Кухните -34 тема

• 72 430
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
# 166
Приказна е. Страхотни цветове, много смело решение и много красиво се е получило.

# 167
  • Русе
Като стана въпрос за разстоянието между горни и долни шкафове да попитам, какво мислите за варианта това разстояние да е по-малко от написания стандарт - например 45см Thinking, а само при аспиратора да е 60-70см. Виждала съм такива варианти (поне по филми и сериали), когато естествено мивката е под прозореца и няма опасност да се осакатиш, докато миеш чинии. Laughing

Та питането ми е, има ли някой такава кухня, практично ли е като решение, имате ли снимки? newsm78
Предварително благодаря!  bouquet

И аз съм се чудила доста дали е удобно, още повече, че както казваш мивката ще ми е под прозореца, но все си мисля, че ще пречи и като приготвям разни неща, режа и т.н., а като сложа разни кафе машини, тостер, ..., горния ред ще се забие много ниско. Така си мисля обаче, ако някой е правил така нека сподели. Харесва ми обаче такъв тип, може би не навсякъде обаче http://www.mebeliekodom.com/details.php?category_id=1&sub_ca … amp;product_id=93

# 168
Ако имаш в предвид нишите монтирани под горните шкафове за бурканчета и там разни подправки лично аз съм против.Смятам че са нефункционални, ПРАШНИ и причиняват неудобство в и без това все недостигащия работен плот.Препоръчвам ако не ти е прекалено малка кухнята да не прибягваш до такива крайни решения.

# 169
И винаги събират разни боклучки, които иначе биха отишли в кофата.  Grinning

# 170
  • Банкя
Ако имаш в предвид нишите монтирани под горните шкафове за бурканчета и там разни подправки лично аз съм против.Смятам че са нефункционални, ПРАШНИ и причиняват неудобство в и без това все недостигащия работен плот.Препоръчвам ако не ти е прекалено малка кухнята да не прибягваш до такива крайни решения.

И аз не ги харесвам точно заради праха. Naughty

Аз имах предвид просто по-малко разстояние между плот и горни шкафове.
Смятам, че при дълбочина на горните около 30см (половината на работния плот), не би следвало да е проблем.
За бъдещата ми кухня (която още я няма и като груб строеж Mr. Green, Meggysan е по-напред с материала Wink) ще имам само от едната страна горни шкафове над работен плот, общо на ширина от 1,60м и смятам да ги сложа по-ниско.

liubo3 Ти правил ли си кухня с такива горни шкафове? Питали ли са те за подобно изпълнение? Какво е мнението ти? Peace

# 171
  • In someone's dreams
Да, определено събират само прах и боклуци, а нещата които са наредени на тези полички са основно "за карасота". Аз имах такъв голям хоризонтален рафт и няколко малки м/у шкафовете в предишната ми кухня, еми с радост ги разкарах и категорично не исках повече такива чудеса.

maiandineva, честита нова кухня! Точно мой вкус - поздравления!

nenuTo, честита кухня и на вас! Класически "стар" стил. Да си я ползвате със удоволствие!

Ей liubo3, нищо не каза за моята куФня. Надявах се на твоето профи мнение. Кажи как сме се справили, моля Simple Smile

# 172

И аз не ги харесвам точно заради праха. Naughty

Аз имах предвид просто по-малко разстояние между плот и горни шкафове.
Смятам, че при дълбочина на горните около 30см (половината на работния плот), не би следвало да е проблем.
За бъдещата ми кухня (която още я няма и като груб строеж Mr. Green, Meggysan е по-напред с материала Wink) ще имам само от едната страна горни шкафове над работен плот, общо на ширина от 1,60м и смятам да ги сложа по-ниско.

А каква е идеята на по-ниско разположените шкафове? Мислиш, че ще е по-удобно, желание за по-високи горни шкафове или просто, за да е по-различно?

# 173
  • Банкя
А каква е идеята на по-ниско разположените шкафове? Мислиш, че ще е по-удобно, желание за по-високи горни шкафове или просто, за да е по-различно?

Ами не съм от най-високите Mr. Green и трудно стигам неща от по-горните рафтове без да се кача на нещо. И тъй като ще имам малко горни шкафове ми се ще да ги използвам практично. Там ще държа всекидневно използваните чинии и чаши и така ще ми е по-удобно, поне така си мисля. Peace

Отделно ми е направило впечатление, че американските кухни са така решени, тоест едва ли е много неудобно. Grinning

# 174
  • Varna
Моята кухня е с разстояние между горните и долните шкафове 45 см. Висока съм 1.60 см. и така ми е много по удобно. Не съм си удряла главата, нито ми е пречело на работата върху плота.

# 175
  • Банкя
Моята кухня е с разстояние между горните и долните шкафове 45 см. Висока съм 1.60 см. и така ми е много по удобно. Не съм си удряла главата, нито ми е пречело на работата върху плота.

А дали е удобно да покажеш снимки? Praynig Grinning

# 176
  • Varna
Ще потърся или ще снимам  кухнята която ползвам вече 15 години. До месец очаквам да ми монтират новата в новият ни апартамент. И при нея разстоянието е същото, само работния плот е  по широк-65 см.

# 177
  • Пловдив
Акси, сегашната ми кухня е с горен ред на 70-72см от плота, по препоръка на майка ми. Тя като висока жена решила, че така е поудобно за да не си блъска главата ако кихне докато мие чинии  Mr. Green Нейната старата даже беше и по-висока. Та на мен моята не ми е особено удобна. Аз съм близо 170 и пак мога да ползвам спокойно само долния ред, от общо 3. Като обикаляхме по магазините в един шоу рум имаше точно такава кухня на 45см. Ми много по-удобно ми изглеждаше. И двете с майка ми симулирахме разни обичайни движения и миене на чинии. И дори тя, каза, че и е удобно. Дори ако имаш да миеш камара мръсни чинии, може лежерно да одпреш чело  Mr. Green

Аз, обаче, няма как да направя горните на 45, защото искам да са почти до тавана, а това ще захлупи помещението. Ще изглежда много неестествено. Затова само до 55см стигнах, без да ми се разваля линията  Rolling Eyes И изведнъж заграх, че има и аспиратор  Blush
Ама щом казвате, че няма да е такъв проблем, така ще си ги оставя  Mr. Green

# 178
  • Русе
То и аз не харесвам да има много такива открити, най-много на един или два шкафа и то точно заради праха, не бих искала само да робувам на чистенето, макар че в една кухня това е неминуемо. Затова и казвам евентуално 1-2 най-много такива рафтчета, просто да отваря малко кухнята. Сега също имам един рафт, но кухнята ми е от старите стандартни, само сменяхме вратичките преди 7-8 г и ми е удобно за няколко чаши и малко "боклуци" Simple Smile.
И аз обаче искам шкафове почти до тавана и ако тръгват от толкова ниско много затрупано ще стане. Макар че новата кухня (само на груб строеж е и до там Wink), ще бъде с по-високи долни шкафове, че тези са ми много ниски и ме боли гърба малко като се задържа над тях. Аз определено съм фен на американските тип кухни и нашата ще бъде такава някой слънчев ден.

Prolet, би ли сподели какъв ти е плота, че е по-широк- гранитния нали?

# 179

Ами не съм от най-високите Mr. Green и трудно стигам неща от по-горните рафтове без да се кача на нещо. И тъй като ще имам малко горни шкафове ми се ще да ги използвам практично. Там ще държа всекидневно използваните чинии и чаши и така ще ми е по-удобно, поне така си мисля. Peace

Отделно ми е направило впечатление, че американските кухни са така решени, тоест едва ли е много неудобно. Grinning

Като изключим тази снимка

Другите кухни от линка ми изглеждат със стандартна височина на горните ш. от пода (плота), а над печките са си направо високо.
Ако трябва да съм честна, нямам наблюдение върху стандартите на американските кухни.

Общи условия

Активация на акаунт