Примерна схема за захранване- 29

• 26 729
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Захранвам синът ми от пет дни, като започнах с картоф. От утре смятам да включа тиква. Тъй като имам домашна тиква, искам да попитам има ли значение дали кората на тиквата е бяла или оранжева? Коя е по-добре да предложа първо?

# 631
  • Видин
Дай тази, която е по-прясна. Не знам да има значение какъв е цветът на кората  Crazy

# 632
Благодаря за съветите Hug Утре ще опитам пак с картофа, но ще го прекарам през цедка и ще сложа повечко кърма, дано пък й хареса този път, ако не ще опитам с тиква или морков Peace

# 633
Лулу, няма значение с коя тиква ще започнеш  Peace

# 634
Old Sport, amanita, благодаря ви! След малко ще действам, с бялата!

# 635
Здравейте !

Какво друго сирене давате на децата освен Маджаров ?

А агнешко мога ли вече да предложа ,как мислите ?

# 636
Lightning, аз давам сирене Тетевен, много съм доволна. До колкото знам в Бълария го има в магазини 345, Хит, Елемаг и Карфур. Други майки дават и Хармоника, както и на Съединение, но от последното някои се оплакваха, че са го развалили.
Агнешко аз дадох след годинката, защото аз не го обичам и не бързах с него. Иначе мисля, че на 10 мес. вече може да се дава.

# 637
Мисля, че ако в семейството не се консумира агнешко редовно, няма смисъл да се предлага на детето, особено на тази възраст. Вкъщи, например, не ядем такова месо, не съм го давала на детето. Пуешко, пилешко и телешко са ок като варианти, свинското и то, но сухите части.
По принцип тлъстите меса се препоръчват за след годинката, но ако се подбере сухо месце, мисля, че няма проблеми да се дава.

# 638
Преди малко дадох катроф с повечко кърма и го минах през цедка. Сложих към лъжичка и половина от пюрето. Малката изяде повече от половината. Не й хареса много, но поне не се е давила  Peace Тъй като два пъти е опивала картофа, но преди 4 дена и сега й е трети ден утре си мисля да й сваря малко тиква. Но с картоф ли да й я дам или чиста. Незнам защо ми се вижда толкова сложно този път ooooh!

# 639
Спокойно можеш да я дадеш чиста като увеличаваш количеството всеки следващ път  Peace Тиквата за мен е благодатна - комбинирам и с каши, и с картоф, и с месо  Whistling

Последна редакция: пн, 06 дек 2010, 18:11 от Old Sport

# 640
Аз давам сирене на Родопея, нямам оплаквания.

В чуденка съм в момента, защото диването вчера си хапна бисквита Еверест с какао, без да видя. Та сега се чудя дали да не продължа с даването на какао. Не даде реакция до сега. Притесних се, защото сестра ми имаше ужасна алергия към какао като малка, цялата се подуваше, но дребосъкът за момента е добре. Та си мисля да дам следобяд кисело мляко с една бисквита, така и така сме почнали. Все пак какаото в разумни количиства си е една полезна храна.

# 641
  • София
Аз се извинявам, имам чувството, че съм задавала вече този въпрос, ама като не помня  Embarassed Crazy Зрял фасул/боб, който е давал, как го е въвел - директно на манджа ли (и каква, стандартна боб-чорба?  newsm78), или в някаква комбинация? Аз лещата я пусках отначало в другата манджа, по няколко зрънца, и като видях, че няма нищо против, му направих само леща. Но за боба дали мога пак така да направя...

# 642
Lightning, напоследък давам сирене Елена. Мисля, че може да даваш вече агнешко. У нас се консумира и аз го дадох на вашата възраст някъде.
ku[d]ku[d]yaka, според мен си продължи с въвеждането на какаото. Аз още не съм давала всъщност - забравила съм го Simple Smile
лято!, зависи дали детето ти е реагирало зле на другите бобви. Ако не е - мисля, че спокойно може да си дадеш в стандартна боб-чорба. Аз така направих преди месец някъде.

# 643
  • София
campanula, той яде леща и зелен боб, мисля, че няма проблеми. (Всъщност, лещата ни е още от червената Embarassed, та не е толкова сигурно). Аз по-скоро се чудя дали като вкус няма да му дойде много ново направо боб-чорба, че той хич не е по новото. Simple Smile Затова си мисля първо да пробвам с някаква смесена манджа - само да няма някакви нежелани комбинации на боб с нещо, се чудя.

# 644
Лято - бобът е храна, която не дажа много опции за комбиниране, затожа, по-добре, напражи една лека бобена чорба, и му дай мъничко, да опита. Аз така бих направила де, ти си знаеш Grinning

Общи условия

Активация на акаунт