Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - тема 27

• 41 140
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
Пав да обобщим ченгето трябва да бъде добър професионалист

Това съм написала ,да е професионалист ,но  и да не е предубеден.

# 526
# 527
Според мен това не е ченге, а прокурор. Зад него има везни. Обикновено зад ченгетата няма.

Спомняте ли си от 30-ти епизод Леля как показа на Ясемин да застане пред нея при един спор. Типична учителка от средното училище. Мисля, че това ще се повтори и потрети.

# 528
Не съм наясно как е в Турция, но ми се струва ,че следователя трябва да разпитва или дознателя или както там се казва.
Прокурора разпитва в съдебната зала.

# 529
Саваш пред прокурора, Ясемин пред класната  Mr. Green и двамата наказани  ooooh! Outta Joint
кой е по-зле  Mr. Green Mr. Green

# 530
Аз пък мисля върху заглавието на филма"Любов и Наказание"любовта за мен е ясна саваш обича ,ясемин обича ,чичек обича, назан обича,различна обич и любов но какво значение има не всички обичаме еднакво.Наказанието е за мен дилема как точно Саваш ще бъде наказан,а Ясемин,ами Чичек,Назан сама се наказа с Бора и така...........мисля ли мисля

# 531
На Саваш дали е малко наказанието? Да обичаш една жена ,да имаш дете от нея, но да не можеш да живееш с нея.

Даже си мисля ,че всеки е наказан ,заради любовта си.

Последна редакция: ср, 27 окт 2010, 15:27 от pavlinaio

# 532
Не съм наясно как е в Турция, но ми се струва ,че следователя трябва да разпитва или дознателя или както там се казва.
Прокурора разпитва в съдебната зала.

Това е в БГ. Спомни си в "Аси" - приятеля на бащата, че му забравих името. Ама знае ли човек? това беше предлоложение.

# 533
И аз много пъти съм си мислела кое и за кого е наказанието? Не буквалното наказание - арест, затвор, убийство. По-скоро моралния аспект на тази категория - невъзможността да реализираш пълноценно любовта към семейството, на което най-много държиш, да се събуждаш сутрин до любимата жена, да гледаш спокойно как расте сина ти, необезпокояван от телефонни позвънявания в най-неподходящ момент. Какво по-голямо наказание от това например да не можеш да се разведеш с жена, за която си се оженил по принуда, но с това си й помогнал в труден и критичен момент, и която чувстваш като сестра, като приятел, а тя виси като воденичен камък на шията ти и те гледа с влажен, влюбен поглед всеки път, когато сте един срещу друг, и все по-често ти напомня, че ти е "законна" съпруга, макар и само на хартия.
Няма да се измъкне лесно Саваш от кашата, в която го забъркаха. Основна вина за това има Шахнур заради стремежа си да предпази Мустафа от всички наказания, да не понесе това, което му се полагаше след първите си изцепки. Поне да беше оставила Саваш да го ступа по-здраво, можеше и да се сепне и да спре да върши простотии. А той реши, че всичко му е позволено и накрая стигна и до убийство - факт, който АМ използва максимално, за да реализира своите планове за наркотиците. Ако Шахито беше послушала Саваш, сега нямаше и тя да се озове в полицията с белезници на ръце, много от бедите нямаше да им дойдат до главата. А тя действаше винаги зад гърба на сина си, кри от него много неща, а сега той ще опере пешкира, макар, че е невинен.

# 534
  • София-Банкя
При серия от проверки турската полиция арестува 12 души, заподозрени за връзки с терористичната групировка “Ал Кайда“, и конфискува оръжия и експлозиви, съобщи Анадолската агенция. По непотвърдена информация, в момента на арестите задържаните са планирали бъдещи нападения. Полицейските операции са били извършени едновременно в Истанбул и южния град Ван.
Турската полиция често арестува заподозрени членове на “Ал Кайда“, след двата двойни бомбени атентата, извършени в разстояние на 5 дни в най-големия турски град Истанбул през ноември 2003 г., за които беше обвинен местен клон на организацията, припомня Ройтерс.

Тероризма се издържа предимно с пари от наркотици.
Изключително актуален е филма дори в това отношение. Друг е въпросът, че лично мен романтиката ме интересува повече и от снощи ужасно страдам за Ясето и Саваш

# 535
Саваш не заслужава да бъде проснат на земята, и то пред любимите си хора, Сабанджъ прекалено много го унижи. Mr. Green

Шахнур и пала бяха цивилизовано арестувани, макар че бяха с охрана от десетина човека. А Саваш, сам без охрана при две жени и бебе, му сложиха белезниците като на най-големия престъпник. Mr. Green

# 536
Малко лаишки е направено.  Никой не разбра за операцията на полицията. Ешреф за какво му плащат, като шеф на охраната. Той трябва точно това да прави - да следи за хората, които са наети да охраняват не само дома, но и продукцията и движението й с камионите. Излиза, че е пълен абдал.

# 537
Саваш явно има прекалено голямо доверие в хората си, щом не разбра и предния път, когато Шахнур използва склада и камиона на фирмата.

# 538
Арестуването на Саваш беше преекспонирано,пресилено.

Не разбирам връзката между женитбата на Саваш с Чичек и Мустафа.
При Саваш и Чичек роля изигра бердела, а не Шахито.

За всеки от старите персонажи мога да видя любовта му и наказанието му.
Сега трябва да видим любовта и наказанието на Явуз.
Дали няма да бъде любов към сестра си ,а тя да оневини Саваш ,което ще бъде наказанието му.
Може да се влюби в Ясето и това ще му бъде и наказанието.

# 539
Явуз, според мен е привърженик на традициите и изобщо не смята, че поведението на Саваш спрямо Чичек е нормално, за него щом са женени, независимо от причините, то Саваш трябва да уважава Китка и да не се забърква в извънбрачни истории. Започна работа с Ясемин за да е по-близо до нея, и при удобен момент да може да използва дивидентите от тази близост- информация, бизнесотношения, в дадената ситуация, т.е. държи един коз, така както направи с пистолета с отпечатъците на Мустафа. Но като че ли харесва Ясемин и нищо чудно да я пожелае за себе си.
Чичек излезе много обидчива и мнителна. Изживя голяма трагедия, но изобщо не иска да разбере, че причината, поради която Балдарови не я потърсиха, за тях е също вид трагедия. Тя се почувства като чужда за Саваш и семейството му, той уж приятел, а само я съжалявал, Шахнур и другите уж я приемаха като снаха, а  в трудни дни за нея дни я забравиха. Обидата и злобата взеха превес в нея и тя им отмъщава, като не дава развод, отговаря остро на всеки от семейството. Дано с помощта на Лара, да намери пътя към любовта и да не продължи по пътя към ненавистта. Нелепо е да изпитва омраза към Ясемин, тя нищо не й е сторила. Добрите отношения м/у децата на моран, много лесно могат да станат като тези на Балдар. Чичек, много уважаваше и обичаше брат си, а се нахвърли върху него, само защото Ясемин е била там. В този момент ми заприлича на Назан, която беше готова "да унищожи" брат си /заради Бора/ защото застава на пътя й.
А Шахнур ми става все по-противна, единственото което е в състояние да я гътне /тя почти умираше/ е че Балдарови са се изложили пред другите, не се притесни за Назан, къде отива, даже не попита кой е този Бора Ноян.
Горкия Саваш, след неприятните преживявания във Ван и Назан, реши да се почувства за пет дена щастлив, да събере положителна енергия за следващите очаквани битки - развод , Мехмет и Бора, а получи неочаквана - полиция, предателство и нова несправедливост спрямо него.

Общи условия

Активация на акаунт