Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 4 част

• 101 326
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 605
Майката попълва декларация, че това дете е от този баща (дават я от болницата). Башата носи нотариално заверена декларация, че това дете родено от тази майка е негово. Нотариусите имат декларации и знаят какво да съдържат. С двете декларации и двете лични карти бащата записва детето при длъжностното лице. Информацията е от юни 2011.  Wink

все още е така Simple Smile ние преди две седмици минахме по този път.

# 1 606
  • Sofia
Здравейте и тук, момичета Simple Smile

Лекарката, която следи бременността ми изражда в Света София. Не искам да я сменям, но ме притесняват 2 неща - разбрах, че анестезиолозите там предпочитат спинална пред епидурална упойка и че новородените не са при майките, а се носят.

Искам да ви попитам, някой от вас успявал ли е да се договори предварително за вида упойка при нормално раждане и родоразширение?
И ако се плати за самостоятелен вип, разрешават ли детето да е с майката? Аз, разбира се, ще разпитам в самото АГ. Но ми е интересен и опита във форума.

# 1 607
Нещо си в голяма грешка, elsi!
Бебетата стоят при майките, само ги взимат за тоалет. По твое желание, ако не кърмиш можеш да го оставяш при акушерките за през нощта.
За раждането, също мисля, че е по-скоро по изключение слагат спинална. Всичките мои познати, раждали там, родиха или без упойка, или с епидурал.

# 1 608
Бебетата стоят при майките.По желание може да остане в общия бокс за през ноща Peace

# 1 609
  • Sofia
Супер! Значи, грешно са ме информирали в отчетната или бъркам болницата на мойта докторка. Ще я питам за около пети път, с коя болница й беше договора, но предполагам, че ще ми прости  Mr. Green

# 1 610
Здравейте и от мен. Предстои ми планово секцио в ТК. От болницата имам много лоши спомени и като отношение и като обстановка (гъмжеше от хлебарки и беше много мръсно) - лежах в Патологията. 2009 г. Но док, при когото искам да родя, работи с тази болница и ще ми се наложи да се преборя с негативизма си. Искам да попитам тези ВИП стаи, единични и двойни, заслужават ли си и кога е необходимо да заявя желание за такава стая. Или са си еднакви с останалите. Също така, ако избера ВИП-а предполагам свободно ще може да ме посещава съпругът ми или пак има определени часове.
За отношението на персонала предполагам всеки сам си прави заключенията, но се надявам да обясняват и да са на ниво неонатолозите им....
Благодаря ви предварително   bouquet

# 1 611
В двоен ВИП, за 7 дневен престой, хлебарки не видях.
В "Патологията" , не е като да няма, но се появяват нощем, в тоалетната. Crazy
Според мен си заслужава на платиш за ВИП!  Peace

# 1 612
  • София
Елси, да, бебетата са при майките. Аз родих привечер и отказаха да ми дадат веднага бебето, защото ме приведоха на 5 етаж, а Ралица остана на 2-ри в детското. Сутринта ми я донесоха горе. Явно двете детски са си независими. Беше си при мен непрекъснато. Поощряват кърменето там. Щом аз успях да кърмя, при първо некърмено бебе  Sunglasses
За спиналната.. теб какво те притеснява? Аз съм раждала първия път със спинална, всичко си беше ОК. Втория път се уговорих с доктора ако видя зор да ми сложат пак. Ама той от самото начало се беше настроил да не ми слага (това после го схванах Crazy) И когато видях зор и поисках упойка родих след 15 минути  Grinning Така че втория път е по-лесничко, можеш да минеш без упойка, особено ако се разхождаш до последно. Аз например изпитвам ужас да ми набодат катетър в гръбнака. Спиналната поне е едно боцване  Wink
Успех ти пожелавам!!! Hug Hug Hug
П.С. Вземи си двоен ВИП, по-весело е с друга мама. Ние бяхме заедно в предродилна и после в една стая. Супер е с компания  Hug

Хубавичка, желания за ВИП изяви пред лекаря си, но реално след раждането става всичко, не преварително. Зависи има ли свободни места. В двойните стаи не може да те посещават свободно,поне по регламент. Става дума в стаята... и е нормално, все пак има друга жена, кърми се и пр. не е удобно по всяко време да влизат близки и роднини. Така че ако искаш свободно посещение вземи си единичен ВИП. Е, негласно може да идват да те виждат и да ти носят разни неща, но си има часове за свиждане и влизане по стаите. За мен лично е доста свободно и не много добре за бебетата да влетят 10 човека вътре, особено зимния период.
Хлебарки не съм видяла...

# 1 613
Благодаря ви!   bouquet Аз за единичен ВИП си мислех, за да не притеснявам друга мама и да ми е уж по-спокойно... newsm78 Иначе с компания си е по-добре, особено аз като съм с първо раждане сигурно ще ми се отрази добре, отколкото сама.
То иначе май само таткото ще идва, не искам никакви компании, особено в сезона на грипа. По-скоро заради нивото на хигиена и удобството от баня и тоалетна се насочвам към ВИП. А като се замисли човек, че това са нормални изисквания и не са никакви ВИП-претенции...Но бг действителност...

# 1 614
  • София
Ами да, ти си прецени. За нивото на хигиена зависи от тези в стаите. При нас си беше ОК всичко.

# 1 615
Аз пък вече предпочитам да съм единичен ВИП!
Първата дама, деляща с мен стаята, даваше детето си за през нощта на акушерките, защото още не й била дошла кърмата и нямало смисъл да стои при нея (дълго чакано бебе ин витро). Моето беше при мен, тъй като имах огромно желание да кърмя, но бебето ми беше много поспаливо, заспиваше на гърда, след което спи 20 мин, и пак беше гладно, защото не е цокала и по цяла нощ мрънкаше и ревеше. Беше ми изключително некомфортно, аз съм си притеснителна и все се безпокоях, защото съквартирантката само повтаряше, че сега детето като е там ще си почине, ама така и не си почина.  Whistling
После тази си тръгна, дойде една, на която цялата рода до 9то коляно се изсипваше в стаята на свиждане и аз нали все не искам да има конфликти, си мълчах. Чак мъжа ми като дойде ги помоли 1-2 да останат.  Crazy
Та за другият път съм решила категорично да бъда в единичен ВИП, за да мога да бъде сама с детето си, да се насладя на моментите и да не се тревожа за нищо.
И като съм лежала многократно в "Патологията", такива неща съм виждала, че ...  Sick Явно не може да ми се падне свястна женица, по-добре да се подсигуря.  Wink
Да вмъкна за бъдещите майки, че по-добре да не ви носят цветя, защото не дават в стаите да има, заради бебетата.
Малко се олях, извинявам се!

# 1 616
Здравейте,момичета!Все се каня да пиша,но време не остава. На 4 декември родих втория си син в Тина Киркова-секцио по медицински показатели без избор на екип и една грешна стотинка дадена на вятъра  Grinning Всичко беше ОК. Имах известни усложнения по време на секциото,но екипа се намеси много добре.Въпреки,че нито бях с избор нито бях във ВИП не е имало час,в който да не са се интересували лекарите на смяна как сме и т.н. Сведения за детето получавахме точно както и платилите. Въпрос на избор според мен е да дадеш ли тези излишни над 1000лв. Другото което хлебарките изобщо не са толкова колкото преувеличават всички.Поне на този етап (декември 2011г ) Лежала съм и в Патология,бях и на 3 етаж в реанимация и на 2рия....И в панелките има хлебарки,но не се хвалим или оплакваме от тях,защото са в жилищата ни. Стига...това е най-малкия прблем според мен. Peace

# 1 617
Shadows, честита рожба!  newsm07   Дано сега да сте добре вече и нямате никакви усложнения повече! Бързо възстановяване!

# 1 618
Изобщо не съм съгласна, че хлебарките са малък проблем в една болница, да не говорим в отделения при родилки и новородени. Пък било то и малко хлебарки. В Патологията вечерта мивката беше почерняла от тях, а не мога да си представя да има хлебарки там където ще е детето ми. С тази бременност лежах и в Шейново и във Втора градска една хлебарка не съм видяла.
Та това си е проблем на ТК и е недопустимо. Друг е въпросът, че в такъв момент е по-важно мама и бебе да са добре, другото се преглъща

# 1 619
Във връзка с многото въпроси в кое отделение какво се носи, вчера направо снимах "списъка" от вратата на приемния кабинет  Simple Smile

Към нещата за ренимация се препоръчва още малките бутилки минерална вода да са с дозатор (малки бутилки, за да не тежат в ръката, а с дозатор за да не се оливаш като пиеш легнала), както и разтворими таблетки Солпадеин.

За отделението вече няма такъв списък на вратата  Laughing, затова преписвам от една листовка-помощник за пазаруване:

За мама:

- нощница , желателно с копчета до пъпа или с два реда копчета отстрани, за да е удобна за кърмене (примерно ето такава)(къса и с къси ръкави, защото в болницата е жега)
- хавлиени кърпи за лице, ръце и тяло
- тоалетни принадлежности, тоалетна хартия
- мобилен телефон и зарядно
- бельо - еднократно/бабешки гащи, сутиен за кърмачки
- превръзки за родилки или лигнин
- мокри кърпички
- подплънки за кърмачки (евентуално помпа)
- малко кеш за кафето  Wink

За бебе:

- еднократни пелени (средно по 8 на ден)
- бебешки мокри кърпи
- памучни ръкавички
- залъгалка

Багажът за родилно отделение да е отделно от този за реанимация и за престоя в болницата. За реанимация и за престоя да бъде донесен от роднините след превеждането в съответното отделение.

Това е от мен, но още не съм родила. Родилите мами, ако имат какво да добавят - да заповядат, и може да сложим този списък в първия пост на темата, за да има къде да насочваме новопитащите родилки  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт