Кашичка или пюре, Юнче малко ще яде? - Тема 7

• 27 734
  • 740
  •   1
Отговори
# 375

Да де, ама там нищо не пише ни за дрехи, ни за кръстчета, ни за погача  Rolling Eyes

Алексова, аз ползвам един гумиран, а отгоре е с хавлиена материя. За матрака се закрепва с дебели лаастици. Стори ми се практично, защото ще мога да го използвам и при махането на памперса след време.

при нас не исках погача, ние занесохме, защото така или иначе бяхме поръчали, но за освещаването и също ни взеха 5 лв. За дрехите това го знам не от църквата а от баба ми. Истината е, че трябва да има нови дрехи за пребличане, дали ти ще си ги купила или кръстницата също е въпрос на разбиране между вас.
Само да дам съвет, искат бял плат май беше половин метър - миро. Ние не знаехме за какво ще се ползма и мъжа ми купи най-евтиния. Беше грешка! Оказа се, че с него завиват бебето след като излезе от казанчето и е добре плата да попива пък и да топли.
За друго не се сещам  май  newsm78

# 376
Това с плата е странно- кръсницата или майката си носят хавлийка или голяма кърпа Peace

# 377
Църкви много,свят шарен,каквото искат от църквата това носете,нито повече нито по малко Peace

# 378
Честито на всички малки и големи именници ! Бъдете здрави !!!   bouquet

Марету, даааа, такива книжки ще купувамe  newsm10
За протектора- и моята подложка е такава значи, но доста изпотява по мое наблюдения- при вас така лие, това ми беше питането?
Алексова, да и моят протектор за матрак  е такъв - гумиран е отдолу, пере се на 90 и може да се глади. Доволна съм много, защото е хавлиен отгоре и изобщо не го запотява, а найлоновият на зимния кош непрекъснато го запотяваше.

# 379
Здравейте и от мен.Аз имам пък проблем трябва ми спешно резервна част от помпа avent някой беше споделил за някакъв сайт където може да се поръча..За пореден път се убеждавам че трябва да си водя бележки когато някой споделя нещо ама на човек като му дойде до главата и тогава се чуди откъде по напред да търси ифо.Благодаря предварително

# 380
Момичета, благодаря!   bouquet Hug специално за Десито!

Ние свършихме работа, та даже ме и разсмя моят мил мъж - споделих му, че ще питам мамите и ще се поразровя да видя кое име ще изскочи от нета, той каза "Добре, виж." След малко идва да види какво съм свършила и се зачита и той в една от страниците и казва "А, ама Тихомир Малчевски ми е познат!", аз питам "Ама твоя познат дерматолог ли е?" /да не е някое съвпадение на имена/ "Дааа." Е, казвам ми обади му се, де. Та така, човека успя да ни вземе в 13.00 часа, много внимателен, разпита ни, прегледа ни иказа, че сме с форма на АД, която много често се появявала на 3-4 месечна възраст. Изписа ни специално шампоанче за къпане и крем за мазане, така че другата козметика я забравяме изцяло.

Отивам да си взема нещо за хапване и да използвам докато малката спи да ви попрочета малко, че доста сте писали.

# 381
Хммм ... сега преглеждах първа страница и видях списък за дядо коледовци ... върнах се назад да прочета, за какво става въпрос, но не можах да се ориентирам, а евентуално може да се присъединя и аз!  newsm53 За какво става въпрос и как да се включа?  newsm12 10х предварително!

Последна редакция: нд, 31 окт 2010, 06:47 от _BLUE BIRD_

# 382

Мили мами,
Черпя ви по случай именния ден на сина ми с традиционна димитровска ябълкова пита.

# 383
_BLUE BIRD_, идеята е да си разменим коледни подаръчета на стойност между 10 и 20 лв. за нашите бебоци. Изпращаш ми ЛС с име, град, име на бебчо и възраст по коледа и в зависимост кой след кого ми е писал се определя поредността на подаряване. Така всяка записана мама от нас ще се явява Дядо Коледа за бебока на друга мама. Peace

# 384
Ееее, от много болни забравих да се отчета от днешната консултация - госпожицата тежи вече 6,200 /+ 600 грама/ и е висока 60 см /+ 4 см/.

jj okocha ето какво взех миналата година като бях кръстница, това знам, че трябва да купи този, който кръщава, но напоследък родителите купуват също някои от нещата, за да не товарят кръстника/цата. Но аз съм на мнение, че след като са ме поканили да кръщавам и са ми оказали такава чест, трябва да си ги подсигуря тези неща. Та да си дойдем на думата:
- всичко, с което бебето беше облечено след ритуала - дрешки /бели/, боди, обувчици
- хавлийка, с която я поех от купела, след като попа я изкъпа
- кръстче, аз взех златно, но може да е сребърно, дава се в началото, за да може да бъде осветено. Също така знам, че ако някой друг му подарява каквото и да било  друго бижу, също трябва да се даде, за да се освети.
- голяма свещ /която се пази и се пали по малко на празниците на детето или семейни/ и още една за ритуала, но те ще ти кажат в самата църква, взех и по една свещичка за всички присъстващи. Някои купуват по - засукана свещ за детето, но знам, че е хубаво да се вземе от църквата, в която се кръщава детето и не съм купувала предварително, просто взех най-голямата, която предлагаха в църквата
- китка здравец, завързана с червен конец /пазиш я колкото прецениш, но ако решиш да я хвърляш да не е в боклука/
- по моя инициатива бях приготвила и една малка кутийка за отрязания кичур, но в църквата си имаха специално пликче
- подарих й и един гоблен "Мадоната на Мурильо", който го дадох и него за освещаване още в началото
- и естествено й дадох и парички, с които да й купят това, от което има нужда
Родителите носят и питка, която при нас с попа разчупихме в края на ритуала и след това раздадох на всички присъстващи, топната в мед.

didi24
дано бързо да успеете да се оправите!

mamita_desita
нашето столче е това. И сега като стана дума за столчетата и го погледнах отново, видях, че пише, че облегалката има три позиции. Може тези дни да го сглобя накрая и да видя как е. Подари й го бъдещата й кръстница още на питката.

ani_di и бебка не е фен на стоенето по корем. Полягва си и това е, само понякога изправя главичка, за да види какво става около нея, но когато тя поиска.

silvyy  fingerscrossed

alexova и нашето беше само за лежане, но й омаля още преди един месец и го архивирах отново. Сега ползваме едно доста по-голямо, което също е от батко й, също става само за лежане и с него ще си караме. Големия си се къпеше предоволно в него, има и достатъчно място да си играе като започне да седи. Е, и честит ти превод!  Laughing

# 385
Ние направихме една хубава 3-часова разходка, все пак времето се оказа супер и слънчице имаше дори   Nature Sun With Face

Благодаря Ви за отговорите - да съм спокойна тогава, че не сме сами в това да не ни харесва по корем  Mr. Green

# 386
Ние сьщо направихме една тричасова разходка ама как се стопли само Mr. Green
Силве успех в лечението на татко ти Praynig
Ние сьщо не щем да седим по корем нито се обрьща Ивето нито нищо сигурно е защото е по-тромавичка.Иначе като я дьржа се надига да става Simple Smile

# 387
  • София
silvyy и от мен стиснати палчета Praynig
Ani_di , не се притеснявай. Али също не се обръща, а като я сложа по корем на леглото започва да рови като кученце за кокал и мрънка. Днес я сложих на повивалника, но не мрънкаше. Ако искаш я пробвай да е на нещо твърдо.
Ние днес излизахме дори два пъти.

# 388
Честит имен ден, на всички, които празнуват днес!
Специални поздрави на Димана и Митко на Силвето!
Силве, дано всичко се нареди при татко ти!
По корем и Мишо не обича да стои, стои за кратко и почва да мрънка. Още не се обръща, не знам дали да се притеснявам, за сега запазвам спокойствие.
Мама заек, за роклите, зависи какви са, 35-40 лева, може би ще се купуват, ако няма подобни в Бг. За детенцето на мъжът ти, щом е мажоретка - може би подходящи обувки или аксесоари за косата. Нямам момичета и съм малко невежа по темата, но това ми идва на първо четене.
Протектор за матрак имаме на Бертони, сложен е на кошарата, но нали Мишо спи при нас и той е неизползваем.
Днес излизахме, но сутринта в лошото време, имах работа навън и нямаше как. След обяд, времето като се оправи, ме домързя да излизаме отново.

# 389
Ето една бърза идея за изглед на първа страничка! Видях, че има нови предложения и реших да се включа. Надявам се да Ви допадне.

.........................................................DELETE....................................................................

Мамита, благодаря Ви за положителните отзиви, за мен беше удоволствие! Много се радвам, че Ви допадна новата страничка - нека бъде изненада за следващата тема! Благодаря на mama_zaek за съдействието!

Последна редакция: ср, 27 окт 2010, 21:06 от _BLUE BIRD_

Общи условия

Активация на акаунт