2880 лв. накуп за майки студентки - 4

• 48 186
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Здравейте, на всички майки студентки   bouquet
Преди няколко дни разбрах , че съм бременна , студентка съм последна година и вероятно защитата на дипломната ми работа ще е през септември, а бебчето ми иска да се появи на бял свят през декември ,полага ли ми се в такъв случай еднократната помощ.
Другият ми въпрос е във връзка с майчинството, имам ли право да взимам такова или тези пари са негов заместител.
Благодаря предварително  smile3525

ако към момента на раждането се водиш редовен студент,имаш право но помощта-разучи как стоят нещата в твоя университет,за да изпълниш това условия

успоредно с тази помощ имаш право на майчинство за работеща майка,ако  имаш 12 м осигурителен стаж през целия ти живот и в момента на издаване на 45 дневния болничен да работиш

# 631
kukumindrela , тия съвсем са се уляли  ooooh! Нали ти пише адреса в личната карта, не виждат ли, че си в техния район. Аман значи  #Cussing out

Миналата седмица и аз подадох. Естествено, не стана без разправии  hahaha Служителката на гишето не искаше да ми приеме молбата, защото бебето е родено март и отидох да подавам през март. Трябвало да подавам през април, щото така пишело в "техния закон". Обясних й, че съм чела техните закони, да ми покаже, къде точно го пише и тя ме прати да се разправям с директорката й. В крайна сметка директорката ми прие молбата. Малко се направи и тя на интересна, искаше да ме праща за удостоверение от банката, но благоволи и със сниманото картонче с банковата сметка да ги приеме  #Crazy
Ужас, хич не са в час тия хора.
Щях да ги набия, ако не ми бяха приели документите  Twisted Evil Специално заради тях ходих с бебе на 10 дена да дремя на опашка за уверение и после на опашка в социалните, ако ме бяха върнали да повтарям процедурата в април, направо не знам  ooooh!

Та като говорим за тия дето са се уляли Simple Smile да ви кажа последните новини от днес.

Пак малко разхождане имаше. Понеже на уверението от университета съм с моминската ми фамилия, понеже когато съм се записала не бях женена. Не съм си сменяла данните, защото не смятах за нужно, чак като дойде време за диплома, живот и здраве.
Е НЕ МОЖЕ!!!
Навсякъде трябва да са си с едни и същи имена, във всички документи. Sad

Много се ядосах, за какво ни дават ЕГН-та, след като имената са толкова важни.

Та ходих и до университета да сменя всичките си данни там, да извадя ново уверение с новата ми фамилия и после пак до социални да им занеса новото уверение. Чиновничката там малко се намръщи, че е с нов номер. Тя си представяла , че ще ми поправят просто старото  #2gunfire

Ужас!!! Нямам думи направо!

# 632
Tired ще кажеш, че от джоба си ги вадят... #2gunfire

# 633
  • Софиянка в Пазарджик :)
Ами,важното е на Вуте да му е зле...  ooooh!

# 634
Както каза майка ми:  -Всичко е направено така, че в един момент да ти писне и да се откажеш да искаш каквото и да е.
 smile3511

# 635
Здравейте, на всички майки студентки   bouquet
Преди няколко дни разбрах , че съм бременна , студентка съм последна година и вероятно защитата на дипломната ми работа ще е през септември, а бебчето ми иска да се появи на бял свят през декември ,полага ли ми се в такъв случай еднократната помощ.
Другият ми въпрос е във връзка с майчинството, имам ли право да взимам такова или тези пари са негов заместител.
Благодаря предварително  smile3525

ако към момента на раждането се водиш редовен студент,имаш право но помощта-разучи как стоят нещата в твоя университет,за да изпълниш това условия

успоредно с тази помощ имаш право на майчинство за работеща майка,ако  имаш 12 м осигурителен стаж през целия ти живот и в момента на издаване на 45 дневния болничен да работиш

newsm51 Благодаря за информацията , аз нямам 12 м  стаж но ще пробвам по някакъв начин да се осигурявам  newsm78

# 636
  • Пловдив
kukumindrela, по принцип за да се избегне проблема с различните имена може да си извадите от Общината Удостоверение за идентичност на имената, което удостоверява че сте едно и също лице. Аз си ходя с това в джоба, че да нямам проблеми по администрациите.

# 637
  • София
Искам да попитам ако родя август, а се запиша септември за студент ще взема ли 2880 лева?  newsm78
Звучи ми доста примамливо. Ако е така ще взема да се запиша

# 638
moncata , не няма Mr. Green

# 639
  • Бургас
Е нали трябвало в момента на предявяване на искането за тези пари, да представиш документ, че си студент, акт за раждане на бебето и то да е на не повече от 1 година? Поне това ми се върти, че четох по-напред в темата newsm78

# 640
Маменца здравейте,
ние вече сме четирима и мислим с новия си член да се възползваме. правилно ли разбирам, че може да подадем и двете молби - за еднократна помощ и мами студентки заедно? извинете, пиша с бебе в ръце Simple Smile

# 641
Да разбира се, няма смисъл да се разкарваш 2 пъти Simple Smile

# 642
Здравейте момичета,
изчетох цялата тема, както и съответните членове от съответните кодекси и закони, НО... пак не съм сигурна как стоят нещата в моето положение. Моля, по-запознатите момичета, ако може да ми отговорят. Моето положение е следното: На 39год. съм, имам едно дете на 4г., в момента съм бременна в началото на 7м. с близнаци. Не работя, не съм регистрирана в Бюро по труда, студентка съм редовно обучение. Имам 12мес. въобще трудов стаж. Въпросите, които ме мъчат са:
1. Имам ли право на еднократната помощ за отглеждане на дете до 1год. възраст, т.е. по 600лв за близнак (трябва ли да съм в трудово или др. правоотношение към момента на раждането за тази помощ);
2. За 2880лв. като студентка-майка мисля, че имам право, но тези пари взимат ли се независимо от другите по т.1
Изобщо на какво имам право в моя случай (изключвам детските по 35лв., защото няма да влезем в дохода от 350лв/човек)?! И трябва ли да съм в трудово правоотношение (имам възможност за това дори и сега почти на финала на бременността - въпреки, че ще е тъпо сега да започна работа...)
Моля за мнения, че съвсем се обърках...

# 643
Е нали трябвало в момента на предявяване на искането за тези пари, да представиш документ, че си студент, акт за раждане на бебето и то да е на не повече от 1 година? Поне това ми се върти, че четох по-напред в темата newsm78

Абсолютно верно Peace Grinning

предходния ми пост, бе първоаприлска шега Laughing

moncata, имаш право на тази помощ Wink

# 644
Камино, за тези 2880 лева имаш право, няма никакво значение дали си работила, дали имаш трудов стаж и какви пари се падат на член от семейството. Само важно е да си редовна студентка при подаване на молбата декларация .

За първия ти въпрос не съм запозната, някоя друга мама да помага

Общи условия

Активация на акаунт