Примерна схема за захранване- 29

• 26 724
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • вече Пловдив
Лято, аз дадох доста (14 м.) отдавна направо фасул на манджа, сготвена по традиционния начин без запръжка. Дадох първо 3-4 лъжички, но на Бела й хареса и изяде доста. После малко пръцкаше, но не е дала други реакции. Сега яде поне 1 път седмично или фасул, или кафява леща.  Peace
Лайтнинг, и аз давам сирене Елена. Онзи ден обаче не намерих и дадох сирене Чех, също е хубаво.
Агнешко дадох на 11 м., малката го хареса, но тъй като у дома се яде само на Гергьовден, от тогава не съм давала.
Кудкудяка, дай още 2 дни какао и го брой за въведено. И аз бях забравила за него, но дадох каша с какао и много се хареса.

# 646
Лято, щом детето ти не е по новите вкусове - сложи и малко картофче в манджата, за да е по-познато. Аз така правя понякога за нас.

# 647
Днес започнах захранване с жълтък.Не знам правилно ли е - 1/4 през ден докато се стигне цял за месец ??

И другото мога ли да въведа риба-пангасиус когато въвеждам жълтък.В деня когато няма жълтък за ядене.(Въвела съм риба хек и сьомга от готово пюре.)Или да изчакам поне втората-третата седмица?

# 648
Тани, за пангасиуса само да кажа, че беше на дълго коментиран наскоро и след това, което изчетох, не бих го и наближила, камо ли да го дам на детето си. Може би е добре да прочетеш и да решиш за себе си (в случай, че си пропуснала дебата)  Peace

# 649
Аз работех в хранителен мегазин и шефа ми има склад за риба , той винаги е казвал , че Хек и Пангасиус е една и съща риба зависи от къде бил вноса дали от виетнам или другаде от там идвали различните имена иначе е една и съща риба.

Последна редакция: вт, 07 дек 2010, 11:10 от vetrovete_na_liobovta

# 650
  • София
Благодаря ви за отговорите за боба! Май ще се наложи да е отделна манджа, защото доста повече варене изисква от картофчето, хрумна ми впоследствие; пък не ми се занимава да слагам на етапи разни неща.... Дано да го хареса нашата консерва!! Simple Smile
С тези риби... винаги съм гледала да купувам нещо колкото се може по-малко екзотично. Без някаква разумна причина, просто чувство. Сега ще се окаже покрай пангасиуса, че съм била права. Simple Smile

# 651
Днес дадох на малката пюре от спанак ама вътре имаше много едни такива като понци неща дали е от спанака заради стаблата му newsm78 знаете ли , че малко ме е страх да нчма в пюрето истински конци Embarassed

# 652
  • София
Тани, аз жълтъка го въвеждах една седмица всеки ден като постепенно увеличавах. Започнах от съвсем малко и стигнахме до 1/4. След това си продължих с въвеждането на други храни.

# 653
Жълтъка го започнах направо с 1/4,като го давах 4 дни.От скоро го увеличих на 1/2,като го редувам с месно пюре.

# 654
Тани в началото един месец давах жълтъка по 1/4,сега вече давам по 1/2.Също редувам с месно пюре.

# 655
Аз пък да ви кажа, жълтък давам от дъжд на вятър.

# 656
Аз пък да ви кажа, жълтък давам от дъжд на вятър.
И аз така давам напоследък сиренето и жълтъка  Embarassed

# 657
И аз Laughing
веднъж седмично предлагам яйце, бъркано (като омлет) със зеленчуци. Напоследък отказва да го яде, така че съвсем ще изчезне от менюто.

# 658
Стеф, а как го правиш омлета за детето - пържиш ли? newsm78 Или го запичаш на фурна?  Blush

Да докладвам, че в Пикадили видях белен боб, който ми се струва по-подходящ за малки деца. Още не съм го пробвала, но ще  Simple Smile

# 659
Аз също отдавна не давам  жълтък. Давам  цяло яйце най-често в палачинки или на запечен сандвич със сирене. Омлет още не съм предлагала, но бих го направила на незалепващия тиган с малко масло, колкото да не е сух тигана. Така правя и палачинките, само че с олио. За мен това не е пържене.

Общи условия

Активация на акаунт