Кухните -34 тема

• 72 467
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • София
  Така тези от кухнята искат да си направят монтажа в един, или два поредни дни, щяло да им бъде по-лесно защото нямало да се занимават с плот, но категорично не искат да изчакат два дни между монтажа на долни и горни шкафчета.
  Искат да си монтират шкафчетата пък ние после да си слагаме гранитният плот и да лепим плочките, а дали ще съвпадни и доколко не ги интересувало. Не съм конфликтна личност и нищо не казах, но не ми допада идеята.
  Прочетох договора, но пак не мога да преценя имам ли право да изисквам да изчакат няколко дни. Половината от сумата досега е платена, друга част е при доставка и крайната сума след монтаж.
  Реално кухнята ми била готово, но технита монтажисти отишли някъде защото ги били помолили да помогнат, но после не можело да си разкъсват работата и да идват през два дни...

# 481
healthi ето геобразен ъглов шкаф    http://www.youtube.com/watch?v=Y96r5t6rum4&feature=player_embedded
Велико е . Направо много се изкефих. Дано да мога да си го позволя Laughing

# 482
  Така тези от кухнята искат да си направят монтажа в един, или два поредни дни, щяло да им бъде по-лесно защото нямало да се занимават с плот, но категорично не искат да изчакат два дни между монтажа на долни и горни шкафчета.
  Искат да си монтират шкафчетата пък ние после да си слагаме гранитният плот и да лепим плочките, а дали ще съвпадни и доколко не ги интересувало. Не съм конфликтна личност и нищо не казах, но не ми допада идеята.
  Прочетох договора, но пак не мога да преценя имам ли право да изисквам да изчакат няколко дни. Половината от сумата досега е платена, друга част е при доставка и крайната сума след монтаж.
  Реално кухнята ми била готово, но технита монтажисти отишли някъде защото ги били помолили да помогнат, но после не можело да си разкъсват работата и да идват през два дни...

Т.е. ти можеш да ги чакаш и да се съобразиш, а те не могат. Я тактично им кажи, че ще спазят твоя график за да може и ти да си доволна и да им платиш остаъка.

# 483
Извинявайте,че така нахълтам,ама имам нужда от спешен отговор на един въпрос.
колко см е стандарта за дълбочина на шкафчета горен ред.

# 484
Извинявайте,че така нахълтам,ама имам нужда от спешен отговор на един въпрос.
колко см е стандарта за дълбочина на шкафчета горен ред.

Доколкото знам около 30 см., но не е задължително. Например моите са 33, защото са напаснати според дълбочината на засечката на комина.

# 485
Защото като правихме преди 3 години кухнята ми оставиха място за аспиратор вграден и сега какво се оказва,като най-после стигнахме до спиратора,че той не влиза.Той си влиза но стърчи 1 см и немогат да се затворят вратичките.ДЪлбочината им е 26.5см,а абспрбатора е 27 см

Последна редакция: пт, 26 ное 2010, 18:04 от danito1988

# 486
  • София
Т.е. ти можеш да ги чакаш и да се съобразиш, а те не могат. Я тактично им кажи, че ще спазят твоя график за да може и ти да си доволна и да им платиш остаъка.
  Ми реално по-договор срока за изработката е чак 20-ти декември, така че дори да  е готова по-рано кухнята, те спокойно могат да си изчакат до този срок.
   Просто ме интересува дали мога да изисквам да изчакат и да монтират през два дни да кажем шкафчетата, като ги доставят наведнъж, или в този случай трябва да плащам допълнително нещо. Да отбележа че монтажа им е стандартен, колкото би бил, ако плота е от тях и монтират и него, не ми е приспадано това че плота и монтажа му са отделно, а дори споменаха, че така ще им е по-лесно и може да свършат за един ден, което мен лично дълбоко ме съмнява, тоест въпроса е да изчакат само още един ден... Знам, че не е нещо сериозно, но отсега си представям как с 2-3 см се разминава края на плочките от закачените вече горе шкафчета...

# 487
  Ми реално по-договор срока за изработката е чак 20-ти декември, така че дори да  е готова по-рано кухнята, те спокойно могат да си изчакат до този срок.
   Просто ме интересува дали мога да изисквам да изчакат и да монтират през два дни да кажем шкафчетата, като ги доставят наведнъж, или в този случай трябва да плащам допълнително нещо. Да отбележа че монтажа им е стандартен, колкото би бил, ако плота е от тях и монтират и него, не ми е приспадано това че плота и монтажа му са отделно, а дори споменаха, че така ще им е по-лесно и може да свършат за един ден, което мен лично дълбоко ме съмнява, тоест въпроса е да изчакат само още един ден... Знам, че не е нещо сериозно, но отсега си представям как с 2-3 см се разминава края на плочките от закачените вече горе шкафчета...

Виж сега всичко е въпрос на договаряне. А договора е за сигурност. Просто бъди по твърда и им кажи, че са били уведомени за гранитния плот. Обясни им, че за да не възникнат дефекти искаш да се монтира по начина по-който го планираш. Без да влизаш в конфликт им обясни, че както ти си коректна в плащането, така искаш и те да са коректни и затова не искаш после да ги викаш за да си коригират дефектите. И питай колко е гаранцията на шкафовете. Ще има ефект.

При мен изобщо не е възниквал такъв проблем. От мебелната фирма сами ми обясниха последователността. Даже при нас е още по сложно, защото гърбът е лакобел и се слага най-накрая.

Ти си клиент и настоявай да отговарят на изискванията ти.

# 488
  • Русе
healthi ето геобразен ъглов шкаф    http://www.youtube.com/watch?v=Y96r5t6rum4&feature=player_embedded
Велико е . Направо много се изкефих. Дано да мога да си го позволя Laughing

http://www.youtube.com/watch?v=6-DNxjSKQvM&NR=1

Това също мисля, че може да се използва, но нямам идея за цената.

# 489
Айла, много безчувствени тези твоите... Ние още преди да поръчаме договорихме монтажа да е на две части, и те се съгласиха, при положение че когато доставят кухнята ще им изплатим почти цялата сума. А за монтажа се съгласиха, че така или иначе за един ден няма да успеят и това дали ще го правят утре или след два месеца. Според мен не е като да пиша книга и да си забравя мисълта ако я продължа след месец, ама знаеш ли ги какви са потенциали... newsm78
Определено трябва да опиташ да преговаряш с тях, а ако се опъват аз бих се заяждала за всеки милиметър отклонение от основния проект. И не си давай парите преди да се увериш за какво си платила. Аз бях готова да изплатя цялата сума още като дойде кухнята, но задържах 15% и добре че го направих, защото много късно установихме несъответствията и се наложи да правят наново. Та 15-те процента сега ми пазят съня спокоен  Peace Успех, знаеш че с нетърпение чакам да видя резултата при теб   bouquet

# 490
  • София
nenuTo благодаря за съвета, при мен по договор си е така, повечето от остатъка при доставка, но крайната сума е след монтажа. Проблема е че не ме става да преговарям, но уж мъжът ми се нави да говори с тях...
Има ли значение дозатора от коя страна на смесителя се слага?
nenuTo твоят плот колко е дебел?

# 491
Liubo 3,защо смяташ че всички приспособления за ъглов шкаф са безмислени?Днес чух същото и от един стар мебелен дизйнер и това ме наведе на нови размисли. Какъв е проблемът с въртящите се кошници?Точно си бях харесала една 3/4 от окръжността и сега пак съм раздвоена...

# 492
  • София
  Някой може ли да ми препоръча майстор за поставяне на гранитогрес на пода и плочките за гръбчето,но на поносими цени.. Ако може на ЛС.

# 493
Oх, свалих си програмата Ално за кухненско проектиране, ама не ми тръгва. Аз ли съм много вързана, или има нчкакъв бъг. Моля,който я е ползвал да обясни как се стартира стъпка по стъпка  bouquet

# 494
по-опростена програма няма! инсталираш, отваряш, и работиш ! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт