че не си ли малко лицемерен като тях, няма да издържиш, но все пак не трябва да забравяме и подтискаме тотално емоциите си.

Аз наистина мислех да пусна оплакване, но не ми се занимава да се натоварвам излишно с глупости пак...
Мерси на всички за виртуалната подкрепа   bouquet

Последна редакция: нд, 14 ное 2010, 13:41 от LadyDiDi

# 190
Здравейте, аз съм от под-форума на Мартенките. Живея от 15 години в Англия, в малък град на южния бряг. Върнах се в София, за да родя сина си. Вече стана на 8 месеца и досега се радва на любовта и вниманието на баба, дядо и още куп любвеобилни роднини. Аз възстанових стари приятелства и завързах много нови. Прекарахме едно чудесно горещо лято в Бг, първото за бебо. Но е вече време да се връщаме обратно, мъжът ми ще дойде да ни вземе след 2 седмици. Там свеки ще дойде при нас за 1 месец, но след това сигурно ще ни е скучно и самотно на мен и бебчо през деня когато тати е на работа. Понеже градът е малък, а ние с мъжа ми винаги сме работили далече в други градове, почти нямаме приятели около нас, особено с малки дечица. Не съм изчела цялата тема, за което се извинявам, но предполагам, че повечето от вас са в Лондон или по други големи градове. Ние сме на час и половина с влак от Лондон и бихме могли да идваме ако има организирани срещи с дечица. Много ще се радвам да се запознаем.  smile3525

# 191
Здравейте, аз съм от под-форума на Мартенките. Живея от 15 години в Англия, в малък град на южния бряг. Върнах се в София, за да родя сина си. Вече стана на 8 месеца и досега се радва на любовта и вниманието на баба, дядо и още куп любвеобилни роднини. Аз възстанових стари приятелства и завързах много нови. Прекарахме едно чудесно горещо лято в Бг, първото за бебо. Но е вече време да се връщаме обратно, мъжът ми ще дойде да ни вземе след 2 седмици. Там свеки ще дойде при нас за 1 месец, но след това сигурно ще ни е скучно и самотно на мен и бебчо през деня когато тати е на работа. Понеже градът е малък, а ние с мъжа ми винаги сме работили далече в други градове, почти нямаме приятели около нас, особено с малки дечица. Не съм изчела цялата тема, за което се извинявам, но предполагам, че повечето от вас са в Лондон или по други големи градове. Ние сме на час и половина с влак от Лондон и бихме могли да идваме ако има организирани срещи с дечица. Много ще се радвам да се запознаем.  smile3525
Привет Кармен,вашата история наподобява доста нашата. И ние сме от 10 години в Лондон,върнахме се в БГ да се роди детето  и и сега след 2 и половина години майчинство се завръщаме пак там. Бих се радвала да се запознаем ,ние сме в Южната част на Лондон(Кройдън) лесно е достъпен с влак и има огромни паркове за игра и търкаляне на малките. След Коледа сме там и бихме се радвали да се видим!:)

# 192
Хайде мили мами и не само,никой ли няма в Манчестер?Ще скучаем с малката  Sad

# 193
Извинявам се, че се включвам с въпрос извън бебешката тематика - има ли някой, който е запознат / работи с java (лично или съпруг/познат)???

Дотук съм открила г-н Номадик и г-н 298  Laughing; мъжът ми се преквалифицира и имаме въпроси всякакви - от изпитите, до намирането на първата работа и дългосрочните перспективи  Simple Smile Ако на някой му се споделя опит - много ще сме благодарни!

# 194
  • Манчестър
Хайде мили мами и не само,никой ли няма в Манчестер?Ще скучаем с малката  Sad

Aми има..не е да няма,а с full time employment няма много време...някои уикенд,ако е хубаво времето - става, но зависи в коя част на Манчестър си. Аз не съм в града,а в едно село на север.

Общи условия

Активация на акаунт