Отговори
# 675
  • СОФИЯ
Реторичният въпрос е нормативноустановено задължение ли е някой да се обосновава ако му се увеличи осигурителният праг?
Не, но е нормативноустановено задължение всички да се осигуряват върху пълния размер на възнаграждението си постоянно, а не само когато им изнася Wink

ОК, да установяват и санкционират подобни нарушения. Има основание и компетентни органи. Доста работодатели май заобикалят закона. Да не забравяме, че говорим само за случаи в частния сектор. От всичко това не следва, че тр да се създават нови, по-тежки изисквания за получаване на обезщетението за бременност и раждане. Колкото е по-дълъг срокът по чл.49, толкова е по-малък и размерът на обезщетението. Заплатите все пак се индексират.

Никой и не мотивира предложението. Тази вечер по новините чух, че за 2011 са предвидени повече средства...Ти ги питаш защо птицата трябва да лети не един, а два километра, а те отговарят че слонът е розов! Сладури! Не че е нов способът де  Laughing

Последна редакция: ср, 10 ное 2010, 20:52 от мама САННЯ

# 676
  • София
Никой и не мотивира предложението. Тази вечер по новините чух, че за 2011 са предвидени повече средства...Ти ги питаш защо птицата трябва да лети не един, а два километра, а те отговарят че слонът е розов! Сладури! Не че е нов способът де  Laughing
Това си е така за съжаление. Ама те няма как да мотивират предложението, просто защото не могат. Като гледам всички глупости, които ни сервират ежедневно, вече нищо не може да ме учуди Tired Толкова наизуст са им направени всичките предложения и проекти, че може да се гръмне човек.

# 677
много добре ще направят. не може никой да не иска да дава пари на тая държава а после да реват че държавата нищо не им давала. аз съм принудена заради работното ми място (рентгенов лаборант съм ) да напусна още 1 вият ден когато разбера , че съм бременна . стоя си в нелегални болнични , защото няма работодателят ( болницата в която работя )няма къде другаде да ме назначи . така ми пада дохода при изчисляването после . защо ? аз съм си плащала всички данъци и съм осигурявана на толкова колкото получавам , макар че останахме единици такива , аз съм принудена да съм в болнични и аз нямам как да си вдигна дохода дори и сама да си доплащам , т.к работя на държавна работа

# 678
  • Пловдив
много добре ще направят. не може никой да не иска да дава пари на тая държава а после да реват че държавата нищо не им давала. аз съм принудена заради работното ми място (рентгенов лаборант съм ) да напусна още 1 вият ден когато разбера , че съм бременна . стоя си в нелегални болнични , защото няма работодателят ( болницата в която работя )няма къде другаде да ме назначи . така ми пада дохода при изчисляването после . защо ? аз съм си плащала всички данъци и съм осигурявана на толкова колкото получавам , макар че останахме единици такива , аз съм принудена да съм в болнични и аз нямам как да си вдигна дохода дори и сама да си доплащам , т.к работя на държавна работа
Има начини фиктивно да си вдигнеш осигурителния доход.

# 679
И понеже ти нямаш възможност (знания и умения) да си осигуриш по-добър и спокоен живот, насочваме усилията си към това как да "бъде зле и на другите"? Нищо, че това няма да подобри твоят живот.
Нали уж защитничките на новата промяна, не го правили от злоба...

Simple Smile

# 680
да видя злоба в мен ? който каквото иска да прави ,аз съм доволна ,че по този начин ще се доближа до това което ми се полага по право. не искам допълнително да източвам държавата както правят много хора -това е друга тема . нека тези които са си плащали да получават поне толкова колкото трябва , а година и половина дава много по реален поглед над това

# 681
Значи...Ако в държавата се внасяха достатъчно пари под формата на осигуровки, нямаше да изглежда като "източване". В България почти никой не ти дава възможност да бъдеш осигуряван на реалните си доходи и освен това всички, които само се "доосигуряват", внасят парите от собствения си джоб, за да си осигурят малко-по спокойно майчинство. Ето защо аз ще направя същото, ще се осигурявам във фирмата на мъжа си на 2000лв, пожелавам на всяка бременна да може да си позволи САМА да се погрижи за доходите си след раждането  bowuu

И в крайна сметка, това е въпрос на личен избор- нима не е нечестно ако обслужим първо себе си или роднина, дори и да предреди някой друг на опашката за рентгена, например....?!?

# 682
да тези които са на опашката не са уважавани но всички когато отидат на тази опашка искат качествено обслужване - бг манталитет Wink
осигурявайте се на колкото си искате , но се замислете че тези които са в рамките на закона са трън в очите , когато си поискат правата , т.к 90% заобикалят правилата
аз съм горда с професията си и с работодателя си и никога такива не бих ги избутала на опашката в болничният коридор , не защото получават 2000 лв , а защото са пациенти
успех на всички Simple Smile

# 683
Дойстойно е да си лекар, но и да си майка също, затова го правим Simple Smile

# 684
аз също съм майка , макар детето ми да е все още в утробата ми. днес най накрая се регистрирах в този сайт и съм крайно разочарована. споделих си мнението по въпроса и бях нападната по повод професията ми по повод че винаги съм следвала правилата и веднъж може би тези правила ще са в полза на тези като мен . аз не обвиних никого макар и след тежките думи от няколко от вас , макар да не разбрах с какво съм им попречила
бъдете си майки на децата и бъдете на 1 во място благородни , нека децата ни имат добър пример , за да се гордеем с тях един ден

# 685
  • Пловдив
така ми пада дохода при изчисляването после

това,че ще си в болничен докрая не ти намалява обезщетението-ще взимаш толкова,колкото и ако работеше докрая

според мен е съвсем нормално да си в болничен-изкарай си спокойно бремеността

# 686
има малка разлика но не ми се влиза в подробности , засегнах се по повод други принципи и разбирания на хората . как са се изменили нещата , какво смятаме за достойно , иначе правилата са за да се нарушават както казват някой Grinning
усмивките са най - важното в момента за всички чакащи своите рожби майки
усмихвайте се повече

# 687
  • СОФИЯ
Няколко цитата от вчерашното заседание на комисията по труд и социална политика, които май не се нуждаят от коментар..... Надявам се да ги има и в стенограмата.

Тотю Младенов: „България е шампион по майчинство в Европа!”
Христина Митрева: "Социалното подпомагане няма за задача за решава проблемите с демографската криза." "Държавата няма механизми да въздейства, осигуряването да става върху реалната работна заплата."

Приеха законопроекта на първо четене с 12 За и 5 Против.

# 688
Христина Митрева: "Държавата няма механизми да въздейства, осигуряването да става върху реалната работна заплата."

Е след като държавата няма механизми за въздействие, как обикновения работик да въздейства на работодателя, че да го осигурявава на реалната заплата. Наистина коментара на вчерашното заседание е наистина излишен, просто нямам думи newsm78

# 689
  • Софиянка в Пазарджик :)
Христина Митрева: "Държавата няма механизми да въздейства, осигуряването да става върху реалната работна заплата."

Е след като държавата няма механизми за въздействие, как обикновения работик да въздейства на работодателя, че да го осигурявава на реалната заплата. Наистина коментара на вчерашното заседание е наистина излишен, просто нямам думи newsm78
ooooh! все по-нагли стават.....ако не е тяхна работа това на кой е?!!!........

Общи условия

Активация на акаунт