2880 лв. накуп за майки студентки - 4

• 48 221
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Точно този казус е най-спорен. Има места на които им я изплащат само по месеци, а на други където изплащат цялата сума. Дано някоя майка имала подобен проблем се включи!

# 616
moqt termin e oktomvri a posledniq mi izpit za vzimane e septemvri...trqbva da sum si vzela vsi4ki izpiti do momenta za da mi dadat uverenie 4e sum studentka redovno obuchenie,taka li e?

# 617
gelgana ,уверение можеш да си вземеш по всяко време...примерно по време на семстъра(когато сесията още не е минала).В твоя случай зависи тези изпити,които казваш,че са последни,дали са последни за годината или по принцип за следването ти?Ако са последни за следването,трябва да питаш в канцеларията в твоя унивесритет докога се водиш редовно.Дали до държавния изпит/дипломна работа или до семестриално завършване.

# 618
nali uverenieto trqbva da e sus sushtata data s koqto e i molbata.imam sega iuni sesiq nz dali 6te gi vzema i ostavat za septemvri ...

извинявай че не се уточних,1-ва година съм и ще бъда 2-ра когато родя.мисълта ми е да не ми направят проблем че пр.не съм взела 1 изпит и да не ми дадат тея 2880лв

Последна редакция: ср, 30 мар 2011, 14:02 от AnMary

# 619
Ами аз си мисля,че и без да си взела изпитите пак можеш да си вземеш уверение...като родиш просто ще се наложи първо да запишеш 2 година(да си платиш такстата и да се запишеш в канцеларията) и после да си вземеш уверение.Сега въпорсът е дали в твоя университет разрешават да се запише с един невзет изпит.В моя например може с максимално два невзети.Нямам как да ти дадат уверение ако ти не продължиш да учиш,затова трябва да запишеш.А ти как мислипш да съчетаеш бебчето с университета?

# 620
благодаря ти много... да,мисля да не прекъсват защото като бременна или майка имам право на 50% посещаване на лекциите.а в моят университет пускат към 2-та година с 3 невзети изпита.но най-добре още тази седмица да ги питам тея в университета дали ще ми го дадат това уверение октомври Laughing

# 621
Ооо значи няма да имаш проблем.Септември като дойде време плащаш семестъра,ставаш офоциално втори курс и като се роди бебето из1акваш акта за раждане,взимаш уверението и подаваш документите.Между другото,разучи как стои въпросът със стипендиите при майки с деца във вашия университет.Би трябвало да имаш право на такава.  Wink Леко разждане като му дойде времето : )))))))))

# 622
Оххххх това си е чиста лудост.

Днес отидохме да подадем документи и пак си измислиха допълнително неща.
Освен изброените на първа страница от темата, ми поискаха удостоверение от банката ( това ОК - има логика). Банката беше отсреща и си извадих набързо, попълних си молбата-декларация и тъкмо всичко да е на 6 и служителката реши, че ми иска жълтото удостоверение за адрес. Защо ли? Нямам идея. Личната ми карта е от януари. Бебето ми е родено март. Къде и хрумна не знам  #2gunfire

Утре мъжът ми ще го занесе.
За какво им е при положение, че ми е издадена лична карта?

Та това е от мен. Ще чакам одобрение след около 14 дни. Стискайте палци!!!

# 623
Според мен наистина си търсят повод да не дават тази помощ  #2gunfire .
kukumindrela мерси,че споедели тук..по случайност вчера я мернах тази адресна регистрация..та сега я помна къде е,да няма изненади и при мен.

# 624
  • Пловдив
kukumindrela , тия съвсем са се уляли  ooooh! Нали ти пише адреса в личната карта, не виждат ли, че си в техния район. Аман значи  #Cussing out

Миналата седмица и аз подадох. Естествено, не стана без разправии  hahaha Служителката на гишето не искаше да ми приеме молбата, защото бебето е родено март и отидох да подавам през март. Трябвало да подавам през април, щото така пишело в "техния закон". Обясних й, че съм чела техните закони, да ми покаже, къде точно го пише и тя ме прати да се разправям с директорката й. В крайна сметка директорката ми прие молбата. Малко се направи и тя на интересна, искаше да ме праща за удостоверение от банката, но благоволи и със сниманото картонче с банковата сметка да ги приеме  #Crazy
Ужас, хич не са в час тия хора.
Щях да ги набия, ако не ми бяха приели документите  Twisted Evil Специално заради тях ходих с бебе на 10 дена да дремя на опашка за уверение и после на опашка в социалните, ако ме бяха върнали да повтарям процедурата в април, направо не знам  ooooh!

# 625
  • София
Хора, гледам някакво удостоверение от банка, обсъждате? Какво точно е това и аз какво им е тази глупост?

# 626
  • Пловдив
В молбата по образец, която попълваш там, има поленце за банкова сметка. Искат документ от банката, от който да е видно, че сметката, която си посочила, действително е твоя. Някои се съгласяват само на снимано картонче, други искат удостоверение.

# 627
  • София
Commelina, благодаря много  Hug, хубаво ще е да го имам предвид като ходя живот и здраве да не се разкарвам по 100 пъти.

# 628
Здравейте, на всички майки студентки   bouquet
Преди няколко дни разбрах , че съм бременна , студентка съм последна година и вероятно защитата на дипломната ми работа ще е през септември, а бебчето ми иска да се появи на бял свят през декември ,полага ли ми се в такъв случай еднократната помощ.
Другият ми въпрос е във връзка с майчинството, имам ли право да взимам такова или тези пари са негов заместител.
Благодаря предварително  smile3525

# 629
Ludichka,тези пари не са заместител на майчинството,нямат нищо общо двете неща.Но според мен принципно нямаш право на помощта.Аз също съм последна година и разучих как стоят нещата.В моя университет се водя студент редовно обучение до първата дата за защита на дипломната ми работа,а това е главното условия,за да вземеш паричките.

Общи условия

Активация на акаунт