Кухните -34 тема

• 72 420
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Весито, честита кухня - чудесна е!
Можеш ли да споделиш (на лични) майсторите - аз кухня поръчах, но сега търся фирма за чупките и нишите

# 151
Готова е най-накрая! Останаха довършителни работи, и все пак..

http://picasaweb.google.com/nenuToD/MyKitchen#5534317942376005074

# 152
Готова е най-накрая! Останаха довършителни работи, и все пак..

http://picasaweb.google.com/nenuToD/MyKitchen#5534317942376005074

Честито nenuTo. Много е хубава и голяма. Със здраве да си я ползваш.
Весито, и твоята кухничка е супер. Само вкуснотии в нея да приготвяш ти пожелавам.

Аз ще показвам към края на седмицата, че сме наполовината. Hug Заради моя нов абсорбатор ми се обърка реда на уредите в кухнята, но това е положението. Дано крайния резултат да ми хареса. За сега става много добре. Grinning

# 153
Честито, Пепито! Много красива и уютна кухня! Да си я ползвате със здраве и радост! Кажи ми, моля те, какъв е плота под мивката, че гледам не е рязан и свързван никъде. Някакъв стандартен за ъглови мивки ли е?

# 154
Бремелинка, благодаря ти!   bouquet
Не, не съм чувала да има стандартни плотове за такива мивки. Плота е от гранит, а това позволява да се изреже Г-образно парче, като се изреже мястото за мивката, а снадки да не се правят. Не съм добре запозната с термоплотовете, поправете ме ако греша, но те май са със стандартна ширина 60 см и при тях няма как да се получи такава Г форма. Мисля, че ще се повторя - дърводелците не искаха да ни правят мивката в ъгъл с термоплот, именно заради снадките. Ти ъглова мивка ли искаш?

# 155
Да, искам ъглова мивка, но имаме още време да разглеждаме и да мислим как точно да я направим, тъй като сме на ниво груб строеж още Simple Smile А този гранитен плот с какви размери е и ако можеш да кажеш и цена? Благодаря ти за отговорите!

# 156
Ще те разочаровам мила, ценообразуването е голяма схема - общо взето свалят ти размерите, избираш си какъв камък искаш, казваш какъв завършек искаш и къде ще има дупки и те ти калкулират. Пресмятат всичко до сантиметър, дори в една фирма ми искаха по 15 лв на етаж ако се наложи да се носи по стълбите  Shocked
Това което виждаш при мен излезна 1700 лв, имам 2 дупки (за мивка и стъклокерамичен плот) и бяха общо 4 парчета - 1 Г образно (дължина 2 м), 2 за барплота (1.5 м) и още едно за останалата част (2м). И взе пак зависи коя фирма ще ти го прави. Тъмните цветове доколкото знам са по-скъпи.

# 157
Благодаря ти още веднъж! Резултатът ви е страхотен и си заслужава!

# 158
  • Пловдив
Въпросче...
Има ли проблем да се монтира аспиратор - вграден на по малко от 60см от котлоните?
Искам да е под шкафовете, а не да е по къс шкафа над него, което значи да е под шкаф, който е на 55см над котлоните - не са на газ.

# 159
benitta има абсорбатори с малък борд и шкафа е висок колкото другите запазва се линията а абсорбатора не се вижда http://www.kolko.bg/bg/faber-inca-plus-hip-700-m2-ch-aspirator-bg/p/1041212

# 160
  • Пловдив
Ами то аспиратора вече е наличен  Blush Купихме го преди месеци и вече си е факт. Но е складиран надалече до момента за монтаж и не му знам по книжка какви са му параметрите и минималното отстояние от котлоните.
Той е от този тип, дето се издърпва напред.
Та... ако шкафа е на 55см от котлоните, а аспиратора стърчи с още 3-4см... не знам дали не става много ниско или да си вдигна нивото на горния ред newsm78

# 161
м/у плота и горния ред шкафове  оптималното  разстояние  е 60 см така че спокойно можеш да го монтираш

# 162
Може да е под нивото на шкафовете. 58-60 е принципно по спецификация разстоянието, но 2-3 см разлика не са фатални.

nenuTo, защо  Shocked за носенето? Не знам дали си предсавяш колко тежи това чудо и как се катерят такива големи парчета по стълби... тези които не ти го калкулитар отделно си го включват в цената, така че твоите хора поне са били коректни.  Peace

# 163
  • Банкя
Като стана въпрос за разстоянието между горни и долни шкафове да попитам, какво мислите за варианта това разстояние да е по-малко от написания стандарт - например 45см Thinking, а само при аспиратора да е 60-70см. Виждала съм такива варианти (поне по филми и сериали), когато естествено мивката е под прозореца и няма опасност да се осакатиш, докато миеш чинии. Laughing

Та питането ми е, има ли някой такава кухня, практично ли е като решение, имате ли снимки? newsm78
Предварително благодаря!  bouquet

# 164
Миоки, да съгласна съм с теб, камъкът тежи 60 кг кв.м. + отговорността ако го счупят. Та за това и си казват. Изненадващо е като го чуеш за първи път, аз лично не се бях замисляла и когато ми смятаха изглеждах учудена. После като премислих нещата го приех/оцених/разбрах  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт