Примерна схема за захранване- 29

• 26 749
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Елица, много ти благодаря за отговора. Започвам да давам към 19 00 часа и така до 20 00, защото при нас яденето е едно лудо препускане през къщата , играене, скачане и всичко по реда си ,а мама тича и дебне да даде лъжицата с кашата. Е , това си е моя грешка, която си отчитам и живот и здраве да не правя с другото си дете, ако Господ е рекъл да имам. Simple Smile. Но така и не се научих ме да седиме в стола за хранене. А след това отива ме да се къпеме и да спиме, като заспиването е задължително с кърмене и заспиване на цицито. И май става много. Не  знам колко я засищат кашите, защото се буди нон стоп да цоцка млекце. И така цяла нощ, което също не е добре, че кога и почива малкото стомахче. Не знам. Голяма ми е питанка всичко.

# 181
  • София
Аз нещо ви поизпуснах.
Malini, аз да напомня само да направите тиквата почти течна за първите опити. Аз сбърках с консистенция на каша и малкият повърна.
Имам питане, не знам дали е обсъждано - как мислите, мога ли да давам филии с домашна лютеница и мармалад за закуска, да речем? Съставките, като ги мисля, са ОК, пропускам ли някоя пречка??

# 182
Лято аз давам  Peace лютеница купена и домашен мармалад  Wink.

# 183
И аз давам купешка лютеница. От мармалад обаче се въздържам заради многото захар. Дори компот не съм давала, а имаме домашен - био  Joy

# 184
Куийн, при нас това често се е случвало. Може да е някое стомашно вирусче, а може и някоя храна да е раздразнила стомахчето. Давала ли си някоя нова храна тия дни?
Можеш да дадеш Ентерол (аз съм давала по съвет на педиатъра - по една ампулка на ден за 5 дни), а ако не искаш можеш да пробваш и с диета. Сигурно ги знаеш запичащите храни, но да кажа пак :леко препечена филийка с обезсолено сирене, моркови, банани, печени ябълки, варени картофи, ориз, обикновени бисквити без масло. И никакви сокове.
Наблюдавай го, за да забележиш веднага като се изака и да го смениш.

Аз пък имам домашна лютеница, но се въздържам все още да дам, като си представя какво омазване ще падне...

# 185
В интерес на истината първия ден от проблемните дадох мандарина. Не се хареса - изяде 2 парченца само. После имаше слуз. Но от тогава - нищо ново освен на 2 пъти грозде... Днес е на ориз и банани - да видим утре как ще е.

# 186
Куйн - и аз бих ти казала същото като Жени. Ние наскоро минахме такъв дрислив период, за дупенцето ми помогна само бебешка пудра. Дано се оправите скоро Hug

Гиги - млеката след 7-ми месец ги дават с обезмаслено мляко, а не адаптирано, т.нар преходно мляко. Всичко изхожда от това, че според производителите на бебешки храни и млека, след 6-ти месец детето може да яде всичко, вкл. млечни продукти, друг е въпросът че при захранване нещата не се получават така...въвеждането на млечните идва доста по-късно.
Ако държиш все пак да даваш кашата, давай я Grinning

Идеи за вечеря на 11 месечно детенце - трябва да е млечна, т.е. всичко с мляко е ок, само да не е тежко. Аз каша вечер не бих давала, струва ми се тежка храна за вечеря, по-скоро си представям мляко с ориз, грис, юфка с мляко..ей такива по-леки неща. Аз на тази възраст давах млечните каши на Ганчев, в бурканче, бяха страхотни.
А нощното будене няма общо с вечерята - моето дете каквото и колкото и да яде, нощем си се буди за мляко.

# 187
Куийн, при нас единият път се получи такъв ефект от грейпфрут и от тогава не съм давала. Освен това от гроздето акито става мноого рядко, почти течно и точно както казваш направо излиза от памперса. Освен това излиза почти в същия вид, в който е влязло (аз не го беля). Така,че може и от него да е.

# 188
Момичета, да ви питам как правите ориз със зеленчуци? Всичко ли варите заедно или ориза отделно? И някаква мазнина слагате ли?

# 189
Жени - ако го правя в тенджера, слагам всичко заедно, накрая добавям свежа подправка (магданоз) и мъничко масло или зехтин.
Ако ползвам уреда на пара - там правя зеленчуците, отделно варя ориза, после смесвам.

# 190
.:.Stef.:.  благодаря ти, че ми отговаряш така изчерпателно, но аз посочих съдържанието на Фризолак 1, който е от 0 до 6 мес... така че питанката ми остава да виси над главата  newsm78 Тотално не зная за какво става въпрос  ooooh!  Започнах да си мисля, че безмлечните каши са създадени за децата със установена АБКМ, понеже ако е давано някога АМ тя се проявява... нали за това има и специални АМ за алергични деца. А за всички останали дечица, които нямат алергия, може да се дава млечна каша, която е с нормално АМ, в чийто състав влиза обезмаслено сухо мляко. Явно има разлика м/у него и обикновеното прясно мляко, което следва да се въведе доста по-късно...
 Не че държа да давам кашата, но държа да си обясня нещата, защото в крайна сметка 90% от кашите са млечни...

# 191
Благодаря на всички bouquet  Днес вече нещата при нас се нормализираха /след затягаща диета/  bouquet

# 192
  • София
И аз благодаря за отговорите, мен захарта не ме притеснява, защото той колко мармалад ще изяде, 1-2 лъжички. Виж, компот и аз не бих давала засега. Тия дни ще започна, остава и да му харесат новите артикули. Simple Smile

# 193
Стеф, благодаря! Мисля утре за вечеря да пробвам единия от вариантите.

# 194
  • София
Аз нещо ви поизпуснах.
Malini, аз да напомня само да направите тиквата почти течна за първите опити. Аз сбърках с консистенция на каша и малкият повърна.

Ами аз за това се чудя с какво да почна, защото смятам да пробвам захранване, водено по бебето (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=529928.0), т.е. дават се цели парченца сварен плод/зеленчук (големина като юмручето на бебето, да може да хване съответното парченце....).

Общи условия

Активация на акаунт