Примерна схема за захранване- 29

  • 26 712
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 205
Аз се интересувах от кълновете, защото реших да прилагам някои хранителни навици на суровоядството.
Дадох на 1г.1м.  - резултатът беше акане на слуз. Нищо не беше преработено от детето, каквото хапна, си го изака на слуз, беше страшно. Оттогава изключих кълновете от менюто, ограничих се само с даване на накисната елда (без после да я варя, само затоплям леко).

Добре, че първо попитах! Съжалявам, че сте препатили така! А ти в какъв вид ги даде - смляни, пасирани или направо така? Аз правих планове да пасирам по малко и да ръсвам към някое ядене или кисело мляко.

# 106
  • Мнения: 10 071
Моите кълнове бяха от елда. Всичко пасирах дотогава (не че и сега не е така де).
Виж сега, пробвай ако искаш - според мен проблемът е бил при нас, не е задължително да важи за всички деца. Мисля, че 1 годинка си е нормална граница и след това може да се предлагат кълнове. Това, че на нас не са понесли, не значи че на вас няма Simple Smile Може да започнеш със съвсем малки количества, виж как се приема - и ако е ок, продължи да даваш редовно. Ползата е огромна, знаеш, струва си да опиташ Hug

# 107
  • София
  • Мнения: 309
Моля някой да ми даде идея как да предложа манго? попадали са ми разни текстове за мангото, но сега като търся нищо не намерих.... смътно си спомням че може да се даде с кисело мляко или бъркам?

# 108
  • вече Пловдив
  • Мнения: 1 998
Моля някой да ми даде идея как да предложа манго? попадали са ми разни текстове за мангото, но сега като търся нищо не намерих.... смътно си спомням че може да се даде с кисело мляко или бъркам?
Освен сурово, може и с кашата на "Слънчо" с ябълка, банан и манго.

# 109
  • Мнения: 4 070
Моля някой да ми даде идея как да предложа манго? попадали са ми разни текстове за мангото, но сега като търся нищо не намерих.... смътно си спомням че може да се даде с кисело мляко или бъркам?
има и хубаво пюре...но ако искаш на плод, трябва да намериш по-мек и не толкова на конци, пасираш и смесваш с каша напр. става много вкусно...може и с ядки или др. подобни, слагала съм го като овкусител в различни комбинации

# 110
  • Мнения: 10 071
Аз го предлагам с кисело мляко, с бисквитена каша - с каквато и да е сладка каша можеш да комбинираш.

# 111
  • Мнения: 1 569
Имаше някакво пюре, май на Ганчев с манго, но вътре има какво ли не. Дадох 2 пъти, колкото уж да захраня, но се обрина и повече не съм. Сега съм купила истинско и го чакам да омекне.  Grinning

# 112
  • Мнения: 1 569
Моля някой да даде идея как да уползотворя едно оризово и едно ечемичено брашно, което ми дадоха.  newsm78 Някой ползвал ли е такива и за какво? Дайте идеи, че вече от 2-3 месеца стоят отворени в шкафа.

# 113
  • Мнения: 10 071
И с двете брашна можеш да приготвиш домашен хляб. С ечемичено можеш да направиш каша, да добавиш плодове към нея...Варианти всякакви Simple Smile

# 114
  • Мнения: 4 070
Моля някой да даде идея как да уползотворя едно оризово и едно ечемичено брашно, което ми дадоха.  newsm78 Някой ползвал ли е такива и за какво? Дайте идеи, че вече от 2-3 месеца стоят отворени в шкафа.
ами можеш да направиш всичко, което се прави с брашно и със двете

# 115
  • Мнения: 1 569
Хляб ок. Аз по принцип не меся, но мога да се опитам. Simple Smile А Стеф кажи по-точно как се приготвя тази каша. Приготвяш я като нишесте , тоест на котлона брашното размито с вода и във вряща вода ли?  newsm78

# 116
  • Мнения: 397
Бърборанка не съм Стеф, но ето тук Бу е написала как се прави каша от брашно Peace

# 117
  • Мнения: 4 070
Бърборанка не съм Стеф, но ето тук Бу е написала как се прави каша от брашно Peace
само, че е трябвало да копнеш поста на Бу направо, че така излиза цялата тема

# 118
  • Мнения: 397
Бърборанка не съм Стеф, но ето тук Бу е написала как се прави каша от брашно Peace
само, че е трябвало да копнеш поста на Бу направо, че така излиза цялата тема

Пуснала съм цялата тема, защото по надоло има интересни рецепти, но щом искаш да съм конкретна ето:

Цитат
Кашата от домашно приготвено брашно
Тя се приготвя, като 2 супени лъжици с връх от брашното се накисват от предната вечер в 150-160 мл вода, за да се усвоят максимално полезните вещества. На следващия ден се разбърква, слага се на котлона и с бъркане се сварява до получаване на нужната гъстота, обикновено до полутечно състояние, което бебето харесва), а след това се похлупва, за да се задуши за няколко минути. Може да се смеси със суров настърган на ситно или пасиран плод, или с готово плодово пюре. Може да му се добави обезсолено сирене, ако детето е на подходяща възраст (обикновено над 8-9 месеца). Не се препоръчва подправянето със захар, тъй като употребата й в детската кухня, както и на сол, се избягва до 1 година и умерено се употребява до 3 годишна възраст. Кашата може да се приготви и без предварително накисване.
Ако се прави каша от царевица, може да се използва готово фино царевично брашно, което се продава по магазините.
Ако изберете да приготвяте каши от полуготови продукти, можете да си купите оризово брашно (прави се от бял ориз) по диетичните магазини, също овесени ядки, ядки от елда и пшеничени ядки.

# 119
  • Мнения: 234
е като се отвори дума за брашнените каши и аз да споделя  мама каква вкусна каша ни приготвяше като малки -
 та вари зелен фасул след като се сготви( в една отделна купичка е киснала брашно/обикновено го правеше от пшенично/ с вода) прибавя сместа към фасула до желаната гъстота, за сестра ми си спомням че пасираше , в зависимост колко е голямо детето , може да се сложи сол, масло  и т.н.
и по същия начин правеше картофи с ечемичено брашно  Laughing

не знам дали ще приготвям на малкия такива каши, малко съм против тези бъркочи, но пък е вкусно  Peace

  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт