Кашичка или пюре, Юнче малко ще яде? - Тема 7

• 27 734
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Тони, сезонът е такъв, вирусен, сополив... още малко и като стегне студа, ще се закрепят всички.

За кожен - аз съм водила Стаси на куп кожни, че тя беше с АД. Всички изписват кортикостероидни кремчета. Просто нямат друго лечение за тези проблеми. Аз не ги мажех и накрая просто спрях да я водя, постепенно отшумяха проблемите. Пробвай с балсама Нахтхерцен на д-р Тайс и с някакви други кремчета (може на себамед например) докато намериш това, което я успокоява твоята госпожица. И намали алергените в храната. След месец-два ще се изчисти. Поне такъв е моя опит. Мога да ти дам координатите на кожен, ама на нас не ни помогна...

# 361
та  искам да питам дали има някое друго бебче, което  да не иска да седи по корем???

Има - ние !  newsm03

И ние сме тъй Wink

# 362
  • Обетованата земя

Наздраве за всички именици, почерпете се и за мое здраве, нали съм Димана!
Вит. Ц аз давам по половин на ден, когато има нужда, смесен с малко вода, че нашият е от немския с черешата и е доста концентриран вкуса( може да се каже, че Ивко е захранен с череша, защото е 100% сок от череша  Joy ). Другата половина я изпивам аз, защото си губи качествата отворен.
От снощи Ивайло пак почна с това, което правеше преди-като кученце, което диша тежо след като се е уморило и накрая се закашля. Незнам нетърпеливост ли е, глезене или някаъв проблем, може би изсушено гърло от печката... и с тия бактерии, сутринта се събудих без настроение, постоянно се притеснявам да не се разболее Sad Дадох му и Осцилококцинум, вит. Ц, и продължавам с Имунокинд. Важното е докато изчистим коките да не се разболее, че...Всичко това разтварям във водичка и давам с лъжичка, малкия много обича да яде с лъжица и е напълно подготвен за захранването!  Mr. GreenМежду другото четох за едни хомеопатични за неспокоен сън при децата от поредицата на Имунокинд и Дентокинд-Дормикинд.
Ние днес си поспахме до 9.30, и сега ще шетам вкъщи, въпреки че не било хубаво, ама довечера ще имаме гости. Едната гостенка била на антибиотик, и се чудеше дали да идва,ама доктора й казал, че не е заразна  Rolling Eyes Дано!  Praynig
Антониа, дано се оправите бързо!
Силви стискам палци за баща ти!
За сядането, Ивайло от 2-3 седмици се опитжа да се надига,прави коремни преси все едно, оставям го за около минута в мен. Другата част на количката още не я слагам, мисля след 6я месец. Макар че онзи ден както се разхождаме с мъжа ми и гледам едно бебе в такава седалка "летен в-нт" и му викам, нашия още малко и него ще го слагаме така и като наближихме гледам то било момченцето дето се роди на нашата дата в болницата, бяхме в една стая.  Mr. Green Но според мен е още рано! Много се разписах!!! Хубав ден!  Heart Eyes

# 363
И на нас ни трябват нови играчкииии.... smile3540 Искаме да четем книжкиии ...
Никола има книжката Ферма на Фишер Прайс, всеки ден му разказвам нова история с нея. Но като не я разлиства сам така или иначе, реших и му купих една картонена - Искрящото езеро с някаква загубила се жаба. Шарена и лъщяща, по-любима му е, нищо, че е за деца над 3 години. Laughing
antoniabg, сигурна ли си, че сте за кожен? Аз бих отишла директно в алергологията в Александровска, но при мен работата е ясна. Почти във всичко виждам причинител алерген.
mama=zaek, за роклите - струват точно толкова, за колкото може да ги продаде. Но 55 лева на мен ми се струват множко, предвид алтернативите, които съществуват.
Кръщавка ние ще правим след годинка, но не е зле да направим едно списъче с необходимите неща и да го сложим в пощата или на първа страница.
Честит празник! Честито на всички празнуващи! Ние ще ходим на курбан, има в нашето село оброк, близо е до нас. Тъкмо да ни ръсне свещеника със светена водица.

# 364
Вит Ц- по половин ампула на ден, че и в АМ има..Аз давам в лъжичка директно в устата.

За сядането- избягвам, дори и в мен краката и са увиснали надолу между моите, но тя упорито се напъва напред, но аз я карам да е прилегнала на гърдите ми и така. След 6 м ще и позволя, още е малка, а за возене в седнало положение- абсурд, още е в коша за новородено и си лежи, слава богу не иска да гледа навън и да се надига, повече спи.

За преобръщане-още не може, преди се премяташе от корем на гръб, сега и това не прави, аз подбутвам, правим упражнения, но тя се търкаля като буренце и това е, не прави усилия сама да го прави. Няма да я насилвам и тук.

Силви, стискам палци за тати, дано лекарите успеят да помогнат Praynig Praynig Praynig

Тони- аз водя малките в Детско здраве, там досега всички доктори на които съм попадала са супер, много мили и любезни, с опит и винаги са помагали. И кожнат атам преди 6 год успя да помогне на Теду с памперс дерматита, но пак мазахме с крем с кортикостероиди. Явно , както писаха др лечение няма. Мади също мазах с какво ли не, но проблема мина само с такъв крем, даже аз сама го купих на собствена отговорност.

Диди, почерпката е супер, приятно изкарване на празника и дано не ви донесът гостите вируси.Бъди здрава и много хубави преживявания!!!

Аз в такова време не каня гости вкъщи...Много ме е страх за бебка. Sick

Щях да ви питам- някой ползва ли протектор за матрак и дали е гумиран, че аз купих една постелка, само за под дупето. Увериха ме че от такива правят и протекторите, но малката винаги е доста потна и съм сигурна, че е от него. Чудех се дали да търся друг или всички са такива.

И още нещо- нашето корито стана малко и сега се чудя какво да правя- не е от ортопедичните, само за легнало положение става.  При вас как е?

# 365
...нашето корито стана малко и сега се чудя какво да правя- не е от ортопедичните, само за легнало положение става.  При вас как е?
Точно същото. Дали има смисъл да купувам анатомична подложка или направо ново?

# 366
Здравейте, момичета!  waveyЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ПРАЗНУВАЩИТЕ!   smile3525
Антония-мисля,но не съм съвсем сигурна,че какъвто и кожен да намериш,пак ще изпише крем с кортикостероид.На нас вече изписваха два пъти, доста се дърпах,даже спорих с кожната argue.Помолих я да ми изпише някакъв по-безобиден мехлем и ако не става с него тогава да мажа с въпросния ,а тя като ми заобяснявала,как няма нищо страшно от тези  кремчета да си го мажа спокойно ooooh!,но да гледам да са на по-малко участъци с по-тънък слой. Сега мажа ушето,защото хванахме някакви гъбички от капките дето капах.В аптеката ,където го купувах на няколко пъти се отказвах след разговор с аптекарката и забавях лечението и май нещата се поусложниха. ooooh!  Така,че ако намериш някой кожен ,който да не изписва такива кремчета,моля информирай и мен ,защото вече ми писна да си тровя детето #2gunfire #2gunfire #2gunfire
АНИ -  и моят калпазан  не обича много да лежи по корем,въпреки,че започна сам да се обръща в тая поза.Щом го направи стои така около минута ,вдигнал високо главата ,след това я отпусне,забие муцунка и започне да стене и плаче.
МАМА ЗАЕК-не му се шашкай толко с тоя палец,това,че го е намерил не значи,че все ще е в устата.Ние многократно сме го лапали,както и другите пръсчета ,а и цялата ръка,но не мога да кажа,че сме се пристрастили. Peace Даже от няколо дни си цокаме бибата  Blush,а преди това не я искаше изобщо.
ЗА СНИМКИТЕ-понеже съм много назад с материала и незнам как да си кача снимки, ще помоля някой приятел.
Въпреки мрачното време мисля,че става за разходки и ще излезем.   Чао и спокоен ден!  Kissing Heart

# 367
Честит празник на всички малки и големи именници!
за коритото, смятам като стане на 6 мес. да я къпя седнала и  мисля, че може и ти така да пробваш

# 368
Имам превод за септември месец newsm44 newsm68 smile3501

# 369
  • В.Търново
Имам превод за септември месец newsm44 newsm68 smile3501
Ехееее,хайде честито  Laughing Аз съм от мейчетата,на които още осигуровките им за септември не са внесени-съответно и парички нямаааа  #2gunfire

# 370
Едвам си наваксах с четенето - през почивните дни ни нямаше и нямах нет и сега ми дойде в повечко Simple Smile

Искам да се включа в някои теми:
Първо на мамите в Люлин - и ние живеем тук(близо до Кооперативния пазар). Много бих се радвала някой ден да се разходим из квартала. Дано все пак има някой друг слънчев ден, че в това мрачно време гледам по-набързо да са ни разходките.
Идеята за снимките и статистиката за ръст и килограми много ми харесва и мисля да се включа. Много ще е интересно да се види кой как се развива Simple Smile
За спортуването - аз родих секцио и хирурга, който ме оперира още след две седмици ми каза, че мога да си правя каквито си искам упражнения. Не че ги започнах де  Joy. Свалила съм си йога, пилатес, тае бо и все не се навивам да започна нещо. Правя един ден упражнения и на другия все се оправдам(пред себе си), че имам много работа и грижи за бебчо и няма не продължавам да ги правя. Много несериозно, но мисля вече да се захващам сериозно.
За косопада - ползвам маска с чесън и копър, която ми препоръча фризьорката ми, но и с нея не съм много сериозна. Правя я малко рядко, но тези дни забелязвам че по по малко ми капе. Дано да се стабилизира вече работата.
Протектор за матрак ползвахме в самото начало - може би до месец и половина след раждането, но го махнахме, защото при редовна смяна на памперса той не пропуска и става безпредметно ползването му. Пък и някъде бях чела, че сега като почнат да се обръщат бебчетата, не е хич добре да има протектор под тях, защото не могат да дишат като са с глава към матрака.
Не се сещам за друго.

Честит празник на всички именници!!!

# 371
  • София
Alexova, честито Hug , а получи ли sms или просто си провери сметката.
На мъж ми първата щерка ще си идва от Италия за Коледа и понеже искам да и подаря нещо ви моля за съвет. Наскоро разбрах, че е станала мажоретка, втори клас е и искам да и взема нещо, което ще и трябва и ще я радва babydust7

# 372

Джей Джей, те вече са ти отговорили за църквата - трябва да видиш тяхния списък. За кръстчето може да вземете и от тези дървените да се освети. Нашата кръстница купи дрешките на бебето, а кръста си осигурихме ние. За снимането доколкото знам се плаща във всяка църква, в нашата беше 15 лв.

Да де, ама там нищо не пише ни за дрехи, ни за кръстчета, ни за погача  Rolling Eyes

Алексова, аз ползвам един гумиран, а отгоре е с хавлиена материя. За матрака се закрепва с дебели лаастици. Стори ми се практично, защото ще мога да го използвам и при махането на памперса след време.

Последна редакция: вт, 26 окт 2010, 13:34 от jj okocha

# 373
Аз в такова време не каня гости вкъщи...Много ме е страх за бебка. Sick

И аз така, ама сега като се върне мъжа ми незнам.... Sad Лошото е, че те половината познати и на бебе не са идвали още, оставихме го той като си дойде. Доколкото мога ще я пазя, реших да му кажа да излиза с приятелите си на кафе, там да се виждат, тъпо, остро това е положението  Crossing Arms

за стоенето по корем - и на нас не ни е любимо. Върти се от гръб по корем и почва да плаче... бебешка работа  newsm78

Роси, ние имаме протектор на Бертони май беше. Тънък е, отдолу гума, отгоре хавлия, с ластици за закрепване

Силви, стискам палци всичко да е успешно!  Praynig Hug

# 374
Зайче, получих смс-а, иначе днес не съм излизала за да проверявам. Чакам него...За подаръка не мога да помогна за съжаление...

JJ , ако нямат списък си приготви това, което ти писахме. В нета също има много теми, виж дали нещо не пропускаме и така, ще мине и това, важното е настроение да има.

За протектора- и моята подложка е такава значи, но доста изпотява по мое наблюдения- при вас така лие, това ми беше питането?

Общи условия

Активация на акаунт