Примерна схема за захранване- 29

• 27 301
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Таня, за съм си копирала информацията за кестените. Извинявам се на автора, но не съм запомнила, от кой потребител е точно инфото. Мисля, че беше Аморе  Heart Eyes
Ето:
"Много полезни са, не са силен алерген и сега точно лесно се намират. Аз днес ги сварих, обелих за него 2-3, намачках и добавих към кус-куса му от спелта, с масло и сиренце. Получи се много вкусно, а и на него му хареса.
Ето и няколко думи за кестените: Кестените са с изключително високо съдържание на влакна и витамин C. Те са единствените ядки със значително съдържание на витамин С – колкото в лимоните. Това ги прави добри помощници в изграждането на имунитет към инфекции, особено при обикновените настинки. А тъй като този витамин помага и за образуването на колаген, който пък е важен за доброто състояние на кожата, съответно кестените спомагат за по-добър вид на кожата. Минералите в кестените, особено фосфор и калий, са много важни за работата на нервите, контрола на мускулите и кръвното налягане, както и за сърдечното здраве.
Освен това, кестените съдържат и специални антиоксидантни съставки, които пък се борят с рак, сърдечни заболявания и стрес, както и засилват венците и костите. Придават сила на крайниците и заздравяват кръста, подобряват кръвообращението и т.н., затова се смятат за едно от най-добрите средства за общо засилване на организма и оздравяване при болест.
От друга страна, по калорийно съдържание кестените се доближават до това на ориза и пшеничното брашно, като същевременно имат високо съдържание на фибри."

# 601
Момичета,  освен домати и краставици давали ли сте и давате ли други зеленчуци в суров вид? И в тази връзка - давате ли салати и какви?

# 602
Жени - наскоро пробвах да дам марулка, обаче не ми се получи, при все че п сложих в блендера, с малко краставица. тотално отказа да яде.
давала съм бяла ряпа и цвекло - пак не ги хареса. Общо взето, домати харесва, и краставици. Друго не иска за момента...

# 603
Настъргани моркови, бяла дълга ряпа, цвекло и ситно нарязано прясно зеле - това съм давала през последния месец. Също и авокадо, добавено в салата от краставици (домати не обича). Вчера дадох да опита гулия (земна ябълка). 
Стеф, чисти ли предлагаш бяла ряпа и цвекло? При нас чисти също не се харесаха особено, но овкусени с малко зехтин и лимонов сок, са любими (понякога добавям и ситно накълцан магданоз или целина).

# 604
Овкусих го само със зехтин, не знам защо - сигурно защото съм много умна ooooh! Laughing
Ще пробвам варианти де, не съм се отказала, иска ми се да ги консумира тия полезности,,,
Благодаря ти, за пореден път Grinning

# 605
Old Sport, ЛУЛУ, покорно благодаря Hug  Hug HugЩе го копирам и аз! Ако е за над годинка, значи още ни е рано.

И докато сте добрички да питам и за сиренето - овче отделно от краве ли въвеждате? Кое е първо? Благодаря

Последна редакция: пт, 03 дек 2010, 22:09 от Tanya

# 606
Аз отделно въвеждах отделните видове. Първо дадох краве, после овче, накрая козе.

# 607
  • Видин
Габ изака амаранта в същия вид, в който е влязъл в него - на топчета. Това значи ли, че нищо не е усвоил от него?

# 608
Ох, знам, че сравнително наскоро се коментираше авокадото, но рових и не мога да намеря къде. Само с две думи дайте предложения за комбинация със зеленчуци (за плодовете ми е ясно), защото днес мисля да го предложа за първи път, но не искам да е сладко  Thinking

# 609
  • Варна
От две седмици съм почнала захранване, като до сега съм давала само морков и картоф. Искам да въведа ориз, но се чудя: дали да дам цяла порция ориз, или да дам 2-3 лъжички, а останалото да си е познатото до сега пюре от морков и картоф!?!? newsm78

и още нещо: Заредила съм се се с млечно-плодова каша ( с банан) за въвеждане на следобедно хранене. Но се чудя дали трябва да давам първо малко пюре от банан, защото ще им дойде много новите елементи. Кашата е от царевица, ориз, банан и мляко?

Вие как сте  въвеждали следобедната каша?
Благодаря предварително  bouquet

# 610
Можеш да въведеш оризовата каша самостоятелно или в комбинация с вече предлаган зеленчук или плод, и двата варианта са ок.
Млечната каша, която споменаваш, аз бих я оставила за малко по-нататък. Въведи първо отделните компоненти. А и млякото какво е точно - АМ или??
Следобед съм давала каша, която първо съм въвела сутринта...нищо специфично няма  Peace Предпочитам еднокомпонентните каши, към които добавям плод, масло и т.н. Редувам глутенова и безглутенова каша.

# 611
  • Варна
Това, което съм писала за кашата, че има мляко - сигурно е АМ - все пак е в състава на кашата, аз няма да добавям Simple Smile
Значи и аз ще си взема еднокомпонентна царевична каша и ще добавям плод. Това мисля да го направя, като навършат 6 мес.  Peace
А тези готовите млечно-плодови каши ще оставя за по-нататък.

А картофено пюре и оризова каша за един ден няма ли  да стане много запичащо за децата? newsm78

# 612
Ами има каши не само с АМ, затова го казах  Peace
Оризовата каша можеш да дадеш в друг ден, не с картофа. Въведи и някой плод като круша или ябълка и комбинирай и с тях.  Peace
Бананът действа запичащо  Peace

# 613
  • вече Пловдив
А картофено пюре и оризова каша за един ден няма ли  да стане много запичащо за децата? newsm78
Комбинацията наистина е доста запичаща.
Аз бих дала само 2-3 лъжички оризова каша за деня, т. е. без да я смесвам с картоф и морков. И трите неща са запичащи и може да докарат запек на децата. Ти обаче си знаеш най-добре как да постъпиш. Като въведеш оризовата каша, спокойно въвеждай с нея плодове - аз бих дала нещо разхлабващо (круша, слива, кайсия, праскова - всички стават за първи плод, но като пюре).
Някои каши са с АМ, но има доста със сухо мляко, които са за по-големи деца, така че внимателно чети етикетите.  Peace

# 614
аз да питам малката е на 7 м.взех и едно пюре с картофи  ориз и мляко-предпологам че е сухо.пюрето е на ганчев  , а те май всичките им зел. пюрета имат сухо мляко тя не е проявила никаква реакция към другите видове които съм и давала , та се чудих дали мога да и дам и това , но немога да разбера защо са написали " И МЛЯКО" отзад на етикета пише сухо мляко newsm78

Общи условия

Активация на акаунт