Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 4 част

• 101 254
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 105
  • Русе/София
Доколкото разбрах,на 5-ия етаж бебчетата са си при майките и ги взимат отвреме навреме за тоалет.А на втория етаж са отделно.Наистина ли е така?
Да, на 5тия етаж бебето е денонощно с майката. Вземат ги само няколко пъти за тоалет и след това ги връщат. А, да! Всяка сутрин ги вземат за визитация в стаята на акушерките. Минава неонатолог, преглежда ги и ги връщат. Още едно много голямо предимство на ВИП стаите - след всяка визитация минават неонатолози, които ти дават сведения за здравословното състояние на бебчо  Simple Smile
Ако си на вторият етаж сте по няколко жени в стая и доколкото успях да видя, бебетата не стоят при мамите, ами им ги дават само за хранене. Освен това майчетата, настанени на втория етаж, всеки ден от 12:30 ч. се редят на опашка пред неонатологията,за да им дадат сведения за бебетата.   bouquet

Това е абсурд.Аз бях на втория етаж,и бебето беше нон стоп при мен.Също така и при другите мами,които са имали това желание.Давахме ги както и на 5 егаж.Дали си на 2 или на 5 етаж за бебетата се грижат по един и същи начин.Пълна заблуда е,че като си във ВИПа и си ВИП.Разликата е нищожна.

# 106
Доколкото разбрах,на 5-ия етаж бебчетата са си при майките и ги взимат отвреме навреме за тоалет.А на втория етаж са отделно.Наистина ли е така?
Да, на 5тия етаж бебето е денонощно с майката. Вземат ги само няколко пъти за тоалет и след това ги връщат. А, да! Всяка сутрин ги вземат за визитация в стаята на акушерките. Минава неонатолог, преглежда ги и ги връщат. Още едно много голямо предимство на ВИП стаите - след всяка визитация минават неонатолози, които ти дават сведения за здравословното състояние на бебчо  Simple Smile
Ако си на вторият етаж сте по няколко жени в стая и доколкото успях да видя, бебетата не стоят при мамите, ами им ги дават само за хранене. Освен това майчетата, настанени на втория етаж, всеки ден от 12:30 ч. се редят на опашка пред неонатологията,за да им дадат сведения за бебетата.   bouquet

Това е абсурд.Аз бях на втория етаж,и бебето беше нон стоп при мен.Също така и при другите мами,които са имали това желание.Давахме ги както и на 5 егаж.Дали си на 2 или на 5 етаж за бебетата се грижат по един и същи начин.Пълна заблуда е,че като си във ВИПа и си ВИП.Разликата е нищожна.

Добре, 3xi , спокойно  Grinning
Написала съм "доколкото успях да видя", така че не съм претендирала за изчерпателност. Не съм твърдяла къде акушерките се грижат по-добре за бебетата - дали на 5ти или на 2ри етаж. Нямам представа как е на 2рия етаж. Също така не съм твърдяла, че съм ВИП. Но за престоя ми в болницата веднъж ми се наложи да отида до 2рия етаж и честно казано, беше ужасно. Да не се заблуждаваме, че на 5тия етаж е същото.

# 107
Аз бях на 5 етаж в единичен ВИП. Акушерките бяха много внимателни. Бебеата ги мият и на двата етажа само вечер за вечерния тоалет. Помолих да ми покажат. Имаше една много мила акушерка - мисля, че се казваше Лати, показа ми една вечер как да мия малката, как да я хващам и т.н. Не зная другите ВИП-ове как са били, но леглото в единичния е от този тип, който се вдига автоматично от различни страни. Аз бях секцио и това много ме улесняваше при лягане и ставане, защото просто сядах и си пусках после леглото надолу. Наистина ВИП стаите не са нищо особено, но пък имаш спокойствие, което в стая с повече легла не знам дали може да се получи. Всеки си решава какво иска. Аз понеже исках да сме с мъжа ми почти през цялото време заедно си взех единичен. Не сме имали проблеми. Случвало се е да си тръгва и след 24 часа, а се позадържахме там 8 дни.

# 108
  • Sofia
За бебето се носят мокри кърпички и малък пакет памперси - само това искат, но аз в моя багаж си бях сложила още един малък пакет памперси, който си ползвах аз и едно кремче, което си стоеше при мен, също така и една пеленка и едно одеялце, защото бебка наистина беше постоянно със студено носле и ръчички, а пък и след първата нощ останалите нощи си беше при мен и така си я слагах на леглото до мен понякога и си я гушках на пелената. Бях в обикновенна стая с три легла, но последните две вечери си бях сама с беба, нямаше много майчета по това време родили.

# 109
   Няма място за сравнение между 2 и 5 етаж просто.   Peace Като почнеш от обстановката, персонала, отношението, та дори и нощниците са различни.  Rolling Eyes Извинявайте, но да се редя половин час на опашка като стадо овце, за да чуя от отегчената лелка 2 думи за бебето - не е за мен тая работа.

# 110
   Няма място за сравнение между 2 и 5 етаж просто.   Peace Като почнеш от обстановката, персонала, отношението, та дори и нощниците са различни.  Rolling Eyes Извинявайте, но да се редя половин час на опашка като стадо овце, за да чуя от отегчената лелка 2 думи за бебето - не е за мен тая работа.
Абсолютно! Точно това и аз обяснявам. Долу се редят на опашка  ooooh! и чакат да им кажат нещо за бебето. А те обикновено дават супер незадоволителна информация  Sad  На 5тия етаж всяка сутрин идва при теб неонатолог (не акушерката, а самата докторка, която се наблюдава бебето ти) и ти отговаря на всички въпроси  Simple Smile

# 111
Хайде и аз в тази тема Simple Smile

Искам да попитам: решихме, че и таткото ще присъства на раждането, та въпросът ми е кога точно ще бъде с мен? Знам, че се плаща освен за избор на лекар и за самостоятелна (VIP) зала за раждане, за да може и той да е там. Но ме интересува предродилната. Пак ли е самостоятелна и той ще бъде и там с мен или в предродилна съм с други и таткото ще влезе само за раждането? Дано не е този вариант, че голям част от смисъла за мен се губи...

Иначе предния път и аз си платих за вип стая, първия ден обаче нямаше свободно място, та изчаках в някакъв изолатор на втория. Бях самичка и бях щастлива от този факт. Но определено отношението на персонала беше коренно различно - долу имаше една супер груба акушерка, която ми направи първия тоалет. Чакахме на опашка няколко жени, при отворена врата..... Е такава болка през живота си не бях изпитвала, раждането нищо не беше.... Едва станах, влачех се по коридора и буквално виех, срещна ме някаква друга акушерка и ми помогна да стигна до стаята, като казваше, че не трябва да ме боли така. Онзи звяр така грубо дърпаше и натискаше, че и мърмореше, че не сме се къпели.... родих през нощта, с епизиотомия, няколко часа след това тя ми говори за къпане  Rolling Eyes Като ме извика след обяд изобщо не отидох.
На следващия ден ме преместиха горе, там специално дойдоха да ме вземат, придружиха ме, бях сама в кабинета, съвсем леко и спокойно направиха процедурата. Направо нищо не усетих.

# 112
Е, моя мъж не присъстваше на ражданията ми, но когато родих Калоян, после в двойния ВИП бях с едно майче, което беше платило за ВИП раждане. Доколкото разбрах от нея, всичко се случва в една зала - лежиш си за разкритие и после направо се качваш на магарето. Не биха пуснали мъж в общата предродилна, като се има предвид, че от родилната я дели само едно стъкло! Човека ще получи удар направо  Laughing

# 113
  • Русе/София

Искам да попитам: решихме, че и таткото ще присъства на раждането, та въпросът ми е кога точно ще бъде с мен? Знам, че се плаща освен за избор на лекар и за самостоятелна (VIP) зала за раждане, за да може и той да е там. Но ме интересува предродилната. Пак ли е самостоятелна и той ще бъде и там с мен или в предродилна съм с други и таткото ще влезе само за раждането? Дано не е този вариант, че голям част от смисъла за мен се губи...

Щом ще присъства и таткото ще бъдете във ВИП залата от самото ти приемане до раждането,и всички процедури по измерване на бебето и т.н. заедно с таткото.Тогава ще те качат горе на 5 етаж ако пожелаеш,заедно с таткото.Ако имаш път към ТИНА Киркова скоро,отиди на 3етаж,където е стерилитета,даже по-точно инвитрото където правят,и като погледнеш ,насреща на 2 етаж се вижда ВИП родилната.

# 114

Щом ще присъства и таткото ще бъдете във ВИП залата от самото ти приемане до раждането,и всички процедури по измерване на бебето и т.н. заедно с таткото.Тогава ще те качат горе на 5 етаж ако пожелаеш,заедно с таткото.Ако имаш път към ТИНА Киркова скоро,отиди на 3етаж,където е стерилитета,даже по-точно инвитрото където правят,и като погледнеш ,насреща на 2 етаж се вижда ВИП родилната.

Да, в понеделник ще ходя да си платя за избор на лекар. Ако всичко се случва само в една зала е най-добрия вариант.

Сега още два въпроса Simple Smile Лекарката ми иска предварително да си платя за избор на лекар. На един познат преди месец му се роди детето в същата болница, но при друг лекар. Платили са след раждането. Регламентирано ли е кога точно се заплаща или на който когато му хрумне? И какво се случва, ако съм си платила, а лекарката не дойде или се появи накрая, примерно само да ме зашие?
Надявам се, че няма да се получи нещо подобно, но термина ми е точно преди Коледа и ако е решила да празнува, пред това да работи...

Също така се питам леглото за раждане какъв тип е. Доколкото помня предишния път ми беше супер неудобно, буквално си беше легло и бях легнала. Позната роди в Токуда, там е като стол и можеш да си полулегнала или почти седнала, което според мен е по-удобната поза.

# 115

Да, в понеделник ще ходя да си платя за избор на лекар. Ако всичко се случва само в една зала е най-добрия вариант.

Сега още два въпроса Simple Smile Лекарката ми иска предварително да си платя за избор на лекар. На един познат преди месец му се роди детето в същата болница, но при друг лекар. Платили са след раждането. Регламентирано ли е кога точно се заплаща или на който когато му хрумне? И какво се случва, ако съм си платила, а лекарката не дойде или се появи накрая, примерно само да ме зашие?
Надявам се, че няма да се получи нещо подобно, но термина ми е точно преди Коледа и ако е решила да празнува, пред това да работи...

Също така се питам леглото за раждане какъв тип е. Доколкото помня предишния път ми беше супер неудобно, буквално си беше легло и бях легнала. Позната роди в Токуда, там е като стол и можеш да си полулегнала или почти седнала, което според мен е по-удобната поза.

Ами, аз също се бях разбрала с мойта докторка да си платя предварително, но родих 16 дни преди термин и всичко стана много неочаквано. Така, че докато аз раждах, мъжа ми ходи да плати  Laughing В крайна сметка всичко беше наред - докторката си свърши работата. на моя приятелка й бяха казали да плати като всичко мине. Няма регламент, въпрос е на договорка. А ако доктора не се появи на време и си платила - не знам. Вероятно може да подадеш някакво оплакване или нещо от сорта, но не знам дали ще има ефект  Sad Надявам се всичко да е наред при теб. Но опитай да не плащаш предварително. Коя е докторката ти, ако не е тайна.  Simple Smile

# 116
На 2-ят етаж също има три единични ВИП стаи. Разликата с тези от 5-ти етаж е, че нямат климатик. Аз бях настанена там, тъй като държах на единичен ВИП, а нямаше места на 5-ти етаж. Отношението, дори и на дръпнатите акушерки от втори етаж, е различно към ВИП стаите. Единственото неприятно е, че се редиш с всички да вземеш бебето след тоалет, но това отнема 2 мин. Всеки ден минават да ти дават информация за детето, както и да си предлагат услугите в помощ за кърменето. Храната се носи в стаята и не се налага посещение в общата столова (не че става за ядене Sick). Моето мнение е, че варианта за двоен ВИП е много рискуван. Във ВИП стаите може да има посещения по всяко време и ако се попадне на някой с постоянно влачеща се голяма рода, не може да се почине нормално. А и дори само мъжът на другата жена да е там (моят мъж прекарваше доста време с мен) не можеш спокойно да кърмиш и да се обслужваш.

Тани4ка, аз бях с планово секцио и също ме накараха да платя предварително. Не съм се замисляла за варианта да не дойде конкретният лекар, тъй като по ред причини това нямаше как да стане, но мисля че можеш да попиташ долу на касата как се процедира при такава ситуация.

# 117
Tani4ka, аз си бях платила предварително за ВИП зала и избор на екип - не съм раждала с таткото, защото е голямо шубе и трябваше да го мисля и него... След като те приемат и ти направят клизмата /аз си се бях обръснала вкъщи/, ме пратиха в предродилна. Стана ми лошо като видях, че там има от малцинството и така ревяха..., обаче акушерката ми видя документите и че съм платила за ВИП зала и направо си ме заведе там. Прекарах си там почти 12 часа сама, моята лекарка ме молеше да се разхождам и към другия коридор, за да ме виждат, че се притеснявала. Нямаше други в тези зали освен мен - 3 са. После тя пусна можа ми, защото в залата да се видим, защото се наложи спешно секцио. Иначе ако искаш да родиш с мъжа си веднага като те преведат в залата ще го пуснат при теб. ВИП-овете на 5 етаж са по-добрия вариант - отношението е съвсем различно, самата докторка ми го каза. Аз лично предпочетох единичния. Докторката ми ми се скара, че съм платила предварително, защото не раждах във ВИП залата, а не ми върнаха парите за нея, но на фона на спокойствието, което имах но това няма значение.
Леглото е като стол, но доста голям, можеш да лежиш леко изправена. Имах някъде снимки, че бях снимала за архива, но не знам къде са точно. Защо не отидеш на отворени врати или на училището и ще разгледаш сама?
Надявам се съм била полезна. Успешно раждане и ще чакам да се похвалиш.   bouquet

# 118
Здравейте момичета -вчера ни изписаха от болницата ,но само с едното бебе -моите мъничета се родиха по 2.550кг и 2.400кг . проблемът е че на края са развили т-синдрома и едното ми бебче все още се бори с усложненията от това! иначе в болницата всичко беше ок -големи благодарности и на екипа -др Стаменов, др Григорова и др Игов ! като изключим присъствието на много жени от малцинството , дори и в единичния вип имаше такава и по цял ден до късно вечер се изреждаше цялата ромска фамилия ! Иначе аз бях в единичен вип и съм много доволна

Бих искала да питам Джули или всяка от вас, която е раждала при същия екип, колко струва раждането. Как са организирани нещата? Плаща се на болницата и отделно на лекарите или как? Другата седмица трябва да звъня на Д-р Игов и бих искала да съм подготвена:)

Благодаря предварително Hug

# 119
Здравейте момичета -вчера ни изписаха от болницата ,но само с едното бебе -моите мъничета се родиха по 2.550кг и 2.400кг . проблемът е че на края са развили т-синдрома и едното ми бебче все още се бори с усложненията от това! иначе в болницата всичко беше ок -големи благодарности и на екипа -др Стаменов, др Григорова и др Игов ! като изключим присъствието на много жени от малцинството , дори и в единичния вип имаше такава и по цял ден до късно вечер се изреждаше цялата ромска фамилия ! Иначе аз бях в единичен вип и съм много доволна

Бих искала да питам Джули или всяка от вас, която е раждала при същия екип, колко струва раждането. Как са организирани нещата? Плаща се на болницата и отделно на лекарите или как? Другата седмица трябва да звъня на Д-р Игов и бих искала да съм подготвена:)

Благодаря предварително Hug

И аз мисля да раждам при Игов и имам същите въпроси. sisley1980 ще ти бъда много благодарна да ми дадеш информация след като говориш със Игов.

Общи условия

Активация на акаунт