Примерна схема за захранване- 29

• 26 753
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Стеф,  Hug.
Аманитка - и при нас амарантът излиза в същия вид, мисля, че все нещо се усвоява (ако има по-компетентни, ще съм благодарна да споделят мнение). Правила съм го и на пуканки - струва ми се малко по-малко "отделеното" (разбра ме, нали?).
Old Sport, авокадо и краставица. Ако си въвела млечни - авокадо и извара/обезсолено сирене; става и авокадо със сварен жълтък (не е зеленчук, но пък не е и сладко  Wink). А може и да опиташ с някакъв друг въведен вече зеленчук - може и да се хареса (само да е сурово авокадоато).
japanese, момичетата вече са ти дали добри съвети.  Peace Само да попитам - оризова каша ли имаш предвид, или реши царевична да взимаш? Оризовата е по-щадяща и аз бих я дала преди царевичната.

# 616
  • Варна
Благодаря ви, момичета  bouquet безценни сте!

То много сложно това захранване. Някой по-смели майки въвеждат две и повече неща на веднъж. моя приятелка на възрастта  вече беше въвела доста зеленчуци и кисели на нашата възраст.

Amorevole, засега съм решила следното: Ще въведа оризовата каша с моркови следващата седмица(моркова вече им е въведен). После ще правя за обяд пак картоф с морков и ще почна след обяд да им правя каша от ориз и царевица. Взех си на Ганчев каша с ориз и царевица. След първите няколко дни като съм дала по няколко лъжички, ще почна към кашата да слагам и малко плодово пюре да не ги запича много. ...... или не по-точно първо ще въведа тиква в обедното меню и след това ще почна следобед с каша от царевица и ориз...... абе сложна работа....направо ужас #Crazy

# 617
Amorevole, мерси за идейките! Аз го дадох с пащърнак и бе прието с удоволствие (както всичко досега  Praynig)
japanese, всъщност защо държиш да въвеждаш ориза с царевица? Купи си една обикновена оризова каша (на Хипп или някоя друга марка) и си я забърквай нея - "чиста" или с плод или зеленчук.  Peace

# 618
Мдам, точно към чиста оризова каша подбутвах и аз (Хип, Милупа и т.н.) - и е "удобна" за въвеждане на нови плодове и зеленчуци, добавени към нея.  Wink И не се шашкай - не е сложно, просто в началото изглежда така, а постепенно ще се ориентираш, ще ставаш и по-гъвкава - и по децата ще се водиш. Сега важното е постепенно, един по един продуктите, докато се запознаят с вкуса им и им укрепнат стомахчетата, както и да се следи да не проявят негативна реакция. Все пак до годинката кърмата/АМ си остават основната храна. Peace

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 18:22 от Amorevole

# 619
japanese,до колкото съм чела,добре е да минат 20-тина дена(в различните източници варира,но аз горе долу толкова изчаках) преди да заместиш обедното хранене и след това още толкова време,за да започнеш да заместваш следобедното.Но,ако не искаш да заместваш до годинката хранене,може да предлагаш по малко пюре на обяд и каша следобяд и след това кърма.
Аз започнах с безмлечна оризова каша Хип на обяд като постепено увеличавах количеството но без да заместя хранене,след това картоф,но моето дете не е от запичащите се,но комбинацията много не му допадна,може би с морков ще е по-добре.

# 620
От два дена се опитвам да започна захранване, което нещо не ми се получава newsm78 Направих малко картофено пюре, което намачках с вилица, добавих кърма, но като го лапне малката някак й лепне по гърлото, дави се и даже вторият път повърна малко... та се чудя с друг зеленчук ли да пробвам или е било гъсто пюрето Thinking Мисля си следващия път може би през цедка да го мина..незнам. Вие как мислите? Два дена се опитвахме и сега 2 дена не съм давала нищо. А с баткото не си спомням да съм имала проблеми в началото, хем по- рано го захраних, но май му бях дала плодово първо.

# 621
  • Видин
Amorevole, благодаря за отговора и ще чакам и аз някой по-компетентен да се включи  Praynig
smile_baby, шок за незахранено бебе е да му даваш лепкави картофи. Пробвай с тиква да речем - много разредена с кърма.

# 622
smile_baby, удачен вариант за начало на захранването е и оризовата каша, приготвена с кърма, вода или АМ. Можеш в началото да я направиш по-течна. Вкусът е неутрален и лесно се приема от детето  Peace

# 623
  • Варна
Old Sport, не че държа да въведа ориза и царевицаа успередно....просто се лутам  през различни варианти..... а пък и намерих млечна каша само вариант ориз+царевица. Няма само царевица! Затова ще въведа първо ориза, после ориз + царевица и после готови каши ориз+царевица+плод

# 624
Да, разбирам те. Само царевица и аз не съм срещала, а все като компонент на по-засукани каши. Но има достатъчно безглутенови - оризова, просо, киноа и т.н Успех  Peace

# 625
Давате ли на детето си да яде пюре от бурканчето или винаги го присипвате в купичка newsm78 случвало ми се е да и давам от бурканчето , но се чудих дали е редно.

# 626
Идеята на това да не даваш направо от бурканчето е да можеш да ползваш пак остатъка, ако детето не изяде всичко. Затова се пресипва желаното количество в купичка, затопля се  и се дава на детето, а каквото остане в бурканчето може да се даде на следващо хранене.
Аз по принцип правя пюретата и рядко ползвам нещо от бурканче. Да кажат и другите дали има и други аргументи в полза на пресипването  Peace

Последна редакция: нд, 05 дек 2010, 14:32 от Old Sport

# 627
  • вече Пловдив
smile_baby, по мое наблюдение рядко дечицата харесват пюрето от чист картоф  newsm78. А и ти си го дала на доста едро, щом е само намачкано с вилица. Пасирай гладко, сложи повече кърма/АМ и опитай пак. Ако и тогава откаже, пробвай с друг зеленчук - морков, тиква, тиквичка и т.н.
Евитота, пресипва се нужното количество в купичка от бурканчето, за да не попаднат бактерии от устичката на бебо в готовата стерилизирана храна и така да започнат да я разлагат. А и се влошава качеството й от няколко претопляния. Аз лично давах готови пюрета доста късно, когато дъщеря ми изяждаше половин бурканче на 1 хранене и давах направо от буркана, а остатъка оставях в хладилника за следващия ден.

# 628
Да , аз имах впредвид ако детето яде цяло пюре може ли от бурканчето.и аз в началото когато ядеше по -малко присипвах но сега яде по цяло и за това питах дали може от бурканчето.

# 629
  • вече Пловдив
Да , аз имах впредвид ако детето яде цяло пюре може ли от бурканчето.и аз в началото когато ядеше по -малко присипвах но сега яде по цяло и за това питах дали може от бурканчето.
Може.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт