Въпрос за семейни отношения

• 10 690
  • 74
  •   1
Отговори
# 15
Добре де, дайте линк към този законопроект. В това, което е официално публикувано няма подобно нещо. А и въобще не вярвам, че някой ще приеме такава поправка.
http://www.parliament.bg/?page=app&lng=bg&aid=4&acti … show&lid=2818

# 16
Преди беше-ако имате имущество преди брака си е ваше.
А сега-живеете заедно 7 години и делите всичко на половина.
Мое-твое,преди или след-всичко.
Важното е да устискаш 7 години.

Моето мнение-не е честно.
Това сериозно ли е? И как някой би могъл да докаже, че е живял или не е живял заедно 7 години с другият newsm78. Ааааа, или ти имаш предвид да си живял 7 години в брака, не просто да сте съжителствали Thinking (Бавно загрявам понякога Blush)

# 17
  • София
Мен повече ме плаши това, че единият съпруг ще може да се разпорежда с общото имущество.  newsm78 Прочетох какво пише в проекто-изменението, не можах да открия това за 7-те години.

# 18
Добре де, дайте линк към този законопроект. В това, което е официално публикувано няма подобно нещо. А и въобще не вярвам, че някой ще приеме такава поправка.
http://www.parliament.bg/?page=app&lng=bg&aid=4&acti … show&lid=2818
След като прочетох темата тук и звъннах на мой приятел - нотариус. Той ми каза , че това е проект.

# 19
Ей, супер сте newsm10.Знам си аз откъде мога да получа информация от първа ръка и довечера ще кажа на мъжът ми, да предеде на работникът си много поздрави от нас hahaha

# 20
Мен повече ме плаши това, че единият съпруг ще може да се разпорежда с общото имущество. 

Да, това е пълно безумие, съпругът може да продаде апартамента, да го "изяде и изпие", а съпругата хал хабер да няма и ще остане с децата на улицата. Дано не се приеме като закон.

# 21
  • София
Ех...Добре, че сте вие, момичета Hug Така за адвокатите винаги ще има работа Mr. Green

# 22
Е как да нямало пързалки в СО - тази тема е такава пързалка... Толкова ми е весело - делби, сакрални 7 години, вицове... Има от всичко!!!  Whistling

# 23
Има доста държави, в които е точно така. И ако сте от страната, на чистилата, поддържалата, купувалата за неговата къща няма да разсъждавате точно така. Защото всички усилия и пари, които сте вложили за ежедневни неща иначе остават завинаги неоценени и загубени за вас. Това честно ли е? Просто хората са намерили начин да уважат и страната, която може да не е собственик по документи, но и заплатата, и времето й е отивало в същата тази къща/бизнес - тоест взаимното поддържане се уважава по същия начин, по който отглеждането на децата е работа и получава такова отношение при евентуална раздяла. Съвсем си е честно, даже наложително.

# 24
Може би е така и има логика, но съществуват и доста случаи, в които заможни мъже се женят за обикновени момичета, които поради финансовата обезпеченост от страна на съпругът си, не работят и не внасят никакви доходи в семейният бюджет. Най-вероятно и не се занимават много и с подържането на къщата, ако предположим че и за това се е погрижил съпругът, наемайки друг да върши тази работа. Та в този ред на мисли, при един евентуален развод при такава двойка, ощетеният ще е само съпругът. Така че много добре трябва да се дообмисли този проект, ако въобще влезе в сила, или поне да има някакви допълнителни клаузи..

# 25
Е,каква е идеята на тази поправка в семейния кодекс newsm78 Да се въведе задължително предбра4ния договор ли #Crazy Еееееей поамерикан4ихме се съвсем....
Но аз на моя нямам и какво да му взема Joy Само колата е на негово име.
Ок де,а ако аз не искам да делим и той не иска,кой закон ще ни задължи...смешна работа

# 26
  • София
Ок де,а ако аз не искам да делим и той не иска,кой закон ще ни задължи...смешна работа
Е, важното е поне единият да намаже  Wink  Mr. Green
Ако никой не иска да дели (говоря принципно, не за вашия случай!), да мисли дали си струва да се жени изобщо  Grinning Аз нямам такъв проблем.
Изобщо не съм толкова широкоскроена, та да ми е все тая при евентуален развод дали бившата вече половинка няма да ми отмъкне половината имоти, които имам благодарение на труда на любимите ми баба и дядо  Peace
Колкото до предбрачните договори съм твърдо "ЗА". Не виждам нищо лошо и осъдително в тях. Хубаво е нещата да са ясни от самото начало, за да няма после "ох" и "ах".

# 27
  • град-държава

Е, в коя си част е справедливо мъжа ми да има законно право върху личното ми имущество, придобито по един или друг начин от мен,преди съжителството/брака ни?
Аз самата нищо справедливо не виждам в това.
Ако тази поправка мине,по-скоро го тълкувам именно като начин предбрачния договор да стане задължителен, в което няма нищо лошо в крайна сметка.

# 28
  • София
Е, в коя си част е справедливо мъжа ми да има законно право върху личното ми имущество, придобито по един или друг начин от мен,преди съжителството/брака ни?
Аз самата нищо справедливо не виждам в това.
Ти пък - несправедливо било. Ние в Бг по дифолт сме закостеняли и тесногръди  Wink Гледай по-ларж на нещата  Mr. Green

# 29
Е,каква е идеята на тази поправка в семейния кодекс newsm78 Да се въведе задължително предбра4ния договор ли #Crazy Еееееей поамерикан4ихме се съвсем....
И аз си мислех каква е идеята и стигнах до същия извод - предбрачни договори. Така пак някой хора - адвокати, нотариуси, ще си докарат доходи. Ама ние дето сме на заварено положение? За нас следбрачни ли ще са? Не , че ако ми се случи ще тръгна да броя вилиците, ама....

Общи условия

Активация на акаунт