Примерна схема за захранване- 29

• 26 734
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
  • вече Пловдив
Арвен, мисля, че можеш на тази възраст да предложиш и домашно приготвен грис с АМ. Аз правех така: сварявам за няколко минути гриса във вода, изключвам котлона и веднага слагах малко масло, съвсем мъничко кафява захар и готово за пиене АМ (около 50 мл). Иначе отвреме навреме можеш да даваш филийка с масло и чубричка например - дъщеря ми още ги обожава. При нас вариантите с кисел просто не проработиха - малката се потриса от отвращение. В ДК правят и кисел с грис...

# 166
Гига - не се притеснявай, че си давала от кашата, просто не считай млечните за въведени Grinning
Арвен - колко е голямо детенцето ти?

# 167
  • София
Здравейте.

Предстои ни захранване. Искам да попитам, с какво бихте препоръчали да започнем - тиква (оранжева) или картоф (педиатърката съветва с него)? Мерси.

# 168
Тиквата според мен е по-добрият вариант понеже има леко сладникав вкус. Доста деца не приемат първоначално добре картофа  Peace

# 169
Гига - не се притеснявай, че си давала от кашата, просто не считай млечните за въведени Grinning
Арвен - колко е голямо детенцето ти?
На 9м и половина е. Не е хич голям Laughing

# 170
Извинявай, одеве не съм видяла лентичката ти, затова питах колко е голям бебо Embarassed
Честно да ти кажа, освен идеята за грис (която не знам дали ще се приеме), друго не ми идва на акъла...да предлагаш кисело мляко - не знам дали си въвела млечните продукти, а и кисело мляко с какво, ако не с плодове...не че не може чисто де...Отказва каши купешки, ако пък приготвяш нещо с овесени ядки, киснати и пасирани, или други ядки, или истински зърнени каши - от истинска елда например...?

# 171
Здравейте.

Предстои ни захранване. Искам да попитам, с какво бихте препоръчали да започнем - тиква (оранжева) или картоф (педиатърката съветва с него)? Мерси.

От зеленчуците - морковът също става - и той е леко сладникав  Peace

# 172
Здравейте.

И на мен педи ми препоръча да започна с картоф, но исках да е с готово пюре, а тогава не намерих такова, и започнах с тиква. Мисля, че тиквата е по-добърият вариант, защото е по-сладка от картофа и вероятността да не допадне на детето е по-малка.

# 173
Извинявай, одеве не съм видяла лентичката ти, затова питах колко е голям бебо Embarassed
Честно да ти кажа, освен идеята за грис (която не знам дали ще се приеме), друго не ми идва на акъла...да предлагаш кисело мляко - не знам дали си въвела млечните продукти, а и кисело мляко с какво, ако не с плодове...не че не може чисто де...Отказва каши купешки, ако пък приготвяш нещо с овесени ядки, киснати и пасирани, или други ядки, или истински зърнени каши - от истинска елда например...?
Благодаря за съветите. Грис приема. Правила съм му чиста грис с АМ и я харесва. Кисело мляко още не съм въвела, иначе мислех че ще стане с бисквити. Той плодове яде, но сурови. На пюре- купешко не ги харесва. Ще пробвам да му направя домашна каша. Може да има ефект и да хапва домашна. Те купешките все един и същи вкус имат Grinning
Надявам се да постигна напредък
Благодаря   bouquet

# 174
Значи, домашни кашички можеш да правиш от просо, елда, ечемик, ръж, пшеница (има пакетчета на Златна нива, по магазините, стотинки струват), с овесени ядки всичко става много вкусно Simple Smile А иначе, радвай се че приема плодовете сурови, те така са най-усвоими и пълноценни, а и вече можеш да предлагаш повечето плодове сурови.
 Hug

# 175
Момичета, малкият по принцип ака по 3-4 пъти на ден - кашесто. От няколко дена обаче се е разстроил. Честотата е същата, но е доста миризливо и рядко. На няколко пъти си цапа дрешките дори  Embarassed Давам предимно запичащи неща, откровено разхлабващи - не давам... Какво да правя? Дупенцето се възпалява, ако не го усетя и сменя веднага, а две вечери поред се събужда по няколко пъти и плаче и се извива - явно нещо го боли...

# 176
  • София
Благодаря, момичета. Днес взехме тиквата, трябва да я почистим, нарежем, та ако успеем с тези неща, може уикенда да я тесвам малката дали ще иска да опита  Mr. Green

# 177
Извинявайте, мами, но пак да ви попитам какво давате за вечеря на 11 месечно бебе, защото на поста от предната страничка никой не коментира, извинявайте , че пак с това питане. Simple Smile

# 178
Добре де... току що четох съдържанието на Фризолак 1 например :
 Състав: Обезмаслено мляко, деминерализирана суроватка, растителни мазнини, малтодекстрин, лактоза, галакто-олигозахариди..... и т.н.
 И в него  има обезмаслено мляко, както и в кашите ... значи ли това, че мога да продължа да я давам ... ? Досега рових и се оказаха единици безглутеновите безмлечни каши ...

# 179
  • София
Извинявайте, мами, но пак да ви попитам какво давате за вечеря на 11 месечно бебе, защото на поста от предната страничка никой не коментира, извинявайте , че пак с това питане. Simple Smile
BAmbi, аз давам предимно каши (за да го заситят), но съм давала и супичка за разнообразие или овесени ядки с плод.НАпоследък обаче моя Убавец взе да се събужда от следобедния си съм към 17:00 и към 18:-18:30 му давам "следобедна закуска" примерно пасирани плодове, кисел, кремче, и т.н., което си минава и за вечеря отчитайки часът на приемане.
Виждам, споделяш, че предлагаш за вечеря каша+1 цял банан+бисквити.Това общо какво количество се получава.Според мен 150до 200гр. е О.К.ЗАвиси пак и кога предлагаш вечерята.Преди няколко странички обсъждахме, че е хубаво това да се случва поне 1-2 часа преди сън, за да има време организмът на бебето да започне да преработва вечерята.

Общи условия

Активация на акаунт