Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 4 част

• 101 228
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 90
 newsm51 мерси за отговора

# 91
аз пак да питам, актуален списък за мама и бебе- необходими неща някой да има? аз видях за майката, но за бебе освен памперси друго май не давали.

# 92
аз пак да питам, актуален списък за мама и бебе- необходими неща някой да има? аз видях за майката, но за бебе освен памперси друго май не давали.
За бебето трябва и голям пакет мокри кърпички, които се дават на акушерките. Освен това можеш даси носиш ръкавички и залъгалка.  Simple Smile

# 93
Те не ги ли мият?  Shocked Май е добре и хубав крем против подсичане в такъв случай.
Ръкавички и залъгалка мисля, че ще са ми излишни. На каката и бяха сложили абокат, тогава слагах една ръкавичка, за да не гледам, а и да не разместя.

# 94
Честно казано не знам дали ги мият Crazy. Може би да използват вода само за вечерния тоалет, демек къпането. Не съм гледала какво ги правят, защото те ги взимат и после ги носят, а освен това съм сигурна, че ще се ядосам, ако видя как ги подмятат.
Нищо друго не се иска. Мисля, че бяха 4 памперси на ден, ако не се лъжа. Но това беше долу за неонатологията, ако ти задържат бебчето там. Ако си е при теб през цялото време, слагаш им по 1-2 памперса в легълцето на бебчето винаги да има и те си действат акушерките.

P.S.: Във всеки родилен дом изискват мокри кърпички, независимо дали Тина Киркова, Шейново, Майчин дом и т.н.

# 95
Моята мома се беше наакала здраво точно след тоалета, и им я върнах да я преобуят. Още бях новоизлюпена майка, и не знаех как. Много сръчно я преповиха, и и намазаха гоямо количество крем, сигурно да държи по-дълго. Надявам се, че не са го направили само за пред мен. Това беше на 5-я етаж. Нямам оплаквания.

# 96
А на 5-тия етаж кои настаняват или където ти се падне?

# 97
А на 5-тия етаж кои настаняват или където ти се падне?
На 5ти етаж са т.нар. ВИП-стаи. Там се плаща. Ако не ти се дават пари те настаняват на 2рия етаж, където всъщност са и родилните зали. Аз бях в двоен ВИП с още едно момиче. Доволна съм - по 40,00 лв. на нощувка се плаща. Стаите са зле, но поне далиш баня и WC само с девойките от със съседната стая. Имаш телевизор, хладилник и дори климатик  Laughing Не е много мръсно, бебето ти е нон-стоп с теб. На 5тия етаж има и кафене - можеш да си водиш там близките като идват на свиждане. Освен това като цяло атмосферата е по-поносима - тихо е, спокойно, сравнително по-чисто и приветливо. И акушеркити са малко по-дразнещи от онези на втория етаж  Wink

# 98
  • Русе
Аз също бях в двоен ВИП и не съжалявам че съм платила

# 99
Здравейте!
Аз съм в 7-ми месец и вече започвам сериозно да обмислям къде ще раждам.Насочила съм се към "Света София" заради определен доктор,когото ми препоръчаха.Също така,от това което прочетох дотук,реших да си взема и VIP стая.
Искам да ви попитам за условията в тази болница,дали сте доволни и т.н.

# 100
Здравей, soft
Ами точно това си говорим тук - ако искаш да ти е по-тихо, по чистичко и да имаш т.нар. "екстри" (макар, че това  е силно казано), вземи си ВИП. Както казах 40 лв. е на ден. И аз отидох в Тина Киркова заради докторката, която бях избрала да ми води раждането. Иначе всички АГ-та са еднакво мизерни, натоварени и т.н. Разликата е в локацията и големината. Първото си дете родих в Майчин дом и след него Тина Киркова ми се стори много малка болница. Всичко в нея е по-малко, и предродилните, и родилните и всичко, не че това е от значение, де  Simple Smile
Иначе, още докато лежиш на магарето, след като родиш бебо, ще те попитат дали искаш ВИП и ако искаш, след около 2 часа ще дойде някоя от ВИП-акушерките да те вземе.
На петия етаж, както казах е малко по-поносимо отколкото на 2рия. По-чисто, по-тихо, по-спокойно. акушерките се държат добре, няма мургави гражданки.... Laughing Бива, но със сигурност не очаквай някакъв лукс  Simple Smile

# 101
Доколкото разбрах,на 5-ия етаж бебчетата са си при майките и ги взимат отвреме навреме за тоалет.А на втория етаж са отделно.Наистина ли е така?

# 102
Доколкото разбрах,на 5-ия етаж бебчетата са си при майките и ги взимат отвреме навреме за тоалет.А на втория етаж са отделно.Наистина ли е така?
Да, на 5тия етаж бебето е денонощно с майката. Вземат ги само няколко пъти за тоалет и след това ги връщат. А, да! Всяка сутрин ги вземат за визитация в стаята на акушерките. Минава неонатолог, преглежда ги и ги връщат. Още едно много голямо предимство на ВИП стаите - след всяка визитация минават неонатолози, които ти дават сведения за здравословното състояние на бебчо  Simple Smile
Ако си на вторият етаж сте по няколко жени в стая и доколкото успях да видя, бебетата не стоят при мамите, ами им ги дават само за хранене. Освен това майчетата, настанени на втория етаж, всеки ден от 12:30 ч. се редят на опашка пред неонатологията,за да им дадат сведения за бебетата.   bouquet

# 103
Много ти благодаря за полезната информация! Simple Smile

# 104
Не съм 100% сигурна, но май и на втория етаж ги дават за през ноща, ако майките искат. Обаче си представи какво става, ако не 2, а 4 бебета зареват Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт