® E-bay - тема 60

• 32 421
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • В Европа!!!
Айде пак на помощ  Praynig
Как мога преди да ми е свършил търгът да го прекратя-аз съмпродавачът  Peace?
само ако нямаш бидове, тогава можеш да го прекратиш  Peace
Виж някъде из опциите за търга трябва да имаш опция за прекратяване  Peace
Е да но аз имам вече бидове  Sad.

# 526
  • Бургас
Айде пак на помощ  Praynig
Как мога преди да ми е свършил търгът да го прекратя-аз съмпродавачът  Peace?
само ако нямаш бидове, тогава можеш да го прекратиш  Peace
Виж някъде из опциите за търга трябва да имаш опция за прекратяване  Peace

Аз знам, че продавачът може да прекрати търга до 24 часа преди края му само, ако няма бидове. Но, вчера коментирахме, че се случва да се прекратят търгове няколко часа преди края, и с бидове, и без бидове. Защо, не се знае....

Шоколадче, май единственото, което можеш да направиш, е да го докладваш! Но, какво ще спечелиш от това, не знам. Той, ако не иска да го изпрати, няма и да го направи. Питай в тъпия им лайв-чат.
Ох, тези англичани много нахални взеха да стават. До преди година не съм имала почти никакви проблеми с покупки от И-бей. А сега всяка втора е проблемна. Пфууу  ooooh!

# 527
  • София
И моята мома англичанка с ползваната пижама се прави на ударена. Нова била и това е. Предложих да и пратя снимки на мейл в случай, че е забравила, че я е подносила, а тя само си повтаря каквото си знае. Пляснах и подходящата оценка и пих една студена вода.

# 528
Aз да питам тези дето използват Gixen.Имате ли спомен дали имаше проблем с него миналия път като смениха времето??Трябва ли утре да си обновя всичките заложени артикули???Понеже предния път като го смениха (бях с Гуфбей) нещо се обърка и снайпера не наддаде за нито едно от нещата Peace newsm78

# 529
  • София
bitter chocolate Имах подобен случай. Спечелих кецове на много ниска цена и продавачката почна да ми се обяснява как незнаела как да пусне търга и трябвало да бъдат на купи сега пък те на търг. Прати ми линк и да развалим сделката. Алекс ми даде инфо за вариянтите които имам и приех да развалим сделката е забавих я няколко дена нарочно  Crossing Arms. Не ми се разправяше да си късам нервите и тези на превозвачите няколко месеца.  Confused Не се знае дали ще го прати. Все пак пиши им на съпорта да дадат мнение.

# 530
Купих си уред /стъргалка/ за почистване на керамичния плот на печката за 1.79 лири.
Същият тук струва 31 лв.
Да живее българската икономика!
Ама без мен - аз няма да я подкрепям!

# 531
  • София
Алекс как е на английски, че и на мен ми трябва такава. Все се каня да отида до магазина да си купя и още не съм стигнала.   bouquet

# 532
# 533
  • В Европа!!!
браво Алекс1  Hug от такова нещо имах нужда и аз  Peace.
А за икономиката ни.........то е ясно,ще си се подпомага без нас  Mr. Green.

# 534
Ама наистина има много нагли англичанки, както и много коректни такива.
Уникален пример за наглост, за която не знам как да отворя кейс е едно кожено яке на некст, което вони на гранясала мас. Писах на продавачката - естествено нищо не знае. От 10 дена виси на чист въздух и не се измирисва.
А преди няколко дни на въпрос колко ще струва до България една англичанка ми отговори: Аз ще го изпратя за да видя пощенските и ще ми платиш след това.  Grinning

# 535
И аз имам подобен отговор. -Да изпращам за България, но не знам колко са пощенските.  Laughing

# 536
Привет и от мен, нова съм   bouquet
Доста време се "дърпах" от пазаруването в ebay, но се поддадох и накупих към 25 неща за детето основно. Вчера ми пристигна първата партида- яке (много съм доволна http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=1505049 … ame=STRK:MEWNX:IT), ръкавички и шапка (малки са й, въпреки че пише 12-18 месеца http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3603085 … ame=STRK:MEWNX:IT ) , дънки и джинси, които пък са й много големи (http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=1206306 … ame=STRK:MEWNX:IT   и http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2706469 … ame=STRK:MEWNX:IT )

Но да речем , че това са относително "успешните" ми покупки. Останалите неща ми пристигнаха с лекета, изпрах ги, не се махат, а на описанието е BNWOT, т.е. предполага се че не е носено никога, да не говорим за мазни петна и т.н.

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2805707 … ame=STRK:MEWNX:IT    този анцуг е трагедия просто, цялото долнище е омазано

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3304831 … ame=STRK:MEWNX:IT   а тези симпатични зелени джинси са толкова артистично снимани, защото са се опитали да скрият доста голямо петно под левия джоб.

и последният ми най-голям неуспех- поръчах космонафт за бебето на една приятелка, а ми дойде носена блузка с качулка от изкуствена материя, на пакета няма подател , но има етикет и пише snowsuit, просто абсурдно, а чаках това
 http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2507073 … ame=STRK:MEWNX:IT

Мъжът ми само ме бъзика, но следващата седмица пристига нова партида и вече няма да му е до бъзик, ами ще ми се кара  #2gunfire Той беше много против пазаруването онлайн, предпочита да пипне това, за което дава пари, а аз му обяснявах, че много пари харчим за детски дрехи и видиш ли така ще спестим.

На вас случва ли се често? Да купувате нещо, което е описано уж като ново без етикет, а да дойде употребявано и с лекета? На продавача с космонафта писах личен e-mail снощи. Но какво да правя с другите- директно диспут ли да отварям, моля посъветвайте ме, много съм разстроена и не знам как най-правилно да постъпя Cry

# 537
  • София
MMAgi, според мен трябва да си пуснеш диспут, иначе гадовете ще се разминат безнаказано. И на мен ми се е случвало и си пускам, ако ще и за 2 паунда да е, въпросът е принципен Peace

# 538
mmagi, може би на всеки от нас се е случвало да получи дреха, неотговаряща на описанието. В този случай аз лично пиша на продавача и искам частично връщане на сумата, ако е нещо евтино или пълно връщане на сумата плюс пощенските, които ще дам, за да му върна стоката. Ако продавачът не прояви разбиране, отварям диспут. Лошото е, че когато е по причина стока, неотговаряща на описанието трудно се печели диспут или по-точно ибей изисква да върнеш стоката за своя сметка, пък продавачът тогава да ти върне парите. Този вариант, обаче, не е много изгоден за теб, връщането е скъпо, а и не се признават май нашите номера за проследяване.... Така че, гледай внимателно фийдбека на продавачите, не е ли 100% на поне 200 продажби, не купувай. Тези, които си посочила, все са имали някакви проблеми, аз не бих купила от тях. Чети внимателно описанието и искай допълнителна информация и снимки, длъжни са да ти дадат. Ето, в случая със зелените панталонки, аз бих поискала допълнително снимки. Тук в нашия Продавалник, когато реша да продавам нещо ме извиват отвсякъде - по сто снимки, по сто пъти меря, обяснявам.... А от ибей се купува ей така, на сляпо. Чудя се защо не се проявява тази настойчивост и там  newsm78 Това последното не беше лично към теб, по принцип си разсъждавам  Laughing

П.П. При всички случаи не поставяй положителна оценка - или отрицателна, или в краен случай неутрална с нужните разяснения.

# 539
Момичета, благодаря ви от сърце, че се включихте със съвети по одисеята с якето.   bouquet

Аз вчера се оплаках в чата на Ибей, отделно му писах, че не е познал и ще му прасна и негативна оценка, и ще се разправя с Ибей. Муньо ми върна писмо с извинения - не знаел как става, бил в процес на научаване, дрън - дрън, но ще ми прати якето в понеделник сутринта. От своя страна му казах, че ми е писнало от такива случаи, обаче приемам извиненията му. Реших да му додам още 7 паунда, за да стане якето 20, щото приятелят ни много го е харесал. И повече НЕМА да правя покупки за другите, обещавам!
Свекървището ме пита вчера дали съм й поръчала подочистачка, е казах й с най - голямо удоволствие, че са свършили  Mr. Green .

Общи условия

Активация на акаунт