Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 4 част

• 101 221
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 60
Едно интересно инфо, малко офтопик, но индиректно е свързано с ТК
http://dnes.dir.bg/news/estestveno-informirano-saglasie-rodilnitza-7503923?nt=9

# 61
Колкото за кърменето - толкова заблуди царуват. Аз не съм си мазала гърдите с нищо, и нямах никакви проблеми с разраняване и тн... В болницата нищо не ми обясниха, добре че гледах клипчета в Youtube предварително. Това със стискането на ножица явно е стар похват, майка ми като видя, че не го правя, и тя ми се скара. Наистина нослето на детето се забива, но те имат силен инстинкт, и ако има проблем, просто ще се откачи от гърдата. Друга заблуда е, че гърдите трябва да се мият преди всяко кърмене, а да не говорим за съвета да се използва сапун.
Малко оф, но съм попадала и на съвет да се почистват зърната направо със спирт, за да не се хване мастит (да поясня че не в тази болница).

За "казуса с чорапите"  Laughing - не ми разрешиха, по-точно акушерката ме посъветва в предродилната да не ги слагам защото ми текат водите и според нея беше по-рисковано да се замърси нещо с тези чорапи (те си бяха нови, чисти и бели, да не помислите сега че съм носила някви стари чорапи, специално за там си ги купих Mr. Green)

# 62
Споделям личен опит от преди година и почти три месеца - в предродилна бях с чорапи, беше септември и след като се наложи секцио по медицински причини, преди да легна на операционната попитах, дали мога да си остана с чорапите и лекарката ми каза, че може. Явно е въпрос на кого попаднеш и каква е ситуацията. Успех на всички бъдещи мами!

# 63
Видях поста на Камелиа, и тъй като преди да родя имах много въпроси та да помогна сега. Памперсите малка опаковка. Няма никакво значение каква е. В отделението се отваря една и слагат на всички бебета от нея. След като свърши отварят следващата.
За превръзките, купих си еднократни гащи и превръзки за родилки и двете неща изобщо не ми влязоха в употреба.  Ползвах елементарни памучни гащи, еднократните ми минаваха точно през операцията. Превръзки ползвах нощни на Always. Тези за родилки нямат крилца и са адски дебели.  Чорапи обух на втория ден като почнах да ходя из коридорите. Не ми е било студено а родин на 30 Декември.
Желая леко раждане на всички.  Hug

# 64
SDK31 благодаря   bouquet

# 65
  • София
Здравейте,
Имам едно питане бременна съм с първото си дете и не съм особено запозната, значи интересувам се, тъй като ще раждам секцио по медицински показания в "Тина Киркова", цената за секцио по желание с избор на екип и такова по медицински показания с избор на екип една и съща ли е?!
Мерси предварително!!!

# 66
  • Русе
mundi аз платих 900 лева избор на екип
Една поправка памперсите стоят при майката и само като вземат детето за къпане искат да има по 2-3 в количката ,поне във ВИП беше така

# 67
Здравейте,
Имам едно питане бременна съм с първото си дете и не съм особено запозната, значи интересувам се, тъй като ще раждам секцио по медицински показания в "Тина Киркова", цената за секцио по желание с избор на екип и такова по медицински показания с избор на екип една и съща ли е?!
Мерси предварително!!!

До колкото знам, секциото по медицински причини не се заплаща. Ако искаш избор на екип, плащаш само за него както е писала tani_07 e 900 лв. Успех и безболезнено раждане.   bouquet
Аз като раждах също вземаха памперсите само като сменят бебето. Беше станал някакъв проблем преди това май и от тогава започнаха така да вземат по 2. Вземат ти само мокрите кърпички веднага и ти го отбелязват върху количката с бебето. Предполагам, че понеже Памперс им е спонсор, за това искат техни памперси и кърпички, аз бях взела техни.
Ползвах нощни превръзки на Либрес, но аз бях секцио и  не знам при другите как е било, аз нямах почти кървене... само по малко лохи.
Онази русата сестра и аз я знам, тя все проблеми правеше. Докато бях там, завеждащ родилно отделение доста и се кара веднъж. Не беше искала да даде малко повече добавка на една мама и стана лют скандал.

# 68
Myst, аз също раждах тази година при д-р Джонгова. Тя е страхотен специалист. Коректна и уравновесена. Проследих при нея цялата си бременност и мога да кажа, че наистина се чувствах в сигурни ръце, а това е важно за едно положително отношение към процеса на раждане. На нея можеш да разчиташ дори ако й  се обадиш по телефона през нощта, при мен така се получи когато усетих първите родилни болки и контракции. Тя е сериозна когато поеме ангажимент към теб. Когато дойде времето докторката направо ми каза да тръгвам към болницата и докато ме приеха в предродилна, тя вече беше дошла от вкъщи (а беше все пак неделя!). Доволна съм също така и от анестезиоложката от екипа, с който работи тя- д-р Войнова. След раждането и двете идваха при мен в стоаята ,за да проверят как сме с бебо.

# 69
  • Sofia
И аз като раждала преди близо 3 месеца да кажа, че памперсите си стояха при мен и при всяко водене на детето за тоалет оставях по един или два памперса.
За секциото знам, че планираното секцио е 1200лв. а при мен беше по спешност и ми взеха 900лв.

# 70
А цупят ли се, ако не ги чакаш да водят детето за тоалет? С каката ми беше страшно, но все пак вече имаме >2 г опит.

# 71
За секциото по медицински причини според мен не би следвало да вземат пари, ако си без избор на лекар. Аз влязох да раждам нормално, не се получи и се наложи операция, но не съм плащала нищо. Бях без избор на екип, но си избрах Вип стая и само за нея съм си платила за 4-дневния престой!

# 72
Аз раждах нормално (доколкото може да се използва тази дума за нашите АГ-та Mr. Green), но не беше ли 1200 лв. секциото? newsm78

# 73
  • Sofia
Планираното секцио е 1200лв. Аз влязох да раждам нормално, но с избор на лекар и трябваше да платя 900лв за нормално, но накрая стана секцио по спешност и платих 900лв т.е. ако си без избор на екип не би трябвало да се плаща нищо, но ако си с избор то се плаща.
Аз и преди съм писала, че сама си сменявах памперсите на бебка и не съм чакала за тоалета, даже си бях взела и кремче, за да я мажа, защото имах неприятни спомени от първото ми раждане там - сина ми беше толкова подсечен, че после около месец не можахме да го оправим. Цупят се естествено - защо съм я разповила, те имали кремчета, миели ги и тн. да ама нямаше и 24 часа откакто се беше родила и дупето и се беше зачервило. Постепенно се научих и да я преповивам, та накрая никой нищо не ми е казвал.Даже им казвах, че съм й сменила памперса с надеждата да си я оставят при мен да не я взимат за тоалет, но те държаха за тези процедури да е там.

# 74
сина ми беше толкова подсечен, че после около месец не можахме да го оправим. Цупят се естествено - защо съм я разповила, те имали кремчета, миели ги и тн. да ама нямаше и 24 часа откакто се беше родила и дупето и се беше зачервило. Постепенно се научих и да я преповивам, та накрая никой нищо не ми е казвал.Даже им казвах, че съм й сменила памперса с надеждата да си я оставят при мен да не я взимат за тоалет, но те държаха за тези процедури да е там.
Абсолютно същата история - Калоян се беше подсекъл ужаааааасно! Имали кремчета - друг път!!! Като си спомня как ги подмятаха там на студа  #Cussing out
Такова миене им удрят, че бебчо през цялото време щеше да си стои със засъхналото мляко по устата, ако не го бършех с мокри кърпички! Иначе аз нямах смелостта да си го преповивам, но може би е трябвало!

Общи условия

Активация на акаунт