Кашичка или пюре, Юнче малко ще яде? - Тема 7

• 26 776
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • С-я
Eliza, капи сребърна вода по указаната схема. Ако нямаш- капи физ.р-р и изтегляй сополите с аспиратор. Може и да не го боли гърлото, а да го дразнят секрети, които се спускат назад от носа.

Момичета, моля да ползвате малко повече пунктуацията, която има в българския език. Много е трудно е за четене без запетаи и точки.
Освен това, след обръщение се слага запетая ",". Без да обиждам никой, просто молба.   bouquet

Последна редакция: нд, 31 окт 2010, 05:53 от polkidot

# 676
Добро утро,поспаланки!     
Полкидот,айде пък ти сега ! Добре си се чете и така ,пък и в нашата темичка има завидно малко пунктуационни и правописни грешки.Не дръж толко на тия работи .Важно е повече мами и по-често да се включват без да се притесняват дали поста им е написан правилно. Wink
Елиза, за болно гърло -в парче тензух се слага извара и се налага на гърлото  Peace Стискам палци ,бързо да ви минава Hug

Чао и хубав ден!  bouquet

# 677
Тук съм. Не съм мигнала цяла нощ, както и Крис...
Върти се, събужда се и почва да плаче веднага. Явно много го дразни нослето, милото. Кашля от стичащите се секрети. Снощи му дадох 1/3 Осцилококцинум във водичка, дърпам сополите с аспиратор.
Нямам сребърна вода. Няма и как да купя, понеже съм сама, мъжа ми днес ще се прибере и ще видим дали майка ми ще може да купи и да дойде до нас.

# 678
Елиза, пробва ли рецептата на dion с компрес на ходилата с мед и сол?

# 679
Тя не беше ли за температура? newsm78

# 680
Аз разбрах, че е запушен нос. Доколкото си спомням, и Милкуз лекуваше запушени носове с нея.

Цитат от Дион:
33     За бебето и детето / Родени 2010 г. / Re: Вятърко листи в гората пилей, а Юнчето вкъщи на топло се смей! - тема 5    : Вт., 05 Окт. 2010, 14:36
Киди, и моят син миналата седмица беше със запушен нос. Една вечер сестра ми ми каза следната "рецепта" : смесваш 1с.л. мед с 1 ч.л. сол и намазваш стъпалата на бебето. Слагаш малко кухн.хартия и отгоре чорапче, може и две, да не пропусне. И така спи бебето. На сутринта е останала само солта по крачето.

# 681

*Eliza*, от това, което съм чела знам, че хремата е ранен сигнал, че детето е пипнало вирусно заболяване и с нея организмът се опитва да задържи инфекцията в носа и да не я „пусне” надолу към гърлото и белите дробове. В началото хремата е като вода, по-късно се сгъстява. Ако състоянието не се овладее, се добавя и бактериална инфекция – секретът се сгъстява, помътнява, добива жълт, а по – късно зелен цвят. Аз бих направила следното:
- Бебо да пие достатъчно течности, а въздухът в помещението да е чист и прохладен. При температура в стаята над 22 градуса, особено, ако отоплението е централно, работи електрическа печка или климатик, лигавицата на носа пресъхва много бързо и детето започва да диша през устата, като това ще сгъсти слузта надолу по трахеята и бронхите.
- Следваща стъпка е лигавицата на носа да се овлажнява. Най-подходящо е това да става с физиологичен разтвор - 0,9% NaCl, който се продава във всички аптеки, но т.к. разбрах, че си сама, можеш да си го приготвиш и като разтвориш в чаша преварена вода една чаена лъжичка морска сол. От този разтвор във всяка ноздра през половин час се капят по 3-4 капки. Не може да "предозираш" лекарството, така че риск няма.  Още по-добър резултат ще има, ако се "подсили" соления разтвор с клеева тинктура. Пет капки клеева тинктура се добавят в 10 мл 0,9% разтвор на морска сол. Начин на приложение - както за чистия солен разтвор. Може да се използват и маслените разтвори на витамин А (ретинол). Накапват се не по-често от на 2 часа по 1- 2 капки във всяка ноздра. Добре е двата вида капки  да се съчетават и редуват. Странични ефекти няма.
- Може би ще свърши работа и ако повдигнеш матрачето на 40 градуса.
Допълнително, при първа възможност, бих те посъветвала да се консултираш с педиатър. Може би е добре да вземат секрет от нослето за изследване.
Последните няколко седмици  , като ежедневна хигиена на носа, превантивно впръсквам на бебчо STERIMAR и върши чудеса.
Дано бързо отмине !  

# 682
Елиза, вече са ти отговорили. Само да добавя -редовно изсмуквай сополите с помпа. Ако имаш обикновена, пробий дупка на балона и смучи с прахосмукачката. Мисля, че Киди беше казала, че и така е ефикасно. Така по-малко секрети ще се стичат към гърлото. Друго, което можеш да дадеш е една ампула витамин С и половин калции.
Дано не е нищо сериозно и бързо оздравяване.

# 683
Lulu25, _BLUE BIRD_, много ви благодаря за съветите! Hug
Нямаше да ми е толкова тъпо и притеснено, ако имаше някой до мен за морална подкрепа, но в момента съм сама и тогава човек най-много се шашка Sad Още повече, че съм го заразила аз и ми е много криво от това, че не успях да го предпазя...

Аз му пръснах Риномер тази сутрин, видимо диша по-леко, но му тече водичка от нослето, покашля от време на време, явно от стичащия се секрет към гърлото. Опитвам се да му давам водичка, за да не се дехидратира, ама моето дете така и не се научи да пие вода ooooh! Да, за климатиците и аз четох, че изсушават въздуха и в такъв момент не се препоръчват, защото въздуха трябва да се овлажнява.

Сребърна вода и клеева тинктура нямам, ще говоря сега с майка ми, ако може да ги купи и да дойде. Иначе мъжа ми ще се върне след 5 часа най-рано. ooooh!

Чакам да стане поне 10ч. и ще звъня на педиатърката, няма начин. Peace

# 684
Добро утро!

Елизка дано майка ти да успее да вземе необходимито от аптеката и да ти го донесе, а и по друго ще е като има още някой с тебе. Бързичко да се оправяте и не се ядосвай - случва се, знам, че те яд, но нека се оправя бързо бебчо.  Hug

мама по три как издържаш - не знам, успяваш ли въобще да поспиваш?

Сега отивам да се оправяме, че трябва да дълбая  и тиква за довечера. Пожелавам ви лек, успешен слънчев ден и всички болнички да оздравяват бързичко!

Едит - Майче, и бебка има такива ситни червени пъпчици, но са й само отдолу на брадичката, аз предполагам, че е от лигите. Вие щом имате и по телцето си се консултирай и с педиатъра ви.

# 685
  • Варна
Добро утро!
Eliza, момичетата вече са те посъветвали, какво може да направиш на първо време, но моя съвет е да се консултираш с педиатър. Дано всичко се размине само със сополки, стискам палци.  fingerscrossed Температура нали нямате?
И аз утре ще звънна първо на педито, че това кихане ме притеснява. Да не бием напразно път и да не ни сложат ваксините.  ooooh!
Мама по три, освен че се чудя, как се оправяш ми е много интересно и как успявате да се съберете в колата, толкова столчета.  Crazy
Момичета, моля да ползвате малко повече пунктуацията, която има в българския език. Много е трудно е за четене без запетаи и точки.
Peace

Последна редакция: нд, 31 окт 2010, 09:50 от Pepsilight

# 686
За сега няма Т, 37 С - смятам я за нормална. След малко ще звъня на педката.

# 687
Здравейте  wavey

тук при нас сребърна вода няма. Моята майка е отдавнашен фен на среброто и по неин съвет слагам сребърен предмет (украшение) в чаша с малко вода и после - в нослето на бебето. Това за дезинфекция.  Peace
За отпушване и аз ползвам Стеримар.

Някой дa e забелязал, че сме в нов подфорум ?! Shocked

# 688
Цитат на: Слънчев_лъч link=topic=535115.msg16786150#msg16786150 date=1288511867
[size=7pt
Някой дa e забелязал, че сме в нов подфорум ?![/size] Shocked

ДА то имаще съобщение на главната страница,че предстои реформиране на форума Wink Peace

# 689
Ами, който ще пуска новата темичка да се ориентира отсега, че то не остана ...  Wink

Общи условия

Активация на акаунт