Кухните -34 тема

• 72 498
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • Бургас
Кухня 3.5 м. долен ред  и 2м. горен ред - 3900лв. , а секцията - 1300лв., но това са цени от миналата есен.

# 436
Кухня 3.5 м. долен ред  и 2м. горен ред - 3900лв. , а секцията - 1300лв., но това са цени от миналата есен.
Това с уредите или не,защото малко скъпо ми се вижда Simple Smile(става въпрос за кухнята.

Последна редакция: нд, 21 ное 2010, 19:16 от Алиа

# 437
Кухня 3.5 м. долен ред  и 2м. горен ред - 3900лв. , а секцията - 1300лв., но това са цени от миналата есен.
Това с уредите или не,защото малко скъпо ми се вижда Simple Smile

Мммм със сигурност е без уредите, щом холната секция е 1300 лв, т.е няма да включва и телевизора. Определно в Димат Омега няма да стъпя. След месец и аз съм по фирмите за поръчка на кухня, близо 5 м, не мога да дам 10 000 лв за мебел.

# 438
  • София
  Какво ви е мнението за тази мивка?

# 439
 Какво ви е мнението за тази мивка?

А аз да попитам за отзиви за тази фирма. Харесахме си абсорбатор и мивка....ама се чудим и ние  newsm78
http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0001838&ca … D0%B2%D0%BA%D0%B8

http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0002220&ca … D0%BE%D1%80%D0%B8

# 440
  • София
  Аз съм си харесала същият абсорбатор, около 275 лв доколкото си спомням беше, още не съм решила откъде точно да го взема в итерес на истината.
  Страници – ЛПДЧ с кант 0,8 мм –  цвят дъб ( натурален цвят ) как ви звучи, това тънък или ок  кант е ?

Последна редакция: нд, 21 ное 2010, 21:58 от Aila

# 441
  • Sofia
Обещах снимка на кухнята, по точно на гръб черно стъкло - кликни

# 442
  • Банкя
Aila Мивката ми изглежда ок. Peace Мерих моята в момента и е с 3-4см по-плитка и малко по-къса. Така че, ако те устройват размерите и слагаш гранитен плот, то тази ще е супер. Wink
Обаче кантът не става. Naughty В къщи само на портмантото не казах изрично 2мм и ме прекараха, но аз съм си виновна. Повече обаче няма да повторя. Ръбовете с толкова тънък кант са си остри и груби. Peace

mds Направо се чудя, коя от твоите кухни ми харесва повече. Crazy СтрахОтни са! А стъклото е заспало с аспиратора и уредите. Peace Hug

# 443
mds, твоята кухня ли е това? Ако да, би ли казала какъв е абсорбатора и колко квадрата е цялото помещение?

# 444
  • Стара Загора
Aila, Rossy-pm,
Мивките на Тека са с много добро качество. Вече 2 години ползвам подобна на тази харесана от Rossy и съм много доволна.
Пропоръчвам ви микролен - според мен не се надрасква и се поддържа по-лесно. А и визуално изглежда по-добре.

Rossy-pm,  аспиратора който си харесала явно е нов модел, но внимателно прецени кубатурата на помещението в което е кухнята. Имаше формула по която се смята препоръчителния обем на аспиратора в зависимост от кубатурата на стаята. Този който си харесала е доста малък - 400 куб.м. Обърни внимание и на нивото на шум - 50 децибела са доста много.
Когато аз избирах аспиратор не знаех, че на първа степен с 52 децибела ще ми се подува главата от шума. Не би имало такова голямо значение, ако кухнята е самостоятелна и докато готвиш не се налага да стоиш постоянно там.
Но ако е дневна/кухня, както обикновено ги правят в момента дори и семейството се възмущава от големия шум  Mr. Green

Успех и да се похвалите с новите кухни  Laughing

# 445
Обаче кантът не става. Naughty В къщи само на портмантото не казах изрично 2мм и ме прекараха, но аз съм си виновна. Повече обаче няма да повторя. Ръбовете с толкова тънък кант са си остри и груби. Peace

[/quote]ми то така става , когато не е настроена добре кантиращата машина. иначе си е нормално на корпус 0,8мм , а на врати 2,0мм кант. Simple Smile

# 446
  • Тракийка в Софийското равно поле....
smile3501 Уау! Уникална кухня! Направо ме разби......... Май ще се  навия окончателно за лакобела  Whistling

# 447
  • София
raygram тоест този кант за вътрешността на шкафчетата е ок така ли?
Акси да гранитен ще е плота. Сетих се да те питам с каква дебелина е твоят и има ли допълнително кант отдолу за визуално увеличаване на дебелината, въпреки че вече май е късно, тъй като е трябвало сега гледах да се предвиди в дълбочината на шкафчетата и височината на вратите.
Aila, Rossy-pm,
Rossy-pm,  аспиратора който си харесала явно е нов модел, но внимателно прецени кубатурата на помещението в което е кухнята. Имаше формула по която се смята препоръчителния обем на аспиратора в зависимост от кубатурата на стаята. Този който си харесала е доста малък - 400 куб.м. Обърни внимание и на нивото на шум - 50 децибела са доста много.
Когато аз избирах аспиратор не знаех, че на първа степен с 52 децибела ще ми се подува главата от шума. Не би имало такова голямо значение, ако кухнята е самостоятелна и докато готвиш не се налага да стоиш постоянно там.
Но ако е дневна/кухня, както обикновено ги правят в момента дори и семейството се възмущава от големия шум  Mr. Green
 Ох сега и ти ме притесни, за аспиратора. Аз гледах горните кубатури и ми изглеждаше ок, а ми е общо помещението и не е малко. Шумът също не е за изхвърляне. Общото помещение е почти 35 кв метра, а е високо около 2,4 м, тоест кубатурата е 84, с какви параменти трябва да си търся аспиратор в този случай и къде мога да открия формулата?

# 448
нормално е на корпус (страници, дъна, рафтове и др.) 0,5-0,8мм.  на врати 2,0мм кант . Naughty

# 449
  • Стара Загора
Aila, не се си спомням вече - минаха вече 2 години откакто бях на тема кухня и аспиратор. Доколкото си спомням формулата беше: кубатура х 10 / минимум / може и по 12. Тогава четох много във форума и темата за кухните и на няколко места беше посочена препоръчителната кубатура на аспиратор.

Когато избираш гледай - Капацитет по UNE-EN-61591: 400 м³/ч
Максимален капацитет и капацитет при свободен изход са различни неща. Не съм толкова запозната - може да се намеси някой по-компетентен в аспираторите.

Моето помещение холо-кухня е с обем 54-55 куб. м. Аспиратора, който купих е на Фабер с капацитет 750 куб.м. Освен това в българските сайтове не винаги пишат истината  Mr. Green Например при Фабер - в българските сайтове, които ги продават пишеше доста по-голяма кубатура, отколкото тази отразена в оригиналния сайт на производителя. Разгледай и останалите модели на Тека - има доста по-големи по обем аспиратори / сигурно и по-цена  #Cussing out /

Относно шума - цяла година се карахме с мъжа ми всеки божи ден, когато решах да сготвя. Много го беше яд милия, че не се намесил при избора на аспиратор.

"Знаеш ли колко много е 52 децибела" - ме пита той, а аз отвръщам "Вече знам !!!"
След като решихме, че живот и здраве ще го сменим с по-тих вече не се караме, ама и аз толкова готвя  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт