Споделете 149

• 24 952
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
Aз също бях за гъби. Повече ги снимам, отколкото бера. Е, една торба сърнелки донесох.
Ходих към Нишана. Това е място на югозапад от града. На баир е, залесено изкуствено от бригадири някъде шейсетте.
Една вита пътека по която срещнах доста хора. Води до един манастир на билото под скалите. На един час време. Та като кривнеш от пътеката в гората терасираните давно места са пълни със гъби. А Нишана е място с един голям побит камък. Има улей през средата, така че кат' погледнеш по улея виждаш границата на бившата околия. Преди няколко годин иманяри го съборили да търсят доле златото. С приятели го вдигнахме и закрепихме. Само не знаем дали е точна границата на старата околия.
п.п. нишан е турцизъм.

# 121
Нишан е знак. Сега там е вашия знак и вашата околийска граница Simple Smile
Гъбите предпочитам да си ги купя от пазара, култивирани.

# 122
A aз полагах доброволчески труд-тийбилдинг, боядисвайки пейки в Аелксандровска.
Навехнах си крака, заболя ме кръстът и въобще, ако се бяхме потрудили още малко физически, щях да съм готова да си остана в болницата.
Както каза един колега, "Добре, че не съм бояджия"  Laughing
Сега смятам да правя сладките на баба  chef

# 123
Нашествие от калинки на терасата!И така от няколко дни...днес слънцето май ги активизира допълнително.Едри са,с по 4-5 точки.
Поверие има ли някакво,освен за "къде ще се оженя?" - че тази работа я правих веднъж и нямам интерес.

# 124
  • София
Рокс, сетих се как с мама бяхме по женски на море във Варна. Татко гледаше шестмесечния ми брат, а 25 годишната ми мама и аз  - на почвка. Вчесваше ме по три пъти на ден с шноли в тон с дрехите, които също се преобличаха съответно зза закуска,  обяд и вечер. Ходехме в различни ресторанти, селвитьорите обикаляха около мама като котараци и от това аз намазвах отношение като към истинска госпойца. На цели 5 години съм. Преддеветосептемврийско  възпитание, книжки под мишниците, чаша на главата, "не говори с пълна уста" и начални познания по немски език, достатъчни за водене на светски разговор, ниво 5 години, естествено.
Един слънчев ден, красивата ми майка и аз в бяля роклА отиваме в един централен голям ресторант, който вече не помня как се казва, настаняват ни при две баби -германки. Те започват да се закачат с мен, мама им говори хохдойч, те кимат впечатлено и питат, дали младата дама също говори немски. Аз естествено всичко разбирам и гордо отговорям като кака на братче " Яаа, майн брудер хат шейзе!"

# 125
  • Казанлък of all places
 Joy

Простете! Имелда, велико!

# 126
Днес усещах слънцето на бузите и челото си с радост. А то ме галеше с последни силици, знаеше , че се разделяме.

Споделям прекрасен ден, слънчев и наситен с емоции , извън градската шумотевица.

И като се завърнахме , котаракът за наказание , че бил сам се се изпишкал на пантофите ми.

Някога ми идва да го сготвя! С ориз! В гърнето! Twisted Evil

# 127
Преведете за майн брудер, моля. Blush

# 128
  • Майничка
О-о, Имелда, определено днес твоите постове са амброзия за душата ми! Joy

След всичките ви гъби, аз да се отчета с една гъбена чорба. Сготвих я снощи, ядохме 6 души, днес я дояждам на закуска, обед и вечеря, че моите май взеха да не повтарят. Ще ми остане и за среднощна закуска, гледам. Mr. Green

Ео, "mon frere est une merde"

# 129
Уффф случайно / и не съвсем / попаднах на няколко сайта и сега се чудя кой по напред да разглеждам. Shocked
Не мога да не ги споделя с вас.
http://atavolaconmammazan.blogspot.com/
http://cannellabread.blogspot.com/search?updated-max=2010-04-01T … p;max-results=500
http://spizzichiandbocconi.blogspot.com/
Подходящ момент за едно Наздраве !

# 130
Мерси, Гаргамел  Laughing

# 131
  • Казанлък of all places
След като ми мина хилежът, допълнен от факта,че колчем се сетя за прасе се сещам и за синагога, а мъж ми се върна с едни свински неща ,строих мъжете в 3 редици ( по мъж в редица) и им организирах ленински съботник.
А аз днес вървях . От едно село на 8 км от Казанлък до Казанлък . Пеша. Гора. Река. Поле. Крави , равномерно пръснати из полето. И кака ви Ангелина с фотоапарата . Всичките ми чакри се оправиха!

# 132
  • София
Нашествие от калинки на терасата!
Поверие има ли някакво,освен за "къде ще се оженя?" - че тази работа я правих веднъж и нямам интерес.
Ха! Калинки отглеждаме и на нашата тераса. Дори с прането прибрах и няколко вътре. Надявам се не в гардероба.
Знам, че са на късмет!
А това "къде ще се оженя" ъм ... с калинки ли е свързано?! И сега при наличието на толкова много калинки, какво? Ама това поверие ли е? Наистина ли?  newsm73

# 133
Слагаш една калинка на ръката си, държищ ръката с пръстите нагоре, и припяваш:
Калинке малинке, накъде ще се оженя,
Калинке малинке ..
И като излети, я следиш с поглед - натам ще се ожениш.

Нашествие от калинки на терасата!И така от няколко дни...днес слънцето май ги активизира допълнително.Едри са,с по 4-5 точки.

Няма такива, с по 4 или 5, от триточкова отиват на седемточкова. Червена, с по три на всяко крило плюс една на двете.

# 134
  • София
Имам избор значи. Винаги мога да попитам и втора калинка, ако посоката не ме устройва.
Интересното е, че литнаха вътре няколко. Може да ги е пратил някой друг, който търси посоката си.

Общи условия

Активация на акаунт