Варицела

• 421 918
  • 3 273
  •   1
Отговори
# 495

Jizzlobber, по-спокойно жена!

aз съм спокойна, както е видно не се тръшкам от пъпката на съседчето, друг се тръшка, а на  мен ми е смешно. Laughing
А защо се давали Примери за Извън БГ, много просто-Някой спомена, че в БГ нямали култура.Затова. LaughingИ аз запитах-как се процедира извън БГ тогава-да вземем пример, да се поучим.Не мисля, че е лошо. Hug

# 496
Паленето го отдадох на коментара ти с "изядени" букви и грешки  Peace (но не аз съм уж поправящата, защото ти може и да не знаеш, но се пише "Щатите", както самите американци си пишат "the States").

Не исках да давам подробности, но свекърва ми от един такъв обикновен за някой вирус си отиде.
Два дена главоболие и не особено висока Т, на третия гърч и в КАИЛ в Окръжна, на 4-тия в кома и след няколко дена почина. Така че не бива да се подценава едно вирусче.

Не се знае чуждуя организъм, в какво състояние е. Не знаеш детето до теб дали не е след варицела (за да сме по темата) и имунитета му да се е сринал. Това, че някъде не ценят човешкия живот (да понякога опира до човешки живот) не значи, че трябва да са за пример  Peace

Може би ако в тези страни ценяха хората повече от парите нямаше да има толкова вирусни епидемии всяка година и толкова починали покрай тях. Лично мнение, няма нужда да ми отговаряш. Ясно е, че всеки си има мнение...

И да тръшкам се за чуждите пъпки, защото не искам да мисля дали няма да има усложнения при децата ми! Защото противно на всички легенди, сина ми изкара варицелата най-тежко и се обрина най-много.

# 497
Смъртни случаи, както от обикновен вирус, така и от други неща Винаги Ще Има.Смесвате нещата.Аз просто попитах-кои са тези страни, щото нали Ние...таковата...не умеем.Ми-дайте-да се поучим де. Laughing
Всеки се случва да изкара Нещо по-Тежко.И?И аз и моите деца и съседката.И?Вината си е у нас и у нашата имунна система.Като си я занемарил-ще си носиш ти последствията а не друг, който всъщност си е ок.
И понеже темата е за Варицела, не за форумските сУполи, аз пак да попитам-кои са толкова пък тези, с културата здравната, дето си държат децата с варицела по 21 дена вкъщи?
В кратце-не е виновен Никой Около Теб, че Твоята имунна система е кофти. Peace

# 498
  • Germany
Варицелата е остро заразно заболяване, за което има карантина 9 дни. Така е по закон у нас, как е в другите държави не ме интересува.  Моите 2 деца издържаха да не си разхождат пъпките сред другите, смятам че и другите могат да си ги разхождат вкъщи. Тук не говорим за сополи, а за сериозно вирусно заболяване с възможни усложнения, както и фатални последствия при бременни жени. 
Колкото до имунитета - понякога сриването му не зависи от теб и да, не са ти виновни другите, освен в случайте, когато не спазват законите.

# 499
Moni,тук си много права-как е по другите държави и мен слабо ме интересува.
А от къде дойде въобще разхождането на пъпки не ми стана ясно.Факт е, че се скача превантивно, ей така, нервни клетки да хвърчат от разни майки, дето се вглеждат на всеки ъгъл какво ги дебне.Някой тук казал ли е, че си разхожда пъпките, че не разбрах? Mr. Green
На принципа-не знам до мен човека с каква имунна система е и Трябва да го пазя аз него-означава хората да се залостим всички до един в къщите си.Нелепо е.

# 500
Така ,че мили майчета няма нищо страшно във варицелата Не се сърдете на родители , които не били съобразили това и онова . Просто трябва да  мине , като всеки  вирус

Моето мнение беше породено от това... не си говоря ей така, защото няма какво да правя  Peace

И както вече се разбра, всеки вирус протича различно и не винаги е поради срив в имунната система. Свекърва ми никога не съм я виждала болна! При нея беше усложнение довело до менингоенцефалит. Да разбирам, тя си е виновна, че ходи на работа докато другите са болни Sad

А защо здравите хора постоянно да се пазят? Дъщеря ми грам не е боледувала, в най-големите студове сме били навън с часове! Да дори и болни деца са били около нея на площадката Sad, но тя нищо не хващаше, беше едно здраво дете... А после в яслата нещата се обърнаха... Друго е 20 кихащи и кашлящи в лицето ти деца... Коя имунна система би издържала. Дори един укрепнал организъм на възрастен човек трудно би се справил, а на дете...

# 501
  • София
gushi-bushi - всъщност не е точно така както си го писала... първо ваицелата е доста по-силен удър по имунната система от нормален вирус, за съжаление заради това може да има по-често и по-неприятни усложнения...и за разлика от обикновенният вирус, остава спяща в организма ти и като си я карал като дете, после може да се реактивира вирусът и в по-късен етап да изкараш херпес зостер, което гарантирам ти никак не е приятно изживяване, дори и варицелата да е минала леко...но за съжаление и тя не винаги е песен, дори и при малки деца...

Ако има как да бъдат спестени на някой, няма лошо да стане. Да не говори че ако болният не е под карнтина и зарази бременнаа жена, това може да й коства детето(за съжаление познавам жена загубила така детето си и да ти кажа, за нея имаше много страшно в този вирус и никак не мина като всеки друг)

# 502
  • на Земята
Да пази Господ!

Вчера един татко си вървеше по центъра в нашия град,с дете болно от варицела.
Разхождаше си го спокойно и спирайки се от маса на маса при познати,обяснявайки ,че е болно от днес и е гледач.
За това какво да кажем?! На метър от количката на бебето ми и бременни майки бол по улицата  Confused

п.с. Всъщност как се хваща варицелата?Трябва ли да си в по-тесен затворен кръг с болния или може и така от улицата?Ако е така,то във всеки един може да има някакво вирусно по -опасно като нея  заболяване и тогава ...? Rolling Eyes

# 503
  • София
хваща се както всеки друг вирус - по въздушно-капков път - кихане, кашляне и т.н. може и чрез течноста от мехурчетата, но там да кажем, по-близък контакт трябва.

не може ест напълно предпазване, защото болният е заразен и преди да се появят пъпките, т.е. преди да знае, че е с варицела, но все пак след като вече има пъпки, честно казано не приемам да не се изолира.

иначе за бременни е опасно  предимно в първият триместър и преди раждането...

# 504
  • София
Здравейте. Аз пък съм контактна на варицела и утре съм на зъболекар. Чудя се дали да ходя. Звънях му, но не си вдига телефона. Rolling Eyes  Rolling EyesДнес ми е 10 тия ден

# 505
Докато не се установи заболеваемост-няма карантина.Голямата ходеше на училище-превантивно никой не дава карантина=болничен и т.н.

# 506
  • Габрово
Ние сме болни от 25.05., първо големия син, после малкия, сега и аз  Sad. Една от най-кошмарните болести в живота ми.. Моля да ми кажете с какво да се мажа против белези, не съм се чесала, но пъпките по лицето ми са хиляди и са огромни, струва ми се,че няма да изчезнат сами Sad

# 507
е към момента няма смисъл да го мислиш.Нека паднат коричките.Гаранция за липса на белези няма с нито една мазило, зависи и кожата ти как се справя.
Месец след изкараната варицела от двете ми деца и появата буквално на кратери след някои пъпки-днес няма нищо.

# 508
Доколкото четох, няма такова мазило Sad Но на доста места пишеше, че е много важно как ще се предпазят от слънцето белезите от пъпките. ПОнеже в момента мястото е много нежно, трябва да са маже със слънцезащитен крем с висок фактор. Иначе ще изгори и ще стане тъмно петно.

# 509
Но на доста места пишеше, че е много важно как ще се предпазят от слънцето белезите от пъпките. ПОнеже в момента мястото е много нежно, трябва да са маже със слънцезащитен крем с висок фактор. Иначе ще изгори и ще стане тъмно петно.

Това е важна и ценна информация.
Моето дете в крайна сметка не се опъпчи, както очаквах, но занапред ще знам.

Погледнах цената на Вира сут, безобразно висока е. За тези пари предпочитам да взема специалният крем на Виши.

Общи условия

Активация на акаунт