Секс без любов, любов без секс итн...

• 14 174
  • 139
  •   1
Отговори
# 45
  • София
А така, чудех се кога ли ще се намеси някоя болест или инвалидност! Този случай е изключение, а и има достатъчно много примери за това, че хората се адаптират към състоянието си и правят секс дори при почти пълна парализа! А и в описаното от теб не става въпрос за първично състояние любов без секс по подразбиране, а за вторично настъпило състояние, при което не се  знае нищо.

# 46
Зависи от хората и от при4ината за липса на секс.
Мисля, че няма смисъл да се споменават вариантите, в които е невъзможно да се прави секс.Говорим за здрави, прави хора.Каква е вероятността да се съберат двама асексуални?Почти никаква.

огромна

ПС: Забравих да кажа, че истински асексуални хора няма. Нещата все пак са и хормонално обусловени.
Но има хора, за които сексът не е с такава важност, каквато е  за други. Такива хора изобщо не са малко, и могат чудесно да се свързват и събират със себеподобни. т.нар асексуални хора се срещат по-често в урбанизирана среда с влиянието на  нейните външни ф-ри, както и вътрешни ( лични цели и прочие). Нещата са много свързани и е наистина повърхностно да се отдава значение само на хормоналния фактор, на базисната 'нужда'. Начинът на живот, храната и какво ли не още влияят  - по улиците на големите градове се разхождат армии от 'асексуални' хора. Има вр-ка и с късното раждане на 'градските' жени и т.н.

Последна редакция: сб, 23 окт 2010, 23:13 от 10 c's

# 47
Разбира се, че има хора всякакви. Всеки говори от своя гледна точка, но все пак да не забравяме, че гледните точките се менят взависимост обстоятелствата. Разбира се, че бих живяла със съпруга си дори и да няма секс, стига причната да не зависи от нас.

# 48
Може да има такива случаи, но са изключения.Имаме две познати семейства-в едното и двамата са на около 40, а в другото-на 60.В по-младото семейство съпругът от години не е искал секс, и тя търпи, и проявява разбиране, защото той бил такъв-нямал нужда от секс.Май само тя не знае, че той си има второ семейство....А другите-по-възрастните-жената не е била с мъжа си от времето, когато са били на около 35.Той твърдял, че не може.А тя е знаела за любовниците му.Сигурно ще да го е обичала, щом е понасяла това.Но, към днешна дата е влюбена в друг мъж, а законния не спи от ревност и напира да си изпълнява семейните задължения.Но тя вече не го иска.Не знам това примери за любов ли са, или за мазохизъм, глупост и бракове, оцелели неизвестно защо.

# 49
Голямо боравене и заиграване с понятия, а никой реално не разграничи един фин смислов момент, а именно разликата м/у любов и обич.
Та-първото предполага сексуален елемент, а второто си битува съвсем в дебрите на платоничните усещания.
И да отговоря на въпроса-не, не е възможно, поради надлежно изложеното по-горе.
Секс без любов си е напълно в реда на нещата, когато говорим за задоволяване на една първична потребност.

# 50
Зилозавър  Peace съгласна съм с теб!

# 51
  • София
- по улиците на големите градове се разхождат армии от 'асексуални' хора.
В бг мамма оба4е няма ни един такъв 4овек, разбира се Laughing Ние работим по 10-12 4аса, защото вси4ки имаме страхотни кариери, после 4етем книжки с децата по 2, играем, готвим, 4истим, разхождаме се, правим се красиви и се с4упваме от секс с мъжа, за когото сме омъжени от 15 години Sunglasses А денонощието е поне 36 4аса bowuu
Горното важи с двойна сила и за българския мъж. А темите за тези с проблемната потентност на 30 години - те не са от нашите Laughing

# 52
  • София
Според мен примерът на Мила е за самозаблудата с цел запазване на брака.

Има наистина асексуални хора, ама те много често синамират себеподобни за семейство, колкото да не живеят сами и да имат някакво поколение. Но не зная всъщност дали изпитват романтична любов или просто избягват секса. Някак, не ми се вижда възможно да се влюбиш романтично, пък да си първично асексуален, защото романтичната любов идва от хормоните.  newsm78

Да,има разлика между обич (поне така ние му викаме на българки) и любов (романтична/сексуална)! мисля, че второто е свързано с двойката.

Белинда, не става въпрос за това. ясно е, че много често хората преувеличават, но като цяло повечето се придържат към основната идея! В частта от твоя пост, засягаща секса, може хората да правят много хубав секс, макар и не всеки ден. Количеството не е равносилно на качество, както и обратното. А се случва хората като са претоварени или потиснати могат да карат доста време без секс, по техните критерии! Но това не трае вечно, в един момент все им се връща желанието!

Последна редакция: нд, 24 окт 2010, 11:23 от Andariel

# 53
Когато се омъжиш /ожениш/ , се предполага, че ще правиш секс само с този човек.  Ако ти си малко по- хм, сексуален, а той - не.? 

# 54
  • София
то дори в правото е засегнат този въпрос! Ако  бракът не е консумиран, той може да се сметне за недействителен или дават развод много лесно и бързо. Бракът предполага сексуални отношения като част от него. Иначе ми прилича повече на съквартиранти, а не на семейство!

# 55
  • с/у ОколоМръсТното
...но според мен наистина е възможна любов без секс Simple Smile

ма разбира се...
Колко фенки (при това фанатизирани) имат световно известните личности (били политици, музиканти, артисти и т.н). Не само, че се кълнат във вечна вярност, ми изпитват и болезнена любов към идола си.

Така, че имаме такова нещо:
Секс без любов <=> Любов без секс.

П.П: пък въобще да не засягаме чистата любов към Бог.

# 56
  • София
И накрая пак се оказва, любовта им е със сексуални отенъци!  Laughing

# 57
Голямо боравене и заиграване с понятия, а никой реално не разграничи един фин смислов момент, а именно разликата м/у любов и обич.

Според мен не си права с тълкуването на понятията ... такова разграничаване е удобно, разбира се.

# 58
Ясно е, че има качествен секс без любов, но мислите ли, че има истинска любов без секс?  Thinking

В няколко теми вече се споменава за бракове, които вървят добре и без да има сексуален контакт между двамата съпрузи.
Според вас на какво се дължи това? А възможно ли е да обичаш някого (евентуален партньор) истински, въпреки че не си "спал" с него или физическият контакт не ти доставя удоволствие?

Сега намесиха и Бог......

Въпроса на авторката е свързан с отношенията между мъжа и жената.

Едва ли някой се интересува от това възможно ли е да обичаме кучето си без да искаме секс с него.

# 59
  • Сф
любов без секс- не!
“Платоничната любов е съвсем друго нещо- там отсрещната страна обикновено не знае, че е обожавана- примера с фенките по- горе.
И ако жените вярват в любов без секс- то за мъжа "такова животно нема"!
Колкото до асексоалните хора- хм - не вярвам и в това, въпреки че имам един такъв под ръка.
Ей сега ще пусна една анкетка и ще ми е чудно да видя резултата.
Иначе смятам, че който има нужда от нещо Wink трябва да си го получава по един или друг начин. Пак повтарям,че по мое мнение  90 % секса е в основата на сполучливия брак.- Особено от гледна точка на мъжа.

Общи условия

Активация на акаунт