Варицела

• 422 103
  • 3 273
  •   1
Отговори
# 540
Леле то било много гадно! Не мога да помогна с нищо на малкия. По цял ден пръскам и мажа. Целия е в пъпки има и в ануса милия и пищи най-много от тях, а сме само втори ден newsm45

# 541
  • София
Яга мама  Hug
Много познато.
Вече не се отрича къпането, обливайте с хладка вода.
И бързо оздравяване.

# 542
  • София
Яга, по моя преценка 3ти и 4ти ден са най-тежки Rolling Eyes Аз и малката тогава бяхме най-зле. Стискайте зъби и си повтаряй че ще мине и тоя ужас и след 5ти ден вече няма да е така!

# 543
Мерси момичета, днес сме по добре от цяла нощ реване и сърбеж. Сега ако можем да поспим малко, че втора нощ не сме спали и надявам се вече да е по леко.

# 544
  • Italia
И аз съм тук, първи номер премина значително леко, но втория малчуган се разболя в четвъртък. Докторката изписа крем Vira Soothe, който не стига, че струва 28 лв, не помага особено и не мога да намеря втора опаковка. А детето е покрито от главата до петите , сърби го, боли го... Аптекарка препоръчала фенистил като заместител. Какво може да облекчи сърбежа и болките? Плаче дори при опит да го намажа с крема.

# 545
  • София
На дъщеря ми изписаха Фенистил или Псилобалсам, ползвам второто. Освен това може да се маже с ментолов спирт или с ментова пудра, тя се прави на място в аптеките. В гърлото има зачервявания, пръскам Тантум Верде.

# 546
  • Italia
Благодаря, Атти, отивам да търся ментовата пудра, още един въпрос - противоалергични сиропи и таблетки помагат ли? На първия ми син изписаха еуреспал и ксизал, но така и не ги пи, защото при него мина по-леко и с доста по-малко пъпки.

# 547
  • София
За противоалергични препарати при варицела не съм чувала. Аз давам сироп For Kids, който действа имуностимулиращо. Четох, че изписват и Изопринозин пак с функцията на имуностимулант, но аз лично предпочитам да давам този сироп.

# 548
Педиатърката на племеницата ми беше препоръчала калиев перманганат. Разтваряш едно две кристалчета до бледо розово и мажеш пъпките с памуче... Малкия даже му направих баня и го топнах за малко. Племеницата няколко пъти са я "къпали" с калиев перманганат.

Аз да си призная на тях двамата белезите от пъпките се задържаха доста дълго, а на мъжа ми и дъщеря (с изключение на 2 белега след като чоплеше коричките) ми почти не си личи, че са карали. Да си призная сега не бих го приложила, но пъпките завяхват бързо от него  Rolling Eyes

# 549
  • при моите любими
И аз пак съм тук. Дъщеря ми мина леко. Имаше много пъпки, но не я дразнеха много и като цяло си беше в кондиция. Но сега малкия се разболя. Той пък почти няма пъпки към момента, 4 ден, но пък не спи има Т и много мрънка. Направо ми се къса сърцето. На всичкото отгоре и мъжа ми се разболя. Той хем има много пъпки, хем му е лошо и много мрънка. До петък е карантината и не знам как ще изкарам с толкова безсъни нощи. За пъпките имам различни мазила, но дали не мога да давам нещо за по-бързо излекуване.  Rolling Eyes  Ох да минава вече, че съм изморена, а май тепърва предстои най-гадното.  Cry

# 550
  • София
cydonia, изключително неприятно  Confused За по-бързо излекуване можеш да даваш единствено нещо имуностимулиращо, така или иначе организмът трябва сам да се справи.

# 551
  • Italia
Как сте момичета, оздравяват ли мачуганите?
Тук вчера беше невъзможно да намеря ментова пудра. За сметка на това ми дадоха Алба спрей на ДжинДжира. Изключително бързо облекчи болките и сърбежа, днес е много по-добре младежът. Цената не е от най-ниските, 18 лв е. Ако детето позволява да го мажете, микстура алба предполагам ще има същия ефект.
Бързо оздравяване пожелавам на всички боледуващи  Hug

# 552
Знам от опит, че е неприятно. Но, ако трябваше да избирам, бих избрала да я изкарам като дете/аз лично я изкарах на 27г./, беше ад, но пак съм благодарна, че се случи преди да се стигне до бременност.
После, когато детето се зарази от градината, вече имах имунитет.
А на колегата ми, синът му си пропусна абитуриентската преди малко повече от месец. Гадост, така се приготвяха хората, отличник, майка му все плакала. Sad 

Оправяйте се бързо! Peace

# 553
  • Софето
И ние от петък сме с варицела (за сега само едната госпожичка), имаше Т 38, пъпките не са много, храни се, жизнена е дано така изкараме до край. Жалко че от днес трябваше да сме в Гърция и там да празнуваме рождения им ден, организирахме баби, дядовци, лели ... накрая виновните за почивката ще гледат само снимки, а и всичко е платено  ooooh!. Как точно тази седмица, направо много мее яд.

# 554
Ох, и ние сме в отбора. Но караме доста тежко с  ужясен обрив. Здраво местенце не й остана по телцето. Днес е 4 ден, а й избиха нова серия пъпки. Мажем с Вирасут, Цикабио. Пием Ериус и Есбеторикс за подсилване на имунитета. Въобще не ми е ясно как ще се оттървем без белези. Дано има ефект от Цикабио.

Общи условия

Активация на акаунт