Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 4 част

• 101 329
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 590
Честито,  gossip.girl, да ви е живо е здраво бебчето!
Радвам се, че всичко е минало благополучно, че си доволна от всички в болницата. Най-важното е вече в твоите прегръдки, така че от нас остават само пожеланията за бързо възстановяване и спокойно майчинство !

# 1 591
  • София
gossip.girl ЧЕСТИТА КУКЛИЧКА,МАМЕ! Hug Heart EyesМного да ви слушка и много да ви радва малкото зайче!

# 1 592
  • sofia
Честито и от мен. Нека е здраво мъничето, а ти не съжалявай.

# 1 593
Много ви благодаря момичета  Hug
Ще ви разкажа на кратко как мина всичко. На 12 ти декември бях на тонове и съответно отново нямаше нито една контракция подсказваща за скорошно раждане. Аз вече бях толкова притеснена, че ще преносвам, че не спях по цяла нощ и само следях и се ослушвах като мишка в трици за контракции или за изтичащи води  Joy Та така помолих док да погледне колко голяма е станала беба, защото се оказа че не съм много широка в таза и ако беба е станала над 3500 шансовете за нормално раждане намаляват главоломно, а хич не исках секцио. Та погледнахме размерите на бебка, погледнахме плацентата, доплер и т.н. и накрая едно туширане за разкритие. И о чудо, имах 4 см разкритие. раждането наближаваше  Shocked Е сега пък се панирах на макс. На следващия ден се срещнах с Ковачева да видим как ще процедираме от тук нататък. Тя само каза : оооо 4 см, отивай веднага взимай багажа и да те приемат в патологията. Утре ще решаваме какво ще правим. И вечерта на 13 ти ме приеха. Сутринта на 14 ти ме тушираха, разкритието беше вече 5 см. От там ми направиха клизма и ме оставиха да се оправя. в 10 часа бях в родилна зала. следва отново туширане и разкритие вече 6 см.  от там система окситоцин. в 12 часа разкритието беше 10 см. на  9 см ми биха спинална упойка. болки не чуствах вече. през цялото време целия екип беше около мен. говорихме си и така времето мина неусетно.  по едно време д-р Ковачева каза започваме. Час и половина се мъчихме всички заедно да излезе бебка, но тя тъкмо се покаже малко и пак се връщаше обратно. Накрая се видя че няма да излезе нормално и ме подготвиха за секцио. качихме се в операционната, биха ми още една спинална упойка и операцията започна. точно след няколко минути беба изплака. оказа се че е била с увита пъпна връв около вратлето и то доста стегната. Операцията продължи към 40-50 минути. През всички дни след секциото д-р Ковачева не се отдели от мен. Дори в дните, в които не беше на работа идваше да ме види как съм и аз и бебето. Обаждаше ми се на ден по няколко пъти, обаждаше се и на лекарите които бяха в момента на смяна да пита за състоянието ми. Д-р Недялков дойде в стаята ми няколко пъти да ме попита боли ли ме главата, как се чуствам и да ми каже какво да пия за да не ме боли глава и т.н. Да не забравя да кажа че раздвижването ми започна още в момента в който ме отпусна упойката. започнах да се завъртам на ляво и дясно после се изправих и така на следващия ден вече обикалях по коридора. Ами май в общи линии това беше. Мисля че от тук всички разбрахте колко обгрижвана се чуствах от екипа който избрах, както и от всички които бяха на смяна докато лежах там. За това мога да кажа че съм много доволна от екипа и от персонала. Живот и здраве второто си дете също бих родила там и със същия екип  Peace

Дано не съм ви отегчила, но това беше моето раждане, за мен незабравимо  Hug
Успех на всички мами, които чакат своите рожбички и пожелавам на всички такова отношение каквото получих аз  Peace

# 1 594
  • София
gossip girl, честита малка принцеса! Важно е, че всичко е минало добре и за двете ви!  Hug

# 1 595
gossip.girl Благодаря че сподели този скъп момент за теб!!!!  Hug
Не вярвам да си отекчила някой с този си разказ - все пак темата е за раждане в ТК и ти споделяш как е минало твоето!!!!
Пожелавам ти бързо възстановяване и приятно прекарване на празниците с малката принцеса!!!!!!

# 1 596
  • София
gossip.girl честито, да е живо и здраво детенцето!   bouquet

# 1 597
Много благодаря на всички  Hug
Пожелавам ви една незабравима Коледа и весели новогодишни празници с любимите хора  1dating
Нека новата година донесе за всички много здраве, късмет и много любов.  Hug

# 1 598
gossip.girl и на теб приятно прекаване довечера и една весела и незабравима Коледа - сигурна съм че за тебе ще бъде наистина единствена и неповторима, защото си получила най-прекрасния подарък на света  Hug

Приятно прекарване на Коледа и на всички останали мами !!!!!  Hug Hug Hug

# 1 599
Здравейте!
Записвам се в темата, защото и аз съм се ориентирала към ТК.
Ще избирам екип, защото бих искала да раждам при д-р Ковачева, която ме проследява в момента.
Като за първо раждане имам много неясноти и притеснения и се надявам опитните вече мами да помогнат с отговори и съвети.  newsm53

# 1 600
  • София
Здравейте, може ли да ми кажете списък с необходимите неща при раждане за майката и бебето. Предварително благодаря!

# 1 601
  • София
glezli4ka има ги в болницата, а и тук в темата са писани не веднъж..просто потърси.... Hug

# 1 602
  • София
А имате ли представа как стоят сега нещата с декларацията за припознаване на детето от бащата, когато родителите нямат брак?

# 1 603
  • София
Майката попълва декларация, че това дете е от този баща (дават я от болницата). Башата носи нотариално заверена декларация, че това дете родено от тази майка е негово. Нотариусите имат декларации и знаят какво да съдържат. С двете декларации и двете лични карти бащата записва детето при длъжностното лице. Информацията е от юни 2011.  Wink

# 1 604
  • София
Vache, благодаря за бързия отговор   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт