Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 4 част

• 101 340
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 755
Здравейте  bouquet

Аз още съм много неориентирана по отношение на болници и лекари - за първи път ми е и много се притеснявам  Confused Но  вече съм в седми месец и трябва да се ориентирам къде ще раждам.

Лекарката, която ми води бременността от самото начало е д-р И.С.Мадолева. Тя е в един частен медицински център в Малдост 4, но иначе изражда на хонорар към Тина Киркова. Аз съм доволна от нея, имам и доверие и вероятно при нея ще раждам. Но можете ли да ми обясните какво означава, когато лекар работи на хонорар към някоя болница:
- ако избера него, той от същата болница ли си избира екип
 - ще ми обърнат ли внимание като на другите родилки
 - бебето ми ще получи ли същите грижи като на другите
 - някакви други особености,ако има

И още нещо - аз съм с допълнително здравно осигуряване, което ми поема разходите. Това как се отразява при лекаря, който е на хонорар към болницата? Фонда на болницата ли плаща или на лекаря?

Много ми е важна тази информация, от нея зависи дали ще избера д-р Мадолева и Тина Киркова за разждането, затова ще съм ви страшно благодарна, ако отговорите на въпросите ми.   Hug

А, и ако някой има отзиви за д-р Мадолева, ще се радвам да сподели.  Blush

Предварително благодаря!   bouquet

# 1 756
Аз пък искам да питам за Националната банка за стволови клетки, четох че безплатно могат да ти вземат стволовите клетки за този фонд, за раждания в Майчин дом. Статията беше стара, от преди две години. Та дали вече не работят и с Тина Киркова?

# 1 757
  • София
Andromeda_84, аз бях в предродилна зала с едно момиче, кето раждаше при докторка външна за ТК. Докторката беше пълно куку  Rolling Eyes Като се почне от разговора, който водеше с нас за това, че в ТК спестяват окситоцина, вместо да родим за 2 часа (другите родилки), мине се през паниката, в която изпадна когато чу как падат тоновете на бебето на едно от момичетата и се развика панически да тръсят нейната лекарка. Акушерката дойде и най-спокойно я помоли да легне на другата страна и тоновете се оправиха. После попита кой е викал така спешно д-р П. и помоли да се обръщат към нея като към дежурна акушерка в родилно. Не разбирам много от водене на раждане, но тази жена измъчи момичето до последно. Аз не знам просто какво ми идеше да я направя.  И накрая ще кажа, че опредлено персонала не гледаше с добро око на нея. Не са казали нещо конкретно, но отношението си личеше доста явно. Така че според мен много зависи кой е външният лекар за ТК и с какво име се ползва там  Wink Твоята лекарка за първи път я чувам. Потърси мнения из форума за нея.

# 1 758
Vache, би ли споделила, ако знаеш, как се казва тази външна лекарка. Аз попаднах в сходна ситуация, чак ме досрамя от персонала в болницата  Sad Да не говорим, че имам уговорка за раждане с нея....
Andromeda_84, външният лекар си избира екип от болницата. Странното е, че не се води избор на екип, но как се случват нещата с плащането, ще мога да разкажа след раждането. Това, което не ми хареса е, че като не се водя с избор на екип, си платих пакета изследвания за секцио - към 80лв. Иначе си влиза в тези 900лв.
Ако сега трябваше да избирам, мисля че бих се спряла на лекар, който си работи в болницата. Но при мен е различно - не ми хареса как моят док се държи с персонала. Надявам се това да не рефлектира и върху престоя ми след операцията.

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 09:37 от Анонимен

# 1 759
  • София
Някаква докторка от Перник беше.. мисля, че се казва Павлова...но не съм 100% сигурна Confused Но беше много възмутена как така ни оставили да се разхождаме в коридорите вместо да ни сложат системата. Ако това било в Шейново да са ни сложели системите ид а сме родили за 2 часа. И това ни го пробутваше на мен и на една друга мацка, дето и двете знаехме за какво става дума понеже раждахме втори деца.
В същото време мъчеше едно момиче, на което бяха изтекли водите в 8 месец. Бебето беше много високо и не слизаше. Не я резна.. мъчи я ужасно около 10 и повече часа да прави 4 см разкритие, за да й сложат упойка. Чак ми идеше да я заритам.. честно! #Cussing out

Обаче ми направи впечатление, че никой от персонала не контактува с нея. Е, вярно седя неотлъчно до момичето, ама какво от това. От персонала я подминаваха, буквално. Само май накрая се събраха да гледат какво става, че то това раждане край нямаше.

# 1 760
Благодаря за отговора   bouquet
Как е възможно такова държание в момент, когато родилките трябва да бъде възможно най-спокойни, напътствани и уверени, че ще се справят  #2gunfire А да си крещят лекари, акушери, санитари и т.н  е недопустимо. Силно се надявам при мен да са спокойни. И все си повтарям, че аз и бебка сме най-важни - всичко друго трябва да се игнорира.

# 1 761
  • София
Ееее, то всички си бяха любезни, никой не крещи. Wink

# 1 762
При мен всички бяха спокойни.Бях 4-то секцио за деня,но и трите мацки преди мен решили да раждат през ноща,та първа на тепиха Joy Само Григорова всяваше паника като гледаше лошо и ходила да подканя моя док да ме почва.И като казах моя док се сетих,че го видях ак в операционната.Такава ли е практиката?Да пийнат кафе,да се настроят и успокоят преди да вадят бебето newsm78

# 1 763
  • София
Ами Мира,моя док ме прие в приемна-прегледа и прочие и ме прати в предродилно,върза ме на тонове,направи ехограф...а бях едно от първите сутринта,че по спешност...иначе всички бяха кротки и любезни с изкл. на една кокошка в предродилно.

# 1 764
И мен док. ме посрещна в предродилна, направи задължителното ехо преди операцията, прегледа ме и след това си спомням , че заедно вървяхме към операционната, преди това имах контракции, заради кокондрелата стажантка , която беше оббъркала дупката, в която се вкарва кататъра  #Cussing out и не помня къде е била през това време.И аз бях по спешност.

# 1 765
Vache, Хубавичка, благодаря ви за информацията  Hug
Да се надяваме, че при мен няма да се получи ситуацията, която Vache описва с онова момиче Praynig Стискайте ми палци!

Молята лекарка изглежда спокоен човек, с опит е, освен това ми я препоръчаха. Затова се надявам всичко да е наред. Все пак се надявам да намеря някъде из темите момичета, които са раждали при нея като външен лекар, за да знам как стоят точно нещата.
Къде ще ме посъветвате да потърся такава информация?

Хубавичка,, значи ти също ще раждаш с външен лекар? Успех и здраво, хубаво бебенце ти пожелавам  Hug Моят термин е през април.
Ще споделиш ли после за процедурата с външен лекар?

# 1 766
Аз влязох вприемния в 6:45.Моя док обикновено не е в болницата по това време.Пък и никой не си е направил труда да му каже,че няма да съм а 12,а веднага #Crazy Аз самата разбрах докато лежах за тонове и ми вливаха системите.А каксе вливат 5 банки за 30 минути да не ви разправям newsm78 Казаха ми "Звъниш на Гемеджиев и му казваш да идва и да те почва,че всички преди теб вече родиха" И аз и той бяхме в шок.Ехограф не са ми правили.После докато се преоблече и оправи явно му е било нужно време.Видях го през стъклото като се миеше с другия доктор.През това време ми сложиха упойката,след нея катетъра и той беше готов.Мислех,че такава е практиката-док си се оправя докато акушерките подготвят майката newsm78

# 1 767
  • София
Само да вметна за ехографа.. правят го от скоро. Преди 8 г. не са ми правили ехограф. Сега да.. и после снимката беше прикачена към досието ми.  Wink

# 1 768
  • София
Преди  6 гг. ми правиха ехограф.  Peace Първата нощ ходих, че ми тръгнаха води, но ме върнаха, че се бях изкъпала и нямах следи - гледаха ме на видеозон; на следващия ден ме вкараха в болницата уж да ми назначават секцио, че бебето беше голямо и тогава ми се лиснаха водите на пода в патологията им и хайде към предродилна, доколкото помня пак ме гледаха и на ехографа... 3 часа се разхождах, че бебето не беше слязло, после 13 часа вързана за тонове и с-ми и накрая спешно секцио при пълно разкритие в 3 посреднощ  Crazy

# 1 769
Спящата, извинявай обаче съм пропуснала. Сега как ще раждаш?  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт