Кухните -34 тема

• 72 331
  • 741
  •   1
Отговори
# 675

Миоки , имам пуснати бленди , но са чертани в АС-та ...
Там нямам разминаване в размери за сега .  Grinning
А линията долни- горни - имаш предвид да са точно един под друг всеки корпус ли ?
Да, това имам предвид. Дори и да не е всеки с всеки корпус два долу да съставят един горе или обратното - това имах предвид.

# 676

А като пусна и чертеж с размерите... Не може ли да скъсиш и другата колона - кафявата и да станат еднакви. Хем ще ти се отвори още някой см при прохода.
За вратата хармоника... също си го представете с размери, макар да изглежда добре размера на касата. Кухнята, която сега оправяме преди беше с хармоника, а самия отвор на вратата беше по-тесен от стандарта. И като се сложи и ширината на хармониката... а и рядко се ползваше затвореното положение... Сега мисля изобщо да няма врата, но самото разположение го позволява. Та... мисълта ми беше да не станат много препятствията на прохода...

Също не схванах защо трябва да се оставят свободни см покрай комина? Няма ли как да се използва максимално мястото под плота?

benitta , Много консруктивни въпроси  Grinning  newsm10 , Мерси !

Не седи добре ако се стесни колоната - става тясна , а като е тъмен декора се подсилва усещането за " комин ".
Ето виж :
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1552/168435093711332538081292 … ogNOEBorPDNwX.JPG

Хармониката не е такава , дето се сгъва на много съставни части , а е само от две крила и мисля , че ще застане както съм я отразила на чертежа . Ето я и нея :
 http://www.kame.bg/pdf-documents/Villes2000/VILLES%202500-3100-s … eriorni_vrati.pdf
Би трябвало да не пречи - мъжо я измисли , той е монтирал доста такива , така че ако има проблем ще има кой да  bash  Laughing...
А за тези 12 см между шкафа мивка и плота - няма как да се намалят - там под плота е по-дълбок комина . Аз се опирам почти до него с шкафа .

Zaharieff , мерси за предложенията !
Направих двата плота перпендикулярно , но без закръгление  няма ли да е по-неудобно за работа   newsm78 ?
С тъмни гръбчета също ми се струва тъмничка кухнята . Прозореца е един и в дъното , където е ъгъла остава не добре осветено  Rolling Eyes... Виж как седи :
 http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2166/159729149115421913871292 … Rq2uRTRIaF3qp.JPG

За модула бутилки си прав - по добре е и го променям  bouquet !

Миоки , имам пуснати бленди , но са чертани в АС-та ...
Там нямам разминаване в размери за сега .  Grinning
А линията долни- горни - имаш предвид да са точно един под друг всеки корпус ли ?
Да, това имам предвид. Дори и да не е всеки с всеки корпус два долу да съставят един горе или обратното - това имах предвид.

Права си , с всеки е невъзможно - там където има функционални модули - бутилки или както е в случая ММ на 450 мм , отгоре не може да се разбие на такива дребни обеми .
Ще се помъча  още малко да видим дали не е възможно някакво разместване горе .   bouquet

... вратички с мдф фолио като тези : http://www.aron.bg/arrange/aron_280.html, като рамка само че се срещат на 45 градуса а не като тези на картинката.
Много ми харесват такива като рамка, с гладкото пдч ми стои малко като холна секция, но много ме притеснява обкантването, понеже в ъгълчетата на вратичката се среща фолиото и ми се струва че лесне ще се отлепи, особено ако някои малки ръчички решат да го направят.
Имате ли такива кухни с мдф фолио и дали си заслужава да дам толкова много пари и да ми се разлепи на втората година Sad

И още един въпрос - за осветлението под долните шкафове - лунички за външен монтаж от тези триъгълните или диодна лента? кое ще осветява по-добре?

цъфка , фолиото е далеч по-нетрайно за врати в сравнение с кант ПВЦ  Peace .
А за осветлението  - луминисцентно с насочване .

# 677
Здравейте,
днес ни монтираха кухнята, остана утре да режат плота и да сложат мивката, да сложат кошчето и отцедника за чинии (незнам защо не ги донесаха днес)
Та искам да помоля за съвет какви дръжки ще си отиват, че утре трябва да изберем, а аз изобщо не съм мислила...
А нормално ли е между горните шкафове и стената да остават около 5 милиметра? Аз си мисля че трябва да са плътно прилепнали.
Иначе като цяло съм доволна...

http://zitabg.snimka.bg/other/kitchen.557465

# 678
Цъфка, за осветлението под шкафовете в никакъв случай лунички.
Те осветяват само точково и в общи линии са нефункционални.
а какво осветление е за препоръчване?
И аз се включвам към въпроса, но при вече монтирана кухня?

# 679
Цитат
... вратички с мдф фолио като тези : http://www.aron.bg/arrange/aron_280.html, като рамка само че се срещат на 45 градуса а не като тези на картинката.
Много ми харесват такива като рамка, с гладкото пдч ми стои малко като холна секция, но много ме притеснява обкантването, понеже в ъгълчетата на вратичката се среща фолиото и ми се струва че лесне ще се отлепи, особено ако някои малки ръчички решат да го направят.
Имате ли такива кухни с мдф фолио и дали си заслужава да дам толкова много пари и да ми се разлепи на втората година Sad

И още един въпрос - за осветлението под долните шкафове - лунички за външен монтаж от тези триъгълните или диодна лента? кое ще осветява по-добре?

цъфка , фолиото е далеч по-нетрайно за врати в сравнение с кант ПВЦ  Peace .
А за осветлението  - луминисцентно с насочване .

колко по-нетрайно, дали ще издържи поне 3-4 години.
В спалнята са ми такива вратичките и не са мръднали за 3 години, но там все пак не се експлоатира така както една кухня

А какво е това луминисцентно с насочване?
Вече се обърках. Вчера избрахме плота и вратичките и все още се съмнявам в избора си на мдф фолио, гладкото пдч не че е лошо ама  и аз не знам Sad

# 680

Ами в няколко мебелни магазина вече виждам вградено LED осветление и изглежда чудесно, осветява всичко, а не прави само точка, както луничката. Иначе може и обикновена луминисцентна лампа да се вгради. Ще потърся снимки.
Луничките за мен са просто като декорация. Не излъчват нужната светлина.

# 681

Ами в няколко мебелни магазина вече виждам вградено LED осветление и изглежда чудесно, осветява всичко, а не прави само точка, както луничката. Иначе може и обикновена луминисцентна лампа да се вгради. Ще потърся снимки.
Луничките за мен са просто като декорация. Не излъчват нужната светлина.
вграденото LED осветление да не е т.нар. диодни ленти с 30 или 60 диодчета?

# 682
  • Някъде на път....
.............вграденото LED осветление да не е т.нар. диодни ленти с 30 или 60 диодчета?
Да, точно това е!  Peace

# 683
.............вграденото LED осветление да не е т.нар. диодни ленти с 30 или 60 диодчета?
Да, точно това е!  Peace
супер!
а дали осветява добре, виждала ли си такава кухня?

# 684
  • София
Да, точно това е!  Peace
супер!
Моите шкафове са с такова осветление, мисля че добре осветява - работния плот, мивката и можеш да си действаш спокойно. За осветяване на цялото помещение обаче трябва да се включат допълнителни лампи, в нашия случай лунички на тавана.
Цената, по която платихме е 10лв / 10см

# 685
Да, точно това е!  Peace
супер!
Моите шкафове са с такова осветление, мисля че добре осветява - работния плот, мивката и можеш да си действаш спокойно. За осветяване на цялото помещение обаче трябва да се включат допълнителни лампи, в нашия случай лунички на тавана.
Цената, по която платихме е 10лв / 10см

10 лв за 10 или за 100см ? че ако е за 10см сякаш идва малко скъпичко

# 686
  • София
за 10 см... да скъпо идва. предполагам, че може да се намерят и други оферти, провери.

# 687
  • София
Аз си сложих LED осветление в спалнята, като скрито осветление, струва 16 лв/ лин. м., отделно 25 лв трансформатор.
Доста силно осветява, но за директно осветление според мен е дразнещо за очите, трябва да не се виждат диодите, да са прикрити. Иначе за икономичност, мисля, че консумацията беше 1,5 W на лин. м., тоест, почти нищо.
Луничките харчат много, но пък те имат друг чар, особено, ако са поставени в корниз над шкафовете. Но, вече има и светодиодни лунички, които (за жалост) са доста скъпички, иначе са супир икономични.

# 688
Аз си сложих LED осветление в спалнята, като скрито осветление, струва 16 лв/ лин. м., отделно 25 лв трансформатор.
Доста силно осветява, но за директно осветление според мен е дразнещо за очите, трябва да не се виждат диодите, да са прикрити. Иначе за икономичност, мисля, че консумацията беше 1,5 W на лин. м., тоест, почти нищо.
Луничките харчат много, но пък те имат друг чар, особено, ако са поставени в корниз над шкафовете. Но, вече има и светодиодни лунички, които (за жалост) са доста скъпички, иначе са супир икономични.

на мен ми предлагат от фирмата да го вкопаят в канал на шкафа или да го сложат в алуминиев улей, за да не се вижда, но определено ще се ползва само като допълнително освеление за работния плот. Надявам се че ще е достатъчно като светлина, а и ще харчи по- малко, съответно и трасформатора ще ми е по-евтин  Thinking

# 689
  • София

на мен ми предлагат от фирмата да го вкопаят в канал на шкафа или да го сложат в алуминиев улей, за да не се вижда, но определено ще се ползва само като допълнително освеление за работния плот. Надявам се че ще е достатъчно като светлина, а и ще харчи по- малко, съответно и трасформатора ще ми е по-евтин  Thinking

При мен е точно така /вградено в шкафа/, като отвориш шкафа има стъкло, което покрива лед осветлението и така и самият шкаф е осветен отвътре. другото е, че осветлението под всеки шкаф си има ключ и може да се включва/изключва самостоятелно според нуждите.

Общи условия

Активация на акаунт