® E-bay - тема 60

• 32 398
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • До хладилника, който обичам
На трима ще слагам неутрални оценки сега. Няма да се занимавам с диспути. Едното са ботуши, които имаха дефект (не голям, отстраним), но не беше описан. Другото са балерини, описани като "кожени", а са изкуствен материал, даеж си стои лепенката, която го указва. Третото са бебешки бодита, описани в добро състояние с много живот в тях, който дойдоха с лекета. Повечето лекета излязоха, все пак, понеже съм вече факир във ваденето на лекета две деца по-късно, но ми остана кофти чувство.
За първите двама се чудя дали да не лепна отрицателна оценка даже, че ме подразниха.

# 541
Моля за отговор,имам голям проблем...Платих нещо преди 3 дни,за около 100 паунда,а на следващия ден продавачът ми изчезна,пише "no longer exists".От Англия,не е китайче.Получих предупреждение от Ибей,че може да е измама,да пусна веднага диспут,направих го-и в ибей,и в пейпал,но от два дена-нищо от тях.Моля ако на някой му се е случвало,да ми каже какво следва от тук нататък,какво да предприемам,или само да чакам...Сумата не е малка,ако беше лев-два,да пия вода,ама... newsm78  Мисля,че и на други им се беше случвало,дали ви върнаха парите?

# 542
Така че, гледай внимателно фийдбека на продавачите, не е ли 100% на поне 200 продажби, не купувай.
Странно е, но моите най - добри покупки са от продавачи, които са нови в ибей с по - малко от 50 или 100 звездички. Почти винаги като поръчам нещо от някой суперстар  Mr. Green после съм отвратена. Май претръпват с времето или по - скоро ослепяват. Наскоро ми дойде ново с етикета палто, а вътре в джобчето списък за пазаруване и ползвана носна кърпичка  Sick - С етикета ли го е разхождала до магазина незнам и аз  #Cussing out
Моля за отговор,имам голям проблем...Платих нещо преди 3 дни,за около 100 паунда,а на следващия ден продавачът ми изчезна,пише "no longer exists".От Англия,не е китайче.Получих предупреждение от Ибей,че може да е измама,да пусна веднага диспут,направих го-и в ибей,и в пейпал,но от два дена-нищо от тях.Моля ако на някой му се е случвало,да ми каже какво следва от тук нататък,какво да предприемам,или само да чакам...Сумата не е малка,ако беше лев-два,да пия вода,ама... newsm78  Мисля,че и на други им се беше случвало,дали ви върнаха парите?
Ескалирай веднага диспута  Hug Hug Hug

# 543
След като си пуснала диспут за сумата, съответната сума е блокирана в акаунта на продавача и той не може да я тегли.
До 10 дни той трябва да отговори на диспута.
Ако не го направи - ще ти се появи бутон да ескалираш диспута до клейм.
Като ескалираш до клейм - Пейпал ще решават в чия полза да присъдят спорната сума.
Решението го взимат до 28 дни.
В случаи като твоя - когато продавачът е изчезнал - връщат парите.
В много малка част от случаите, продавачът е успял да изтегли парите от акаунта си и там няма пари. Тогава ще получиш писмо, че ще ти ги върнат, когато там се появят пари.
Преди време обаче, Пейпал си промениха политиката и мисля /но не съм съвсем сигурна как работи/, че създадоха някакъв гаранционен фонд за такива случаи и пак връщат парите, а те си гонят продавача.
Довечера ще прочета повече как точно стават нещата и ще пиша пак.
С две думи - не се безпокой. 99% е сигурно, че ще си получиш парите обратно.

# 544
Благодаря много,Алекс,за подробното разяснение  bouquet Много ми е притеснено,но както виждам,нищо не мога да направя,освен да чакам... Вече ескалирах в клейм и ще чакам .

# 545
Почнах да се плаша вече....

Утре си чакам моите покупки, около 13 спечелени търга. Ще докладвам после!

# 546
  • София
Я па ти, от какво се плашиш  Laughing

# 547
  • До хладилника, който обичам
Я па ти, от какво се плашиш  Laughing
От банковото извлечение Laughing

# 548
Купих си уред /стъргалка/ за почистване на керамичния плот на печката за 1.79 лири.
Същият тук струва 31 лв.
Да живее българската икономика!
Ама без мен - аз няма да я подкрепям!
Shocked  Eга ти, 31 лв! В Испания са супер евтинки, има няма 2 евро.
Иначе, като чета какви издънки с носени дрехи... ooooh! Аз си спечелих наскоро 2 парфюмчета, редовни са си.

# 549
Здравейте,искам да попитам за нещо може би глупаво.
Отнася се за доставката:colect in person означава да се вземе от някой,ами какво означава тогава pick up only:free  или freight. Аз съм си задала адреса на доставчик. Пак същото ли означава да се вземе  лично без куриер ,нещо недоумявам ?!

# 550
Момичета, благодаря ви съветите, ще им пиша на продавачите на лични днес и ако до 2 дни нямам отговор, ще отворя диспут. Особено за анцуга Адидас много ме е яд, но както виждате съм още "зелена" и тепърва имам да се уча на хитрини.

mmagiТака че, гледай внимателно фийдбека на продавачите, не е ли 100% на поне 200 продажби, не купувай. Тези, които си посочила, все са имали някакви проблеми, аз не бих купила от тях. Чети внимателно описанието и искай допълнителна информация и снимки, длъжни са да ти дадат. Ето, в случая със зелените панталонки, аз бих поискала допълнително снимки. Тук в нашия Продавалник, когато реша да продавам нещо ме извиват отвсякъде - по сто снимки, по сто пъти меря, обяснявам.... А от ибей се купува ей така, на сляпо. Чудя се защо не се проявява тази настойчивост и там  newsm78 Това последното не беше лично към теб, по принцип си разсъждавам  Laughing

Петя, мерси много, ще бъда доста по-внимателна занапред   bouquet

# 551
И аз да питам. Втори път ми се случва като се опитам да сложа ръчно доставката до България, като ме прехвърли в Пейпал да не ми я смята, а да си остава само цената на покупката. Предния път писах на продавача да ми изпрати инвойс, но може ли и сама да се справя?

# 552
  • В Европа!!!
И аз взех да се притеснявам  ooooh! но в друга насока.
Остават ми 2 часа до края на търгът и се запритисних дали след краят му няма да имам проблем с евентуалният купувач относно доставката  newsm78?Защото само в описанието ми стои реалната цена а в опцията за шипинг е 4 лири-нали само толкова разрешават-и се чудя да не би да не са видели описанието и да ми правят проблем  Thinking???

# 553
  • София
Etna, а ти като написа цената ъпдейтна ли го, или направо натискаш да плаща?

# 554
  • Варна
Купих си уред /стъргалка/ за почистване на керамичния плот на печката за 1.79 лири.
Същият тук струва 31 лв.
Да живее българската икономика!
Ама без мен - аз няма да я подкрепям!
Shocked  Eга ти, 31 лв! В Испания са супер евтинки, има няма 2 евро.
Иначе, като чета какви издънки с носени дрехи... ooooh! Аз си спечелих наскоро 2 парфюмчета, редовни са си.

Може ли линк към това "чудо на техниката"  Praynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт