Кухните -34 тема

• 72 437
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • Varna
Да плота ще е от гранит- AFRICAN RED-http://www.stilmg.com/granite.html
Гърбът на кухнята също, но в черен цвят. Самата кухня е светла-http://www.hosse.bg/bg/pop_pics.php?pic=cvqt_114-Дъб Шамони

# 181
  • София
nenuTo аз съм се ориентирала сега видях, към същата фурна за вграждане като твоята. Доволна ли си от нея и с телескопични водачи ли е?

# 182
То и аз не харесвам да има много такива открити, най-много на един или два шкафа и то точно заради праха, не бих искала само да робувам на чистенето, макар че в една кухня това е неминуемо.

И аз обаче искам шкафове почти до тавана и ако тръгват от толкова ниско много затрупано ще стане. Макар че новата кухня (само на груб строеж е и до там Wink), ще бъде с по-високи долни шкафове, че тези са ми много ниски и ме боли гърба малко като се задържа над тях. Аз определено съм фен на американските тип кухни и нашата ще бъде такава някой слънчев ден.

Аз имам няколко открити шкафа в момента и тези рафтчета само ми бъркат в очите, да не говорим колко са нефункционални и колко боклук събират. Не препоръчвам и от собствен опит шкафове до горе. Седи страшно грубо, един кютук се получи при нас, дълъг над метър

Точно тези две неща са основната причина да искам нова кухня. Все пак май ще е от ЗОНА. Ходих на гости на едни приятели и ми останаха очите в нейната и и нямат оплаквания

# 183
nenuTo аз съм се ориентирала сега видях, към същата фурна за вграждане като твоята. Доволна ли си от нея и с телескопични водачи ли е?

Не, за съжаление няма водачи, и аз много исках. Дали съм доволна.. за сега каквото сме сложили все е било вкусно   chef  Има си онзи недостатък, който е навсякъде - когато отвориш фурната и те лъхва парата, но това се "лекува" с качване на фурната на по-високо и евентуално включен аспиратор.
Недостатък е това че няма много екстри, примерно другите фурни имат отложен старт, отложен стоп, самопочистване, има някакви шишове, които се слагат в пилето и сами спирали фурната когато то се опече, и т.н. Тази има таймер, който почва да пиука когато му дойде времето, но сама трябва да си спреш фурната. Иначе има 7 функции - лампа, вентилатор, нагреватели, нагреватели + вентилатор, печене само отгоре (пица/грил) и друго не помня. Ако желаеш ще проверя подробно довечера.
Тази на NARDI я избрах предимно заради визията (нали знаете, любов от пръв поглед). После слушах разни консултанти да ми обясняват "Избрали сте скъп модел, спрямо възможностите му". Не знам дали ти помогнах, не съм кой знае каква домакиня и не съм се научила още да ползвам новите технологии, старата ни фурна беше на моите години  Laughing

# 184
Ей liubo3, нищо не каза за моята куФня. Надявах се на твоето профи мнение. Кажи как сме се справили, моля Simple Smile

Две неща ми привлякоха погледа.Ако бяха облекли коминското тяло и под плота, нямаше да се виждат плочките на пода във ъгъла.Другото е недобре оформената част между шкафа над хладилника и трегера на тавана.Второто не е грешка на дърводелците понеже с ограничените размери  на плоскостите за вратичките по прецизна работа от това е невъзможна.
Инъче кухнята е с висок клас на сложност, раздвижена и нестандартна.Допада ми това че е на две нива горната половина а също и как стои Тв-то Wink
Поздравление за дизайна и добрата работа на дърводелеца Peace

# 185
Много ми се иска кухня с остров, но се чудя дали изобщо може да бъде функционално това нещо. Смятам да си сложа мивката и котлоните на острова, но не искам да им робувам  непрестанно. Другото е че ми се иска този път кухня от бял лак с черен плот.  Чудя се сега технически камък или гранит. С какви препарати се почистват, струва ли си парите?

# 186
  • София
nenuTo благодаря ти много за отговора. Аз също заради визията се спрах на нея, тъй като и моята кухня ще е от масив. Но на телескопичните водачи държа, тъй като кухнят е от двете страни на коридор към 90 см широк и ми е трудно да боравя, съдя по фурната която имам в момента ако трябва аз да издърпвам тавата... Дали има опция да се монтират допълнително?
А доколкото мернах няма ли фурната опция пиролиза. В момента свободно стоящата ми печка има точно тези програми които описваш и съм доволна, но от един таймер, който да изключва фурната хич няма да се оплача, така че може би ще поразгледам още...

# 187
Много ми се иска кухня с остров, но се чудя дали изобщо може да бъде функционално това нещо. Смятам да си сложа мивката и котлоните на острова, но не искам да им робувам  непрестанно. Другото е че ми се иска този път кухня от бял лак с черен плот.  Чудя се сега технически камък или гранит. С какви препарати се почистват, струва ли си парите?

на мен много ми харесват такива кухни. Единственото, което би ме притеснило е как ще закачиш аспиратора за комина.. Ако имаш място защо просто не си направиш островче с плот да си режиш разни неща, да пиеш чашка вино докато готвиш Simple Smile

# 188
Tincheto Simple Smile, ти така ли готвиш, с вино в ръка  Joy  Joy

Aila ако изнамериш идея за водачи, моя те сподели  Praynig

Уникат, тъмните плотове са по-скъпи по принцип, имай го предвид. За гранита на мен ми казаха само с чиста вода, т.е. лесно Simple Smile Относно острова и мен ми изглежда по-практично да си е обикновен работен плот (като на Гери, която скоро завърши нейната кухня с остров). Хем ще ти е удобен, хем и ще е по-чисто. Ако имаш мивка и котлони, едно че изводите трябва да си изместиш до там, и все трябва да го редиш (съдя по моята мивка, една чаша да измия, трябва да я оставя да съхне, мивката се мокри също и все е неподредена). Отплеснах се, а дори не знам идеята ти  Embarassed Ти на какъв етап си с кухнята?

# 189
  • Банкя

на мен много ми харесват такива кухни. Единственото, което би ме притеснило е как ще закачиш аспиратора за комина.. Ако имаш място защо просто не си направиш островче с плот да си режиш разни неща, да пиеш чашка вино докато готвиш Simple Smile

Аз смятам да имам полуостров с котлони и островен аспиратор. Смятам да скрия аспирацията в гипскартонен таван до комина. Peace

Уникат За остров с котлони и мивка се иска доста пространство, за да може да ги сместиш и да имаш пространство между тях. Simple Smile

Единият вариант е островът ти да е минимум 60см широк и поне 2м дълъг и да ги разположиш в една линия.
Същият вариант може да го направиш и като направиш ширината 90-100см и да сложиш от едната страна шкафове 60см, от другата страна 30-40см.
Друг вариант е ширина поне 120см и дължина 120-150см и мивка и котлони на диагонал.

Сега на тези ориентировъчни размери на островите сложи по 60-80см отвсякъде, добави и още 60см поне от едната страна са шкафове и хладилник и ще видиш колко минимум трябва да ти е кухнята. Peace

Аз как ли не смятах и въртях, като даже исках само котлони на остров, но не можах да го сместя острова и остава полуостров. Wink

# 190
Tincheto Simple Smile, ти така ли готвиш, с вино в ръка  Joy  Joy

Ами за съжаление не много често, но много обичам Simple Smile)))

Е, щом има начини за островче и аспиратор, аз бих си направила, страшно ми харесва, виждала съм го само по списания  Simple Smile

# 191
  • Стара Загора
Да плота ще е от гранит- AFRICAN RED-http://www.stilmg.com/granite.html
Гърбът на кухнята също, но в черен цвят. Самата кухня е светла-http://www.hosse.bg/bg/pop_pics.php?pic=cvqt_114-Дъб Шамони
колко ще е голяма кухнята ,и горе долу колко е калкулация като сумата ?
с нетърпение чакам снимки,мисля че ще се получи страхотен резултат! Grinning

# 192
  • In someone's dreams
.................
Две неща ми привлякоха погледа.......

Ей, страшен си значи Simple Smile Как набързо намери двата пропуска. Благодаря за коментара  Hug

# 193
Акси, аз имам опит с шкафове поставени на 45 см. височина от плота. На мен ми беше много удобно, защото нямах много долни шкафове и всичко (чинии, чаши, продукти) стоеше в горните шкафове. Така достигах и най-горния ред и горните шкафове се използваха максимално. Тук в България като казах, че искам горните шкафове да са на 45 см. височина от плота всички ме гледаха странно, даже и се подсмихваха на решението ми. За съжаление, новата ми кухня ще се позабави и не мога да ти покажа снимки, но аз мен е много удобно. Ето една снимка подобна на кухнята, която ползвам в момента.

# 194
  • Банкя
Lizi Много благодаря за мнението и снимката. Hug
Аз няма скоро да правя кухня, така че ще мога да изчакам и снимка от новата ти кухня. Wink

Общи условия

Активация на акаунт