Варицела

• 422 120
  • 3 273
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Ние заведохме детето на море по-малко от месец след изкарана варицела. Лекарката ни го препоръча дори. По мои наблюдения белезите от пъпките, които са излагани на слънце изглеждат много по-добре от тези по дупето, където е бил банския. Друг е въпросът, че толкова скоро след боледуването имунитетът на детето пада и е възможно да се разболее от нещо друго на морето. Но то може да се случи и ако не е на море... newsm78
А за прекъсването на отпуската при издаване на болничен е възможно. На мен ми се случи миналата година, когато бяхме в болница. Трябваше да подам молба в работата за прекъсване на отпуската. Естествено не можах да го направя лично от болницата и колегите ми го попадоха в деловодството вместо мен. Предполагам, че болничният може да се ползва и от таткото, но за това не съм сигурна...

# 571
Извинете ме за офф-с, ама когато аз бях в болница с малкия, каката взе, че направи ушна инфекция. Дадоха болничен на мъжа ми без проблем  Peace
И според мен педиатъра най-добре познава детето и по-добре той да каже своето мнение.

# 572
  • София
Тази сряда, един ден преди да тръгнем за море ми избиха два мехура с течност и ми се подуха лимфните възли на врата, което ме стресна доста, честно казано.На другия ден дадох кръв за изследване и резултата беше варицела. ooooh!Какво по- прекрасно от това да хвана варицела един ден преди отпуската!Изненадите разбира се не спряха до тук- на следващия ден ми дойде цикъла, който по начало ми е болезнен, а днес сутринта се събудих и с подут мъдрец и яденето вече е съвсем трудно.
Личния лекар написа рецепта, включваща и  АБ- Зинат, но според него може да се изчака с него и да не се почва задължително.Засега пия Ацикловир и Невробекс.

Явно при мен болестта не се развива съвсем леко и процеса по оздравяването няма да е съвсем лек, но ме притесняват две неща- изби ми трета бучка, колкото грахово зърно отстрани на врата, а върху езика имам три доста големи и болезнени  рани с бели корички белещи се в крайщата.
Има ли тук друг случай с такива симптоми, или това се разминава с шарката и става въпрос за друг вид възпаление?

# 573
И тук да се разпиша...Днес само си пускам поста из разни теми, тъй като още не зная каква е причината за обрива на сина ми - и тъй като в момента сме в провинцията и трудно ще се видя с лекар до понеделник, се надявам някой да изкаже мнение дали обривът прилича на някаква шарка Rolling Eyes Ето снимките - цък, цък
Появи се днес - изведнъж и наведнъж, само от едната страна на тялото на детето. Чак сега вечерта взе да го сърби, но не често и не много. Други оплаквания сме нямали, детето се държи нормално.
Догадките ми бяха - реакция към прясно мляко (той и преди е ял, 2-3 пъти, миналата вечер обаче хапна крем супа с прясно мляко приготвена и реших, че може да му е дошло в повечко. проблеми с млечните няма иначе...)Втората ми догадка беше ухапване от насекомо (така предположиха и мамите от темата за АБКМ ) - обаче, пъпките са доста и на мен въобще не ми приличат на ухапване или полазване от насекомо, освен това къде е това насекомо, като си стоим вкъщи тези дни и няма никакви особени твари около нас...И третото ми предположение - шарка някаква...
както вече писах, с лекар ще мога да се видя чак в понеделник, но не мога да седя и да бездействам дотогава, поне искам да се информирам малко за опциите, ако се окаже шарка (май от трите това е най-сериозният вариант).
Ако сърбежите се засилят - с какво мога да ги облекчавам?

Благодаря на всички, които ще ми пишат!
Пожелавам на болните да оздравяват бързо и да се минава леко варицелата Praynig

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 22:29 от .:.Stef.:.

# 574
  • София
Стеф, не е варицела. Според мен.
И моите бяха до спешното преди малко, заради обрив.  Няма такава диагноза просто - да е лазил в тревата? Нещо полазено, алергична реакция, прегряване, фото алергия,...

# 575
Стеф, не е варицела. Ако е варицела, то тогава пъпките приличат на мехурчета на херпес и имат течност.
Моето мнение е, че детето е облазено от насекомо. Моето дете през пролетта имаше същите пъпчици по корема обаче. Педиатърът отсече, че е облазено от паяк или друга гадинка.
Можеш да облекчиш детето с Фенистил гел. Педиатърът ще каже същото.

sabah, язвичките по езика са от варицелата. Може гърлото, устата, хранопровода и всички вътрешни кухини да бъдат обринати, заради вируса.
Желая ти бързо излекуване.

# 576
  • София
Благодаря, Sourcherry,искрено се надявам, защото вече приличам на пица с гарнитура.И сърбииии.
Стеф, и аз мисля че не е варицела.Всичките мехурчета по мен, дори и най- малките от самото си зараждане са пълни с течност, а по детенцето май няма такива.

# 577
Мажи с Фенистил, обливай се с хладка вода и само попивай, без да търкаш.
Ментов спирт мажи и така. Бързо да се оправяш!

# 578
Ох, добре, мирясвам с моята психоза за варицела Laughing
Наистина засега обривът е само пъпки, леко релефни са станали, но нямат течност.
Все пак ще наблюдавам да видим дали ще има развитие някакво.
Опитвам се да се сетя какво може да е полазило детето и изпадам в тих ужас като си помисля за някакви гадинки, и как е възможно да причинят такива поразии Sick

Благодаря ви още веднъж, че ми помогнахте в чуденето и че ме успокоихте!!!   bouquet

# 579
  • София
Стеф, 1вата пъпка на дъщеря ми (при варицелата) сутринта приличаше на ухапано от комар, но за няколко часа стана типична пъпка, т.е. мехурче, течност и т.н.

# 580
  • София
Момичета, започвам да се тревожа- една съвсем безобидна черна точка, която разчоплих преди да се появят първите мехури на варицелата, от вътрешния край на едната вежда се превърна в мехур, от два дни само се подува цялото място и в момента боли цялата област наоколо.Очевидно отдолу е започнало да забира, защото при най- малкия натиск също усещам болка.Редувах мазане с ментолов спирт, крем Здраве, гел ViraSoothe , сега сложих паста за зъби, та дано изтегли набралото.Какво става, защо набира, опасно ли е?

# 581
Стеф, 1вата пъпка на дъщеря ми (при варицелата) сутринта приличаше на ухапано от комар, но за няколко часа стана типична пъпка, т.е. мехурче, течност и т.н.
Peace
Точно за една нощ от типичния хранителен обрив от белтъци и шоколад, който двама от синовете ми от време на време получават, и на който приличал обрива на големия (нас с баща му ни нямаше у дома за три дни тогава, та по телефона получавах описание на вида на пъпките), се обърна на пъпки с мехури, пълни с течност и като си дойдохме на третия ден едни вече бяха с корички, в други течността тепърва помътняваше, а в трети мехурите бяха чисто новички. Но младежът като 21 годишен, се почерпи с чаша червено вино вечерта, след като бяха излезли първите необичайни пъпки и на другия ден всичките бяха налице! Всъщност, изкара шарката с начало 6.06.2011 с около 30-тина пъпки общо, а братята му, които също като него не са боледували от нито една шарка до сега, изобщо не се разболяха ПАК.

# 582
  • София / Пловдив
Момичета, започвам да се тревожа- една съвсем безобидна черна точка, която разчоплих преди да се появят първите мехури на варицелата, от вътрешния край на едната вежда се превърна в мехур, ....

Да не те отчайвам, ама най - гадните и големи пъпки, които имах, бяха точно около очите  Confused на едното под вътрешната част на веждата, на другото - под външната, върху клепача. Там се поду ужасно, все едно някой ме беше бил, бях страшна картинка  Crazy
Спри да мажеш за ден поне с всички тези кремове, да не я възпалиш повече пъпката. туширай леко със спирта само и пази мястото чисто.

# 583
Пак съм аз - да споделя, че пъпките на детето си станаха мехурчета с течност, не всички, но има доста. Нови не са излизали...
Интересното е, сега го забелязвам по-сериозно, че пъпките са разположени строго по линията на дрехите - на кръста, точно където минава ластикът на долнището, в слабините на свивката също.
Онзи ден майка ми сложила малко омекотител в прането, някакъв гаден и бъкан с химия (аз никога не ползвам)...Не знам вече какво да мисля.
Съжалявам, че досаждам Embarassed

# 584
  • Italia
.:.Stef.:., течността в мехурчетата подсказва за варицела. Пъпките често излизат по слабините, моите момчета там имаха доста.

sabah, аз изкарах варицелата преди две седмици. точно под веждата имах огромен мехур, който сега зарасна, но още ме боли около него, особено, когато си почиствам веждите.

Общи условия

Активация на акаунт