Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 4 част

• 101 303
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 680
  • Русе/София
Задължително за секциото явно, не за всички. Wink
Винаги съществува реална възможност естественото раждане да завърши в операционната,което пък изисква също тест за упойки,което води до категорично изискване на теста.

# 1 681
Чета за болницата - и за отделенията, и за отношението на персонла - и все повече се стресирам. След седмица ми предстои секцио там. Моят док, който ще го прави, ме беше предупредил да не се впечатлявам и да игнорирам какво се случва около мен, но не знам как ще стане... Имам желание за единичен ВИП, ще питам утре дали си заслужава изобщо. Ще споделя мнението на моят док по въпроса. Той има договор с болницата и досега не ми е спестил колко се възмущава от отношението на част от персонала.
Наскоро лежах в Шейново и там всички са много мили, покрай последните събития, за съжаление явно трябва да се случи нещо лошо, за да последва добро, прилично отношение. Не знам в ТК дали проверките са довели до нещо положително.
Атадар, честита рожба! Да расте здрава и много да ви радва!
Ще се радвам да споделиш как е бил престоят ти   bouquet

За упойките - дори и да не беше задължително, пак бих си поискала тест за алергии. Освен това ще настоявам и за предварителна среща с кардиолог.

# 1 682
  • Русе/София
Ще ме извиниш за въпроса,но твоя доктор,след като е с такова мнение за болницата,защо не е сключил договор с някоя друга?
Навсякъде има и хора,на които им е крив деня,но не всички са такива.
Спокойно,не е толкова лошо положението.Нормална ДЪРЖАВНА болница.

# 1 683
И аз съм му задавала този въпрос защо не се премести, каза че вече го обмисля много сериозно, но понеже е с доста години стаж и видял доста, си знае, че навсякъде е така. И предполагам, че ми говори да не се впечатлявам, за да ме успокои и да ми насочи вниманието към по-важните в случая неща, отколкото да се връзвам някой кисел от персонала.
Иначе аз не очаквам някой да ме "носи" на ръце там. Просто четейки ми се струва, че повечето мнения са негативни.

# 1 684
  • София
atadar честита ти рожба, жива и здрава да расте и много да се гордеете с нея. Благодаря за споделената информация.

За второто секцио незнам дали при мен ще се води по мед. причини, но силно се надявам да ме таксуват по ниската тарифа, още повече че ако имаше начин щях да искам нормално раждане.  При първото ми раждане имаше всички индикации за бързо нормално раждане, но нещата не се развиха точно така. Приеха ме с 9+ см. разкритие и изтекли води. От приемния кабинет веднага постъпих в родилна зала, даже нямам представа как изглежда предродилна. Започнаха напъните, но бебето оставаше високо, и въпреки усилията на екипа и желанието им да изчакат максимално дълго за да може бебето да се ангажира в малкия таз и да се роди нормално, това не се случи. Сложиха ми упойка за отпускане на тазовите връзки, изчакахме около 30мин., акушерките и докторката ме понатиснаха по корема, последва консултация с други лекари на смяна за форцепс или вакум, но лекарите прецениха, че това няма да помогне, защото бебето неможе да мине през таза. Тоновете започнаха да падат и се оказах на операционната. Заключението е, че съм с тесен таз (имаше такива подозрения още от ЖК, но аз настоявах за нормално раждане). Според мен това трябва да е основателна мед. причина за извършване на второто секцио, а не това че и първия път съм раждала секцио.

хубавичка относно отношението в болницата, аз нямам забележки. И моята докторка има договор с ТК и изражда там, но работи на частно. Всички от персонала бяха много грижовни и любезни, даже не ми се тръгваше от болницата.

Относно теста за алергий към упойки, с първата бременост правих такъв с анестезиологът д-р Войнова в частния център, в който работи моята докторка. Освен теста, правих и нещо като интервю с Войнова и тя ми разясни всички видове упойки, как и кога се прилагат, задавах всички въпроси, които ме вълнуваха относно обезболяването на нормалното раждане. Много исках да родя нормално с упойка, но в моя случай не се наложи.

# 1 685
  • Sofia
На мен не са ми правили тест за упойка, а бях там 2 дни преди раждането. Дори и някак невидимо да са ми направили, в никакъв случай не съм плащала 50 лв.  newsm78

elsi, в обикновените стаи са по 4-5, тоалетната е 1 на 2 стаи. Определено има разлика м/у това да делиш баня с още 3 или с още 7-9 човека. Във ВИП-а има щори, климатик, хладилник, телевизор. И максимум 1 човек, с когото да се съобразяваш. Че то всеки си е с лудостта, особено току-що родили.  Laughing

# 1 686
Ние бяхме 2 в стаята-вип.Бебетата спяха нощем в отделението.Не сме си пречили по никакъв начин.И двете бяхме секцио.С момичетата от другата стая не съм се засичала.Аз и не висях нон стоп в банята де.Секцио какво да се къпеш като от всичко те е шубе за раната.
Като лежах в Патологията с таи бременност 8 делихме една баня #Crazy ами зор си беше.

# 1 687
Елси, наистина както вече са ти писали в обикновените стаи WC-то е общо за две стаи и се ползва от 7-8 човека, до мен едната вечер имаше циганки, които пушеха в тоалетната. ShockedА по- хубавото е,че в Шейново май все още не ти дават бебето да си е с теб, а тук е...да не говорим за това какво ми е мнението след последните случки в Шейново.
Хубавичка, ами аз лично съм толкова доволна от лекарите и част от акушерите, че само заради тях си оставам в тая болница. Абе като цяло съм доволна от болницата и лекарите, които следят бременност са велики.
За къпането- на тия,дето раждат нормално и имат много шевове(не си спомням как беше специализирания термин) също не ни даваха да се къпем известно време, само едни промивки и това е.

# 1 688
  • Русе/София
Аз бях секцио и веднага след,като ме прехвърлиха в стаята се изкъпах.Има и водоустойчиви лепенки за раната.Нямала съм проблеми.

# 1 689
  • София
Задължително за секциото явно, не за всички. Wink
Винаги съществува реална възможност естественото раждане да завърши в операционната,което пък изисква също тест за упойки,което води до категорично изискване на теста.

При нито едно от двете раждания не са ми искали тест за упойки  Wink Първото беше с упойка. Само ме питаха дали са ми вадили зъб  Crazy Така че не е задължителен теста за упойки, иначе щеше да присъства из задължителните изследвания  Wink

Елси, не е така, мила за стаите. Единия път лежах на 2 етаж. В няшата стая имаше 5 (пет) легла, в съседната три. С обща толетна и баня. В нашата стая бяхме 3 жени. Така че общо 6 за банята. Сега във ВИП на 5 етаж бяхме 4, къде къде по-добре. Между другото не ми се е случвало да се сблъскам с някой в банята. Wink, но първия път едната родилка от нашата стая ходеше да пафка в тоалетната... бляк! гадост!  Sick
Стаите са си прилични. Има хладилник. Режима е относително свободен. Не са големи, ама те и долу не са големи. Абе да ти кажа съвсем ОК са си и жените там са си избрани дето се вика  Wink Иначе преди 8 г. не беше лоши и на 2 етаж, не мога да се оплача  Wink но сега не съжалявам,ч е избрах ВИП-а.

Дъгичке, лекар в ТК изнудваШе моя приятелка точно с тоя довод, че първото й секцио, не е показание за РЕ. А момичето имаше проблем, който налага секцио, независимо първо или второ. Е, после си намери подходящия лекар, дето са му златни ръцете  Heart Eyes

хубавичка, твоят доктор ти е направил мечашка услуга.. сега ще се оглеждаш кой злодей ще те издебне в гръб да те нагруби  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

2 пъти бях в тази болница и всички бяха много мили. Само втория път застъпващата акушерка ме попита как точно да ме приведе на 5 етаж  Shocked още вървеше ремонта. Аз й казах, че не ме интересува как  Crazy Е, разбра, че съм с екип и ме приведе бързо, бързо...

# 1 690
Здравейте, къде мога да намеря мнения за д-р Маленов от ТК?

# 1 691
Vache , ти ме напомни- ей това е едно от малкото неща в тая болница, което много ме беше ядосало. Аз бях с платен пакет за проследяване на бременност, който тогава още беше 400 лв. За екип и раждане се плащаше май 500 или 550, ами никак не ми хареса, че аз не бях с привилегии, а тия раждали с екип(и не са си следили там бременността) бях- те момичетата не са виновни, а една тъпа овца, която аз я чух да казва-"Ние да си уредим нашите момичета първо".....

# 1 692
  • Sofia
Vache, gundie, Шунка, благодаря за поясненията момичета, моята докторица ме е метнала на джанката, тя си е икономист по душа и ми е приятелка, явно е искала да ме откаже от вип-стаите Mr. Green Естествено, че при картинката, която описвате има смисъл от вип-а. Въпреки, че в МД още преди 9 г. виповете бяха със санитарен възел само на 2 души и бебоците в стаята или съседен стъклен бокс. Там това много ми хареса като решение! Бебенцата са в легла-колички и между всеки 2 стаи има стая за тях със стъклени стени и отвор за леглото им - иа ако искаш го напъхвах там, ако искаш си го изтегляш при теб  Grinning
Нали, няма да ми създават проблеми при изрично желание бебето да е с мен непрекъснато?! Май питах преди 2-3 стр., ама да се уверя пак.
gundie, не оправдавам никой в Шейново за нищо, нямам връзка с тях, но от няколко места и от медицинските и от журналистическите среди чувам, че медийното раздухване на 2-та инцидента там не е случайно, на много хора не им е понесло Шейново да се управлява от амбициозен директор. В ТК горе-долу по същото време също имаше 2 случая за съжаление с летален изход, за които не се чу много.
За пушенето - да има късмет някоя да ми закади в банята Twisted Evil

Относно къпането - първия път родих нормално, но с епизиотомия и шевове, никой не ми е забранявал душ. Взех си такъв още час след раждането. Заради конците си слагах "лапи" с реванол, вместо превръзки /смрадликата върши също работа, ама трябва някой да ви прави отвари/ - едновременно предотвратява инфекция, по-бързо зараства, а и помага да не усещаш конците, които като са сухи придърпват и поболяват.

# 1 693
На мен изрично ми казаха, че не никак хубаво да се мия, къпя не си спомням колко дни беше.
аз за Шейново имам лични наблюдения и то точно към една персона, дето беше замесена в единия случай, имах и сериозни връзки там преди време и въпреки всичко се отказах от тях- не съм им фен, за мен това по телевизията си е само затвърждаване на моето мнение- лично мнение, не задължавам никого с него. Wink Hug

# 1 694
Аз също се изкъпах на втория ден след секциото, но док. ме беше предупредила да си купя някакви лепенки. Свали ми някакви конци, лепна лепенката и се изкъпах.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт