Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - тема 27

• 41 157
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Според мен Явуз мрази баща си до дъното на душата си, дори на една маса с него не може да седи. А обича много сестра си и е нормално да не е безразличен щом вижда, че тя е нещастна / тя колкото и да отрича и да се опитва да го скрие, не успява /. Видял е възможност да отмъсти и се е възползвал, при това плана му е перфектно скроен. Наистина той би станал достоен ага на клана Моран. А Саваш, понеже не е живял дълго с тези порядки, не е особено добър като глава на клана Балдар - в доста моменти се показва по-милостив отколкото заслужават провинилите се ( но пък и много хора зад гърба му правят глупости и не му казват, за това много ме е яд). А на моменти не мисли адекватно - сещам се за сцената с разговора с Мехмет, преди той да запише секретните файлове и да избяга от фирмата. Е, толкова ли не можа Саваш да се обади на някого и да каже да не го пускат да излиза от сградата, би трябвало да му "присветне", че щом този човек е изнудвач ще се опита да избяга. А на погребението - толкова пъти изключи телефона си, не можа ли да пусне СМС, че е на погребение и ще се обади, когато му е възможно...А в къщата на Моран - да крещи по телефона, без да го е грижа дали някой не слуша пред стаята. Точно тогава обиди Чичек и затова тя сега не изка да му даде развод. Вярно, че човека е не между чука и наковалнята, но би трябвало да е по-внимателен, особено когато покрай него се навъртат хора от рода Моран.
Доста е объркано в момента...Ясмин как ли ще укротява изблиците на майка си, а несъмнено такива ще има в изобилие. Дали Мехмет ще се възползва от моментното затишие? А Бора и Назан? Ще се опитат ли да вземат Баран, или първо пари ще източват и съотвтно ще се усети ли скоро Назан каква змия си е пуснала в пазвата? Ще почакаме и ще видим Simple Smile

п.п.Извинявам се за спама, но искам да споделя и да помоля   Praynig  Дали момичетата, които превеждат сериала са склонни да преведат книга? Става въпрос за книгата на Решат Нури Гюнтекун "От устните до сърцето", по мотиви от нея е правен сериала "Мелодията на сърцето". Имам я, но на турски. Търся из нет-пространството, но никъде я няма преведена...Sad

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 6 нови отговора. Shocked

# 511
Мурат и Бурчин имат "джентълменско споразумение".Двойката се уговорила всеки един от тях да не гледа любовните сцени на половинката си излъчвани на екрана.

Засега на Мурат не му се налага да пропуска епизод с участието на съпругата си,но не можем
да кажем същото за Бурчин. LaughingОсобенно последните два епизода,за които Бурчин твърди,че не ги е гледала.

Ето и източника на новината:

http://www.haber3.com/oyuncu-ciftin-centilmenlik-anlasmasi-615222h.htm

# 512
adi_san книгата е излязла на български  

http://www.book.store.bg/p43660/ot-ustnite-kym-syrceto-reshat-nuri.html

KKATINNA споко, тя дебела  Mr. Green

emely  какво знаем ние, може под балдахина да е била самата Бурчин  ooooh! Mr. Green hahaha няма да си развалят хубавото семейство, я  Sunglasses Flutter Laughing

# 513
Цитат
Това знаят само Сабънджа и компания
-отговорих ти ,ако пиша аз сценария може да бъда и по-точна ,но не аз съм сценариста.

Нали Фидан живее в къщата на Саваш ага. Жена му е Чичек.
Тя в момента е дъщеря на ага, жена на ага и сестра на ага.
Помислете само Фидан ,какво може да направи?
Дано не тръгне с рогата срещу Чичек ,че реакцията ще е непредвидима. Дано си признаят ,че Саваш няма участие ,защото
лошо се пише на Балдарови. Моранови ще я лапнат.
Чичек може да извика брат си в къщата .
Дано тези черни прогнози не се сбъднат ,но в турските сериали
има период на много нещастия и сълзи. Cry Cry Cry

Бурчин изпуска най-хубавите моменти от сериалите.  Mr. Green
Според мен трябва да гледа и да се учи. Embarassed
Тогава по-често и на нея ще предлагат такива сцени.  hahaha

Последна редакция: ср, 27 окт 2010, 12:48 от pavlinaio

# 514
  • планетата Земя и по точно до морето
Привет !   Hug Hug Hug

Чичек, колкото и да свиваше устните и да се почувства унизена от думите на Саваш, че я съжалява, надали ще е доволна да види любимия си на дъното. Може да заеме страната на Балдар в тази ситуация, защото все пак тя обича, за разлика от Явуз.
Ако и нея и него ги превърнат в демони, на Сабанджъ ще вярвам само за имената на артистите  Mr. Green Не, че не знам на какво е способен.

Обаче ми се вижда малко прекалено да се демонизират толкова точно едни от най-пострадалите от тьоретата. Явуз - 7 години в затвора, а Чичек да не изреждам. Може пък да има и друга трактовка.
В тази среда и в семейството на Ахмет Моран, децата му, които са жертви го надминават по жестокост и отмъстителност. Липсата на любов ражда още по-големи чудовища.
И това е нормално, но хич не ми се иска жертвите да се превърнат в палачи. Така излиза, че има и по гадни от Шахнур и Ахмет Моран - техните деца Мустафа, Явуз, Чичек. Бррррр #Crazy

# 515
Здравейте момичета.
Първо огромни благодарности на BZ за превода в ефир.Серийката беше повече от страхотна.През цялото време се редуваха моменти на щастие и моменти на тъга.Е щастието беше за Саваш и Ясемин,ама на края им излезе през носа това щастие.Турската полиция е като наща  само дето нямаха качулки на главите,влезнаха и айде Саваш на земята и белезници на ръцете.А той горкия през цялото време гледаше Ясемин и бебето.Лейля сега пак ще започне да мрънка и да се тръша ,че  зетя не е стока.
Чичек до сега все се опитвах да я оправдая ,все си мислех,че ще продължи по правилния път ,но съм се излъгала жестоко.Верно,че се обиди ,че никой от Балдарови не я потърси 10 дена и най-вече Саваш,но това трябваше да и послужи като още едно допълниотелно напомняне,че трябва да се разведе със Саваш и всеки по пътя си.Да се възползва от брат си и от това ,че той винаги ще й помогне,да разкаже каква е истината,ама цялата,а не някаква си нейна криворазбрана истина, и да се разведе.Не ми е ясно Чичек защо напада всички.Още като влезе се изрепчи на Шахнур,еми нали до скоро следваше напътствията й ,а сега бучи.После Ендам и Фидан го отнесаха също,те пък изобщо никва вина нямат.Те и двете само с добро са се отнасяли с Цветка и не заслужават такова отношение.Саваш я обиди ,да така е.Но това беше просто поредното доказателство ,че той не я обича.И мисля ,че думите на Саваш ,че изпитва съжаление към Чичек,не са в смисъл,че изпитва съжаление към нея ,че му е противна ама за да не я убият я търпи.А изпитва съжаление като това да страдаш за човек който ти е мил ,да ти е мъчно за него.Аз поне така ги виждам нещата.Саваш се привърза към Чичек като към приятел,но тя провали всичко с желанието си да бъде истинска съпруга.И сцената в която вика на Саваш в стаята вече окончателно го изгуби.Саваш вече изпитва само погнуса и ненавист към нея.
О а Явуз е черешката на тортата.Той с един коршум според мен елиминира всички врагове.Мен ми се струва,че Явуз и Бешир ага май изобщо не се долюбват такива погледи си хвърляха,че страх  да те хване.Сега семейство Балдар е яко затънало с проблема с наркотиците.АМ понеже не можа да осъществи сделката също ще га закъса и Бешир ага пак ще се появи с малката си войска,но сега вече ми се струва,че няма да говори само.
Ох съжаляам олях се ама искам да кажа толкова много неща.

# 516
Превет мили Савашки.
Изгледах снощната серия за втори път и като всяка една друга,не мога да спра да я повтарям отново и отново.Сценаристите и този път ни изправиха на нокти, и ни оставиха с нетърпение да чакаме следващият Вторник. Отново отлично свършена работа от тяхна страна.
В тази серия ми се стори,че Саваш полудя.Подбра почти всички,с изключение на Ясмин разбира се.Тръгна по петите на сестра си както се очакваше и й спря Финансите.Дано скоро да и дойде ъкъла в главата,защото иначе лошо.После последва една много романтична седмица с незаконното му семейство Mr. Green
Е добре,че поне за сега се разплете един пъзел,безграбначното мекотело Мехмет.Саваш много леко го поотупа.Трябваше направо да му тегли #2gunfire
За Чичек нямам думи.Надявам се да се хване за нишката която и пуска Лара и да се влюби в баща й,т.е. Хакан.
Наш Савашчо можел да бъде и романтик bowuu,как само изневиделица подари кола на незаконната си жена. Та това трябваше да стане доста отдавна.
Балдарови ги чакат тежки дни докато се разплете историята с наркотиците,но щом пуснат наш Савашчо,мисля си че ще хвърчат глави  Joy Joy Joy. Той не си оставя магарето в калта,особенно пък,ако е без вина виновен. По много грозен начин го арестуваха пред очите на любимата,и синът му.За лейля няма да се хабя да коментирам.Тя така или иначе ще си изчете конското както винаги и ще иска от Ясмин да остави Саваш.
Мисля си, че тя няма да остави нашият Ромео сам.Ще се сърди,ще вика но няма да го остави,или ако е така поне не за дълго.
Е стига толкова,че се поолях. Дано следващият Вторник ни зарадват с хубави новини от РПУ в Истамбул кадето са сем.Балдарови. bowuu

# 517
Според мен доста от магаретата на Саваш са в калта.
Назан е доста голямо магаре и то е в тинята Бора. Нищо не стана
от цялата шумотевица.Търси сестра си и изведнъж се скри за пет дена.
Второто магаре Мехмет. Добре го поступа ,но кодовете на
фирмата са в ръцете му и кой знае какво ще сътвори този демон.
Третото магаре Чичек също не е "изплувало" на повърхността.
Стои си в калта.

Последна редакция: ср, 27 окт 2010, 14:09 от pavlinaio

# 518
в РПУ-то  Thinking

# 519
добро или лошо ченге  Thinking newsm78

# 520
добро или лошо ченге  Thinking newsm78

Дано да е даброто ченге,че ще станат много отрицателните герой и сериала ще трябва да си смени заглавието"Наказание"-само.

# 521
# 522
# 523
Ченгето не може да е добро ,а трябва да е професионалист .Да събере доказателства ,да направи  разследване,да не е предубеден ,а да
види истината.

# 524
Пав да обобщим ченгето трябва да бъде добър професионалист

Общи условия

Активация на акаунт