Отговори
# 525
Аз пък съм ЗА. Не съм чела темата, отговарям по заглавието.

Омръзна ми да ми взимат 400 кинта удръжки от заплатата всеки месец, защото ме осигуряват на пълната сума, за да може някой, лъгал държавата една годинка, да взима майчинство колкото мен, че и повече Crossing Arms
А ако шефа ти реши, че не му изнася да те осигурява на пълната заплата? Ще откажеш работата ли? И ще седиш без работа в тази криза, така ли? Е, ако твоят мъж е богат и можеш да се го позволиш, повечето не можем.
Странно как всички се жалвате от това, а никой не забелязва, че майчинството ни се плаща за работните дни в месеца. newsm78 През почивните сигурно не си гледаме децата? На работа за официалните празници взимам двойна надница-сега от държавата 0. Това питам аз честно ли е? А не дали някой взима по-голямо майчинство от мен.

Това не е заплата за гледане на дете - ако искаш такава, трябва да те назначи бащата на детето ти.
Това е компенсация за невъзможността да имаш нормална работа в работните дни.
В почивните дни детето може да се гледа от бащата, а ти да ходиш на работа - ако толкова много държиш да работиш в тези дни.

Е не се въздържах на такъв коментар. А факта, че голяма част работим и извън тези нормални работни дни? И кой говори за работа- гледането на дете е инвестиция в бъдещето на същата тази държава. Значи аз като здрава и права ще работя за тази държава всеки един ден (аптеките примерно не работят с регламентираното от понеделник до петък) и после ще взимам само за официалните работни дни когато гледам бъдещ данъкоплатец на тази същата държава.  Абе що ли се хабя изобщо както казах, злобейте на воля, че са прецакали майките.

Последна редакция: вт, 02 ное 2010, 23:34 от Mamma

# 526
Не злобеем, просто обсъждаме варианти да се избягвам злоупотребите, а не как да се насърчават
И искаме мерки, които да насърчават осигуряването на реална заплата, насърчаване на работещите родители и помощ за реално нуждаещите се, щото при здрави прави родители би трябвало да няма проблем да се отгледа  едно, че и две и три деца

# 527

Аааа, сакън. Точно чуждата паничка ме интересува...
Напротив! Интересува ме тези, които отказват да спазват законите на държавата да си плащат за това законово /т.е. укриваш данъци - глоба или затвор/; тези, които не дават нищо в принос, да нямат претенции после да получават нещо...
А дали държавата ще ми даде нещо - аз не искам нищо даром. Хубави пожелания отпрати за нас и децата ни, но и да се случи, аз ще искам толкова, колкото съм дала. Другото ще си го платя от джоба. Факт е, че държавата не ме е осиновила - ние имаме просто бизнес-отношения...

Кати, ползването на майчинство, правото на майчинство и изобщо имането на деца е нещо хипотетично и пожелателно, че да е признак за натовареност на определено перо. Не ми отговори за жените и мъжете без деца. Те колко трябва да плащат или трябва от първия работен ден жените да подписват декларация дали ще имат деца? Или пък ставката да зависи от броя на децата - планираш 3, плащаш за 3; планираш 1, плащаш за 1 и т.н. /че нали по 12 месеца за всяко дете/?

Последна редакция: пн, 01 ное 2010, 18:53 от azaf

# 528
Бях обещала да не пиша и ще го направя само за да отговоря на Азаф. Повече и да чета няма, че да не се дразня излишно.
НЕ, НИЩО НЕ ПОЖЕЛАВАМ НА ДЕЦАТА НА НИКОГО! Чети внимателно.Не понасям да ми изопачават думите. #Cussing out На вас пожелах да сте в положението на много хора, принудени да работят за да оцелеят семействата им, които си преглъщат принципите за да не гладуват децата им. Защото ситият на гладния не вярва.
И защото искам мерки не толкова към обикновенните работещи хора, а към работодателите. Защото, който плаща, той поръчва музиката. Да, лесно е да имаш принципи, когато има какво да сложиш на масата на децата и да им купиш най-елементарното.  Но пак ще говорим когато дойдете на другото дередже. (господ да ви пази децата, те не са виновни)
И Азаф дори цял живот да си внасяш пълните осигуровки, а  държавата си измие ръцете- че примерно за това няма клинична пътека или не знам какво си, какво правим? Дано не го разбереш по този начин.

# 529
А аз много се надявам да прочетеш и това.
Откъде точно знаеш кой в каква ситуация е? Защото точно, когато спазвах принципите си, гладувах и наистина нямах какво да сложа на масата си. Т.е. няма нужда да ми го пожелаваш, защото ми е познато. Въпросът е, че никога няма да си "плюя на лицето", за да седна да се правя на хитра.
Но и не искам такива, дето само плюят по държавата с единствената цел да оправдават "скатаването си",  да искат после равни права с мен /теб точно визирам с това/!

# 530
Добре. Браво на всички принципни защото ако вас ви нямаше циганите какво щяха да правят? Искам да питам тези радетели за справедливост защо тогава държавата плаща майчинство на база работни дни? А не всички? Защо аз като българка съм ДЛЪЖНА да си внасям осигуровки за да получавам после пари от държавата, а разни мургавелки цял живот не внасят и лев? Защо в болницата на мен ми искат осигуровки,а на тях не? Защо на тях държавата им строи жилища и цял живот им дава помощи, а на мен не? Аз колко време като безработна ще получавам пари от държавата, а защо те получават цял живот?
Да и аз имам принципи- С моите пари НЯМА  да издържам циганите! Вие щом искате-прав ви път. А утре като нищо не можете да дадете на тази държава, тя ще ви остави да си умрете. Защото ако не дай боже някой от вас остане инвалид, държавата няма да се погрижи за вас. Защото ако не дай боже вашето дете се нуждае от лечение в чужбина, държавата ще си измие ръцете. Заслужаваме си обаче да ни е такова положението заради такива радетели за справедливост като вас , които само гледат в чуждата паничка и умират от кеф да прецакат другите. Аз пък се кефя на тези, които прецакват вас . Защото лаете ама по поръчка
 и в интерес на някои, но не и на нас. Повече няма да пиша, моя глас е глас в пустиня. Но ще се надявам един ден да сте в положение да приемете ВСЯКАКВА работа само за да оцелеете и да не намерите нито една за да си спазите великите принципи. И да дойде ден да си мечтаете да сте с етническа принадлежност към кафявата част на обществото.

Renxy, браво на теб!! Напълно подкрепям мнението ти!

Най-тъжното е, че хората тук не разбират, че със заяждането си и желанието да надговорят някого, не допринасят с нищо за решаването на проблемите на държавата. Защо решихте, че тези, които подкрепяме идеята за "прилично майчинство", не плащаме никакви данъци за това и "крадем" от ваште пари. И въобще за какви "ваши пари" говорим тук. Вие си получавате това, за което сте платили, а с другото пълните гушите на някой политик. Колкото и приказки да изприказвате няма да получите повече от парите си. Но предпочитате с тях да "дондуркате" неизвестно кои политически фигури и роми, всето с две ръце да гласувате тези пари да "допомагат" майчинството на българските майки. Така или иначе няма да си ги върнете!

И като цяло защо толкова измествате фокуса на темата и се вкарвате в някакви емоционални изблици на гняв и омраза срещу хора, които с нищо не са ви виновни. Не разбирате ли, че подкрепяте не каква идея, а идея, която НЕ насърчава раждаемостта на български деца. А това е СЕРИОЗЕН проблем, наистина сериозен проблем на държавата и на вас самите. Предлагайте разумни решения и се борете за важните неща! Аз твърдо заставам зад мнението, че ако тази промяна бъде одобрена, тя трябва да влезе в сила най-малко след година и половина, за да е ефективна и да не ощетява никого. Също така трябва да се помисли за майките студентки и докторантки и дори в план, който да ги поощрява повече.

# 531
  • Пловдив
Не разбрахте ли, че на циганките (тези, които са неосигурени) майчинството не идва от фонд ОЗМ, а от социалните и е само една година по 100лв (май бяха 120лв) на месец? На които са осигурени - евала, плащали са осигуровки, дават им.

# 532
Renxy, съжалявам. Погледнах и от твоята камбанария.... Права си, оцеляваме. (мъжът ми не е богат).
Просто искам да спрат злоупотребите......
Оф, то и законите са едни....Нещата са толкова навързани, че....

Циганите са друго племе....тях въобще не искам да ги обсъждам, че.... Twisted Evil
(бтв идея си нямаш какво съм правила, за да оцелявам по студенстските години.....)

# 533
Не разбрахте ли, че на циганките (тези, които са неосигурени) майчинството не идва от фонд ОЗМ, а от социалните и е само една година по 100лв (май бяха 120лв) на месец? На които са осигурени - евала, плащали са осигуровки, дават им.

Да, така е.
Всъщност, неплащащите изтъкват ромите или други причини да не плащат, а реално лъжат основно себе си, защото те получават ниски майчинства и някой ден пак те ще получават ниски пенсии. Така или иначе вече са приети поправките в закона, според които укриването на данъци ще има доста по-сериозни последици.
Трийте си овреме постовете. Mr. Green

# 534
Добре. Браво на всички принципни защото ако вас ви нямаше циганите какво щяха да правят? Искам да питам тези радетели за справедливост защо тогава държавата плаща майчинство на база работни дни? А не всички? Защо аз като българка съм ДЛЪЖНА да си внасям осигуровки за да получавам после пари от държавата, а разни мургавелки цял живот не внасят и лев? Защо в болницата на мен ми искат осигуровки,а на тях не? Защо на тях държавата им строи жилища и цял живот им дава помощи, а на мен не? Аз колко време като безработна ще получавам пари от държавата, а защо те получават цял живот?
Да и аз имам принципи- С моите пари НЯМА  да издържам циганите! Вие щом искате-прав ви път. А утре като нищо не можете да дадете на тази държава, тя ще ви остави да си умрете. Защото ако не дай боже някой от вас остане инвалид, държавата няма да се погрижи за вас. Защото ако не дай боже вашето дете се нуждае от лечение в чужбина, държавата ще си измие ръцете. Заслужаваме си обаче да ни е такова положението заради такива радетели за справедливост като вас , които само гледат в чуждата паничка и умират от кеф да прецакат другите. Аз пък се кефя на тези, които прецакват вас . Защото лаете ама по поръчка
 и в интерес на някои, но не и на нас. Повече няма да пиша, моя глас е глас в пустиня. Но ще се надявам един ден да сте в положение да приемете ВСЯКАКВА работа само за да оцелеете и да не намерите нито една за да си спазите великите принципи. И да дойде ден да си мечтаете да сте с етническа принадлежност към кафявата част на обществото.

Renxy, браво на теб!! Напълно подкрепям мнението ти!

Най-тъжното е, че хората тук не разбират, че със заяждането си и желанието да надговорят някого, не допринасят с нищо за решаването на проблемите на държавата. Защо решихте, че тези, които подкрепяме идеята за "прилично майчинство", не плащаме никакви данъци за това и "крадем" от ваште пари. И въобще за какви "ваши пари" говорим тук. Вие си получавате това, за което сте платили, а с другото пълните гушите на някой политик. Колкото и приказки да изприказвате няма да получите повече от парите си. Но предпочитате с тях да "дондуркате" неизвестно кои политически фигури и роми, всето с две ръце да гласувате тези пари да "допомагат" майчинството на българските майки. Така или иначе няма да си ги върнете!

И като цяло защо толкова измествате фокуса на темата и се вкарвате в някакви емоционални изблици на гняв и омраза срещу хора, които с нищо не са ви виновни. Не разбирате ли, че подкрепяте не каква идея, а идея, която НЕ насърчава раждаемостта на български деца. А това е СЕРИОЗЕН проблем, наистина сериозен проблем на държавата и на вас самите. Предлагайте разумни решения и се борете за важните неща! Аз твърдо заставам зад мнението, че ако тази промяна бъде одобрена, тя трябва да влезе в сила най-малко след година и половина, за да е ефективна и да не ощетява никого. Също така трябва да се помисли за майките студентки и докторантки и дори в план, който да ги поощрява повече.

# 535
  • Пловдив
От цялата тирада не разбрах кое е сериозен проблем?

# 536
  • Пловдив
Има нужда от пенсионна реформа и нуждата ще се задълбочава. В момента нямат смелост за големи промени.
Обаче мярката за криминализиране на укриването на осигурителни вноски, което много нищим тук е добра. Да видим как ще се изпълнява ooooh! И какво ще разровят пак НПК.

# 537
За съжаление, сама по себе си мярката е добра, но няма да има ефект.
Смятам, че усилията в която и да е реформа трябва да са към стимулиране на хората да си плащат, а не в опити да им отрежат възвращаемостта.
Когато някъде има проблем - трябва да се намери причината и да се работи върху нея.

# 538
А аз не мисля че мярката е добра...всъщност като идея е добра, обаче не и за нас...но не е тук мястото за това
По-скоро трябва да е пак част от система мерки, които липсват  Tired

# 539
За съжаление, сама по себе си мярката е добра, но няма да има ефект.
Смятам, че усилията в която и да е реформа трябва да са към стимулиране на хората да си плащат, а не в опити да им отрежат възвращаемостта.
Когато някъде има проблем - трябва да се намери причината и да се работи върху нея.

За съжаление, у нас доказано по-действащи са рестриктивните, отколкото стимулиращите мерки. Peace

Общи условия

Активация на акаунт