До Февруари мъничко остана,за да бъда горда мама!

• 20 549
  • 720
  •   1
Отговори
# 615
Мисля, че Магнерича е български или се бъркам newsm78

# 616
Към elena_e

Каква е дозата на магнезия, която са ти предписали? Можеш ли да ми дадеш точното наименование ако е някаква комбинация? Мерси
Не е до мен, но понеже и аз пих: magnerot 3Х1 таблетка 500 мг.
Пих ги 20 дни и от тогава нямам проблеми Peace Доктора ми каза, че мога да ги пия, когато почувствам стягане в корема, но през това време трябва да спра витамините, не знам защо...
аз го пия през 3 часа от желязото, че пречило на усвояването,но за витамините не знам-пия си ги с магнерича

# 617
  • София
Може би идеята е, че и в комбинираните витамини има магнезий и, за да не се получава дублиране, се пие само едното.

# 618
Моля за помощ мили мами  Cry Някоя мама беше казала че е пуснала поръчка към Asda.com мисля че беше Бенджолина та въпроса ми е имат ли доставка до България? Понеже при регистрацията за телефон ми искат номер от Великобритания Sad А много неща съм си харесала а нещо не става smile3518 Благодаря предварително   bouquet
Не съм Бенджолина,ама мога да ти отговоря.....ASDA НЕ правят доставки до Бг.Вариантите са или чрез познат там или чрез посредническа фирма....и аз доста неща съм си харесала и само обмислям как най-изгодно да си ги поръчам...

# 619

Пих ги 20 дни и от тогава нямам проблеми Peace Доктора ми каза, че мога да ги пия, когато почувствам стягане в корема, но през това време трябва да спра витамините, не знам защо...

При мен е магнерич, ето я листовката http://bda.bg/images/stories/documents/bdias/21347s.pdf - 2х1 таблетка.

уау, това означава, че пиете магнезий по 1000-1500мг дневно ли?  #Crazy
аз доскоро пиех по 150 мг на ден, сега ми вдигнаха дневната доза на 150мг х 3 пъти на ден..и аз имам спазми и схващания на краката докато спя..моято ли е малко или вашата е много?

# 620
  • Варна, морето, сините вълни...
Здравейте  Peace Аз в момента се намирам в Габрово, но не се знае до кога, направо ми писна вече. Иска ми се да се организирам, да знам къде е къта за бебо...Вече имам и доста дрешки искам да си ги подредя... ooooh! Имам кошче за кола от една приятелка, а друга ми даде стерилизатор за микровълнова, термобокс и помпа за кърма която не знам дали ще ползвам де, ако имам нужда от такава, мисля да си купя на Avent. Сигурно и аз ще съм при нашите и ще раждам във Велико Търново (те живеят в Бяла черква на 30-40 км. от Търново). Само да се разбере дали милото ще ходи в Кипър да работи  Cry тук така и не си намери работа. Оф много тъпо, ама поне ще съм при мама и тати  Embarassed
А има и друго от 1 месец вече не съм ходила на преглед, просто защото и аз не знам къде да се запиша на консултация, а на 1ви за последно ходих в Бургас и се отписах от там  #Crazy #Crazy
Май ще ходя във Търново, имаше ли някой от там newsm78 но ако ще раждам във Горна Оряховица мама каза че имало някаква хубава клиника, трябва да разуча...

# 621
май са 3 по 50 мг. за магнезия

# 622

При мен е магнерич, ето я листовката http://bda.bg/images/stories/documents/bdias/21347s.pdf - 2х1 таблетка.

уау, това означава, че пиете магнезий по 1000-1500мг дневно ли?  #Crazy
аз доскоро пиех по 150 мг на ден, сега ми вдигнаха дневната доза на 150мг х 3 пъти на ден..и аз имам спазми и схващания на краката докато спя..моято ли е малко или вашата е много?
500 мг магнезиев оротат . 2 Н20 (еквивалентен на 2.7 mval, 1,35 mmol или 32.8 mg магнезий) други съставки:

повидон К30, талк, магнезиев стеарат, натриев цикламат, царевично нишесте, натрий-карбоксиметилцелулоза.

Това пише в листовката, реално магнезия май е 32,8 мг. И аз не съм наясно-пия каквото ми кажат Wink Може да е различно при теб, да са други лекарства и т.н.

# 623
  • Mostly in my mind
ето една посредническа фирма, която освен от ASDA има и от много други сайтове, от които може да се поръчва http://www.riminikids.com/

# 624
Питам за магнезия, защото забелязах, че моите витаминин не съдържат и реших да го взимам допълнително, но на пазара има от 30мг - до 500мг и се чудех, кое е по-добре. Moята лекарка бързаше за раждане и нямаше време да провери каква трябва да е дневната доза, просто ми каза да си взема витамини, в които го има, е да ама в тях пък липсва друго и така - допитване до Google.

На този сайт: http://www.babycenter.com/0_magnesium-in-your-pregnancy-diet_659.bc - препоръчват 350 мг дневно

http://marilynglenville.co.uk/general/pregnancy.htm - тук пък 200 мг.

Просто се чудех колко е препоръчително, но май ще си взема минималната доза и ще хапвам тиквени семки, както препоръчват в 1-ия сайт. Сега си спомням, че майка ми казваше, че като е била бременна, много необичайно за нея единственото нещо което е искала неустимо е било точно тиквени семки, странно дали е било съвпадение или организмът си ни казва, от какво имаме нужда  Thinking

# 625
  • Русе/Germany
Много благодаря на Лолита и adi_v4 за помоща  smile3525 Сега ще мога да си напазаря за бебо нещата които съм харесала Simple Smile Ето това е едно от тях http://direct.asda.com/Baby-Food-and-Bottle-Bag/002642558,defaul … escriptionSection Много ми хареса а тук в България не съм виждала такива на тази цена  newsm12

# 626
Лолита, супер за посредническата фирма, ти ползвала ли си ги лично?

# 627
Ехоооо! Ето ни и нас!  Hug
Днес бях на консултация при моята си лекарка. Всичко си ни е наред, моят бонбон също е седалищен засега.
Кръвотоци, чудеса, всичко е много добре, даже вървял малко по - дълъг! Не можа да ми каже теглото, понеже нещо апарата беше разбъзикан явно, та го изкарваше 46 гр.  Laughing
Лекарката ме изненада с новината, че най - вероятно от МД ще ѝ прекратят договора, та май няма да раждам там, но аз ѝ казах, че си вървим комплект с нея. Също ми каза, че като стана в 29 - та седмица трябва да ходя 2 пъти седмично за тонове, а за хоспитализирането аз да съм си помислела.
И такаааааа....Друго, друго....Не се сещам засега.

Магнезий и аз пия по 140 мг., сега ми предписа и желязо.

Хайде, аз отивам да чопля семки!

# 628
Цитат на: snejinka86 link=topic=535076.msg16758953#msg16758953    [glow=red,2,300
mimoza_lolko[/glow] Ти при кой лекар ще ходиш на 4Д?
Ходих при Хубчев,то друг има ли в тоз град...но не ти го препоръчвам никак. Това за мен не е ФМ, въпреки,че според него явно е. Това си е преглед на видеозон като ти включва и 4Д опцията и ти прави диск за твой кеф, въпреки че и на него нищо не се вижда  Twisted Evil  Знам, че Тончева работи в същия център, може пък тя повече да обяснява. Този ме мина точно за 10 мин.  Laughing

# 629
  • Русе/Germany
mimoza_lolko Четвъртък, 28 Октомври 2010, 19:15
Цитат
Ходих при Хубчев,то друг има ли в тоз град...но не ти го препоръчвам никак. Това за мен не е ФМ, въпреки,че според него явно е. Това си е преглед на видеозон като ти включва и 4Д опцията и ти прави диск за твой кеф, въпреки че и на него нищо не се вижда  Twisted Evil  Знам, че Тончева работи в същия център, може пък тя повече да обяснява. Този ме мина точно за 10 мин.

Аз вече ходих на 4Д при Д-р Зарзаланов.И то два пъти понеже първият път моя лекар ми казва че съм в 19 г.с а се оказа че сам в 16 г.с и 2 дена, вчера пак ходих. Не съм му почитателка но моя лекар ми каза че при него бил най добър видеозона и аз реших че ще ида там. Да ти кажа добре обяснява и всичко гледа и доста време ми отдели около 30 мин. малко ме изненада цената но ... взе ми 30 лева а до колкото знам са около 50-60 лв.

Общи условия

Активация на акаунт