Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 4 част

• 101 222
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 75
  • София
mundi аз платих 900 лева избор на екип
Една поправка памперсите стоят при майката и само като вземат детето за къпане искат да има по 2-3 в количката ,поне във ВИП беше така

Това е ново, позабравено старо. Май месец прибираха всички пакети при тях и слагаха наред какъвто има отворен. С голямото ми дете беше както казваш - памперсите при мама и като отива за тоалет слагаш в количката.

Аз и преди съм писала, че сама си сменявах памперсите на бебка и не съм чакала за тоалета, даже си бях взела и кремче, за да я мажа, защото имах неприятни спомени от първото ми раждане там - сина ми беше толкова подсечен, че после около месец не можахме да го оправим. Цупят се естествено - защо съм я разповила, те имали кремчета, миели ги и тн. да ама нямаше и 24 часа откакто се беше родила и дупето и се беше зачервило. Постепенно се научих и да я преповивам, та накрая никой нищо не ми е казвал.Даже им казвах, че съм й сменила памперса с надеждата да си я оставят при мен да не я взимат за тоалет, но те държаха за тези процедури да е там.

Не помня дали съм го писала и преди, но една акушерка там ми обясни, че им сменяли пелените на 6 часа. Ако междувременно е наакано бебчето трябва да си седи така (ако мама не го разопакова да види де). То не им пречело, по думите й, още били много малки и не ги дразнело.  #Crazy
И аз съм си сменяла сама памперси, сърдят се, не сърдят се, факт е че детето се успокои и престана да се дере след като го смених....
сина ми беше толкова подсечен, че после около месец не можахме да го оправим. Цупят се естествено - защо съм я разповила, те имали кремчета, миели ги и тн. да ама нямаше и 24 часа откакто се беше родила и дупето и се беше зачервило. Постепенно се научих и да я преповивам, та накрая никой нищо не ми е казвал.Даже им казвах, че съм й сменила памперса с надеждата да си я оставят при мен да не я взимат за тоалет, но те държаха за тези процедури да е там.
Абсолютно същата история - Калоян се беше подсекъл ужаааааасно! Имали кремчета - друг път!!! Като си спомня как ги подмятаха там на студа  #Cussing out
Такова миене им удрят, че бебчо през цялото време щеше да си стои със засъхналото мляко по устата, ако не го бършех с мокри кърпички! Иначе аз нямах смелостта да си го преповивам, но може би е трябвало!

И наистина все ги докарваха с посинели от студ ръце  Close

# 76
Не ми казвайте, че наистина ги повиват! Не са ли с ританки?

# 77
  • Русе
ами с ританки са но вечер ги повиваха само от кръста надолу и то първите дни само

# 78
хъм,  трябва да ги питам, дали може да ни се размине повиването. Ортопедът ни е предупредил, че от едно повиване може да стане страшно...

# 79
хъм,  трябва да ги питам, дали може да ни се размине повиването. Ортопедът ни е предупредил, че от едно повиване може да стане страшно...
Не се притеснявай, Berend Botje
Те не ги повиват, както нас са ни повивали едно време. Просто им слагат върху ританките по една пелена. Аз бях там края на септември и подозирам, че слагаха тези пелени, защото беше станало вече студено, а още нямаше парно и един вид като горна дреха ги ползваха. Не си спомням да са били стегнати.

# 80
  • Русе
Да не са стегнати както е било едно време

# 81
Дъщеря ми си я прибрах подсечена и стана още повече в къщи въпреки че я сменях редовно (а тя и много начесто и шумно акаше още в родилното но ми обясняваха че е защото е на кърма), а според педиатърката ни е било заради това че беше на АБ още в родилното.
Спомням си че синът ми наистина дълго време не се подсичаше дори да поседеше с ако, докато при нея не е така.
Та искам да попитам при вас има ли някаква връзка да са били на АБ тези които са се подсичали в родилното?

# 82
  • София
Мислех, че целогодишно ги овиват в тези вързопи и блузи, които се прихлупват на гърба. И двата пъти като съм била в ТК бебенцата бяха облечени само с тези "дрехи". Не са имали боди и/или ританки отдолу.

# 83
Когато аз раждах края на май месец, бебетата си бъаха с тези блузки и се повиваха като едно време.

Дъщеря ми си я прибрах подсечена и стана още повече в къщи въпреки че я сменях редовно (а тя и много начесто и шумно акаше още в родилното но ми обясняваха че е защото е на кърма), а според педиатърката ни е било заради това че беше на АБ още в родилното.
Спомням си че синът ми наистина дълго време не се подсичаше дори да поседеше с ако, докато при нея не е така.
Та искам да попитам при вас има ли някаква връзка да са били на АБ тези които са се подсичали в родилното?
Моята дъщеря беше на АБ в родилното,но не се е подсичала. Не мисля, че мойе да е от АБ.

# 84
  • Sofia
Нито сина ми, нито дъщеря ми са били на АБ но и двамата бяха подсечени, сина ми беше доста, защото още не разбирах и незнаех как да се оправям с памперсите, но с  малката нямах проблеми, тя беше на 24 часа и беше се зачервила вече т.к. бях със секцио на следващия ден миличката вече беше подсечена, но бързо се оправи.Тук поговорката - не питай старило, а питай патило наистина важеше.

# 85
Според мен истината е, че просто децата стоят по 6 часа наакани и напишкани, никой не им слага кремчета на дупетата, пък не съм сигурна и колко щателно ги почистват. Sad
Аз като го преобувам като си представя как му забърсвам всяка гънка и подсушавам, и мажа, и понякога се зачервява, какво остава за ония отегчени лелки в Тина Киркова.

# 86
Според мен истината е, че просто децата стоят по 6 часа наакани и напишкани, никой не им слага кремчета на дупетата, пък не съм сигурна и колко щателно ги почистват. Sad
Ама той и синът ми седеше така и нищо му нямаше.
Сигурно си е до дете.
Гледах как ги почистват веднъж, е не могат всяка гънчица наистина, но добре я забърсаха моята.

# 87
Мамите с планирано секцио в самия ден ли ви приеха и заплатихте  Grinning

# 88
До колкото зная ги приемат същия ден сутринта. За плащането не съм сигурна, може да е предварително, въпреки че не виждам защо да не е и след това. Все пак няма къде да избягаш. Там си поне няколко дни.

# 89
  • Русе/София
Мамите с планирано секцио в самия ден ли ви приеха и заплатихте  Grinning
[/quote

Зависи.Някой ги приемат предния ден.При мен лично,отидох сутринта в 6 ,и в 8 бях в операционната.Платих на 3 ден след раждането.

Общи условия

Активация на акаунт