2880 лв. накуп за майки студентки - 4

• 48 084
  • 753
  •   1
Отговори
# 15
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте! Включвам се специално заради тази тема! Искам да се обърна към всички бъдещи майки,които ще раждат през 2011г. Аз съм студентка редовна форма,ходих до социални грижи да се поинтересувам за тези пари! От там ми отвърнаха,че тази помощ ще се изплаща на майки,които са подали документи до декември 2010г. защото от януари 2011 нямало да се изплаща повече?! Тъй като терминът ми е за 27-9 декември ги попитах ако родя декември няма ли да ми ги отпуснат,но те казаха,че трябва да си подам документите декември иначе няма да ги взема! Искам да Ви попитам дали някои е ходил да пита дали наистина е така или просто са ме излъгали за да не ми ги отпуснат?
А относно дали се осигуряваме или дали получаваме майчински няма значение важното е да сме студентки редовно обучение. Искат документ за доходите 6 или 12 месеца назад на семейството (мъжа и жената) но и това нямало значение дали е висок или нисък дохода.
здравей
аз не съм чула такова нещо.
А относно документите само уверене и акт за раждане ще ти трябва,
успех ти желая

# 16
здравейте,
записвам се в темата, за да ви следя. все още не съм изчела цялата тема  Embarassed но ще наваксам...
уча редовна форма на обучение бакалавър и терминът ми е на 7 март, затова съм заинтересувана от темата.
slkvolley  newsm78 и аз сега чувам за това. ако получиш някаква информация пиши
то не стига че ще увеличават стажа за майчинство, че и тая помощ да спрат ... #Cussing out

# 17
Здравейте! Включвам се специално заради тази тема! Искам да се обърна към всички бъдещи майки,които ще раждат през 2011г. Аз съм студентка редовна форма,ходих до социални грижи да се поинтересувам за тези пари! От там ми отвърнаха,че тази помощ ще се изплаща на майки,които са подали документи до декември 2010г. защото от януари 2011 нямало да се изплаща повече?! Тъй като терминът ми е за 27-9 декември ги попитах ако родя декември няма ли да ми ги отпуснат,но те казаха,че трябва да си подам документите декември иначе няма да ги взема! Искам да Ви попитам дали някои е ходил да пита дали наистина е така или просто са ме излъгали за да не ми ги отпуснат?
А относно дали се осигуряваме или дали получаваме майчински няма значение важното е да сме студентки редовно обучение. Искат документ за доходите 6 или 12 месеца назад на семейството (мъжа и жената) но и това нямало значение дали е висок или нисък дохода.

Просто не са на ясно дали тази помощ ще съществува през 2011 година Peace

# 18
  • Mediterraneo
Не са наясно, да  Peace

# 19
  • София
Записвам се и аз, с надежда догодина също да я има - че тепърва ще кандидатствам напролет и бебо ще се роди началото на годината  Praynig

# 20
Ох, дано и аз успея да се вредя  Praynig  Няма смисъл предварително да си подаваме документите, нали?!?  newsm78  Аз съм с термин чак март.То всъщност като нямаме акт за раждане....

# 21
Ох, дано и аз успея да се вредя  Praynig  Няма смисъл предварително да си подаваме документите, нали?!?  newsm78  Аз съм с термин чак март.То всъщност като нямаме акт за раждане....
да, трябва ти акт за раждане на детето, предварително няма как  Peace

# 22
Аз не съм чула да отпада помощта за майките студентки.За по-сигурно прочетете Правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца и самия закон, там пише ако е отменен този член.

# 23
  • Sofia
И сега какво излезна? Че, се юрнаха майките да записват фиктивно редовна форма на обучение, държавна поръчка в университет и специалност без каквато и да е значение, само и само да се приберат тези 3 хиляди?
После ще се чудим защо държавата се подиграва с детски от порядъка на 30-40лв Simple Smile

# 24
  • Пловдив
И сега какво излезна? Че, се юрнаха майките да записват фиктивно редовна форма на обучение, държавна поръчка в университет и специалност без каквато и да е значение, само и само да се приберат тези 3 хиляди?
После ще се чудим защо държавата се подиграва с детски от порядъка на 30-40лв Simple Smile
Да, точно така излиза. И ако спрат да се записват студентки майките или държавата се усети и тази помощ да премахне, автоматично детските ще станат поне 300-400 лв.  smile3532

# 25
Да, точно така излиза. И ако спрат да се записват студентки майките или държавата се усети и тази помощ да премахне, автоматично детските ще станат поне 300-400 лв.  smile3532

аз съм последна година бакалавър и изобщо не съм съгласна да премахнат помощта. не стига че ще променят стажа на 18 месеца ами остава и тая  помощ да премахнат...  #Cussing out и жените тогава кога да станат майки.... да учиш или да работиш .... или просто трябва да си на една по-голяма възраст, за да се решиш да имаш детенце  Confused

# 26
Днес подадох документи и ще чакам да видя кога ще ми ги изплатят. На някого искали ли са му бележка че НЕ е получавал стипендия през цялата 2010г.? И какво значи, ако имам стипендия било за успех било за нещо друго няма да отпускат тази помощ ли? С големи усилия жената в социалното днес ми каза че най-накрая са ми отпуснали помощта за близнаци. И там какъв зор беше докато стане работата........... smile3506

# 27
Да, точно така излиза. И ако спрат да се записват студентки майките или държавата се усети и тази помощ да премахне, автоматично детските ще станат поне 300-400 лв.  smile3532

Аз не виждам какъв би е проблемът на вас?! Защо да не получаваме такава помощ, след като аз лично работя и ходя на училище редовно?!
Защо трябва да бъдете толкова злобни и да завиждате може би?! Дори и да се премахнат НИКОГА държавата няма да вдигне детските!!!!!!!

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 14:07 от AnMary

# 28
preci, щом днес си подала документи ще ти изплатят помощта в края на м.ноември.Искали са ти документ за стипендия, защото тя е доход по Закона за семейни помощи за деца.В молба-декларацията ясно и точно е казано, че е доход.Не е доход стипендията на учещите се до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст.

# 29

Появи се още една праведна майка Flutter
Ми,който може го може!Запиши и ти ,па ги вземи тея 3000 лева.

Днес подадох документи и ще чакам да видя кога ще ми ги изплатят. На някого искали ли са му бележка че НЕ е получавал стипендия през цялата 2010г.? И какво значи, ако имам стипендия било за успех било за нещо друго няма да отпускат тази помощ ли? С големи усилия жената в социалното днес ми каза че най-накрая са ми отпуснали помощта за близнаци. И там какъв зор беше докато стане работата........... smile3506

Бележка не са ми искали!Парите ще ти ги изплатят с детските в края на ноември Peace
Късмет!

Нямаш акт за раждане,не можеш да подадеш без него!

Общи условия

Активация на акаунт