Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 4 част

• 100 054
  • 1 786
  •   1
Отговори
# 1 770
  • София
То май ща-не ща ще е секцио  Whistling Тазът си е тесен (това е една най- предпоставките за секцио, к. не се променя при др. бременност), а бебето живот и здраве се чака пак над 3.500 кг...

# 1 771
Спящата,понеже сме с еднакъв термин,имаш ли вече дата за секциото?Че аз съм в края на месеца и дали няма да се засечем в б-цата? newsm78

# 1 772
  • София
Доки не дава да го вадим преди 01.02. - и принципно е прав, защото секциото, ако няма спешни причини, се прави максимум 10 дни преди термин.  Peace Мене само ме е страх да не тръгне да излиза по-рано, че каката се роди 2 седмици преди термин 3.750 кг (абсолютно доносена; грешка в термина също нямам, че бях с лечение на стерилитет и си знам точната дата на забременяване  Whistling ) и да не се повтори сценарият от миналия път с раждането буквално и по двата начина... Живот и здраве ще се виждам с доктора, при к. ще раждам, следващата седмица (моят отдавна вече не изражда). И аз си мисля, че все ще се засечем с тебе или някое др. от момичетата - било в реанимация, било по стаите...  Wink

# 1 773
То май ща-не ща ще е секцио  Whistling Тазът си е тесен (това е една най- предпоставките за секцио, к. не се променя при др. бременност), а бебето живот и здраве се чака пак над 3.500 кг...

Променя се и още как...  Peace
Друг е въпросът, че след като си имала вече едно секцио, всеки ти вика "е, как, и другото ще е секцио"   Wink

# 1 774
  • София
Тъц, не се, ама не ми се спори.  Peace

# 1 775
Променя се и още как...  Peace
Друг е въпросът, че след като си имала вече едно секцио, всеки ти вика "е, как, и другото ще е секцио"   Wink
Да, така викат всички, но не е невъзможно да се роди нормално. Аз отидох в ТК с пълно разкритие и си родих нормално, поради липса на време за подготовка за секцио (първото ми раждане е секцио). При добро желание на лекаря нормалното раждане е напълно възможно. Друг е въпросът, че не бива да е самоцел, т.е. ако стане - стане.

И за да не съм офф, за ехографията преди секцио - доколкото знам е задължително изискване на здравната каса, за да плати клиничната пътека. Затова я правят, а не че е толкова необходима при всички случаи.  Peace

# 1 776
  • София
Моето първо секцио беше с пълно разкрите без упойка, писала съм преди няколко поста.  Peace Единственият начин главата на бебето да мине през костите на малкия таз беше форцепс или секцио... При повторна бременност костите на таза не се разширяват повече, шанс има само, ако бебето е по-малко...

# 1 777
Не знам дали се разширява в хода на раждането-аз лично съм чувала,че е възможно.Както и седалищно бебе да се обърне насред раждането.
Малко офф от засегнатата тема-имам позната,която с близнаци роди нормално като едното бебе като се видяло вече само на широко се завъртяло с дупето.Наложило се док да "бръкне" и да го обърне-не ми се мисли какво значи като болка това.Акушерките наоколо викали "дайте докторе второто секцио да го извадим" #Crazy Което е меко казано безумие за мен.

# 1 778
  • София
Абе, хора, нали лично съм го преживяла...  Laughing Бебето изобщо не можа да слезе, 3 часа се разхождах, всички родилки се чудеха как издържах токова време... Всички доктори и акушерки, к. бяха на смяна, се изредиха да си вкарват целите ръце и дърпаха, а с другата ръка и тежестта си натискаха по корема (така нареченото "скачане по корема"). Ади се връщаше обратно като тапа от шампанско... Казвам ви, че не можа да стане, трябваше форцепс или секцио (познайте кое е за предпочитане). Да не говорим, че после беше 5 дена на АБ заради продължителното ражд....

# 1 779
Освен платен пакет от 450 лв. дали някоя мама знае дали мога да се запиша по ЗК и да си плащам допълнителните изследвания например при д-р Гергов или д-р Грънчарски?

# 1 780
В Тина Киркова се очаква през 2012 да сключат договор за ЖК по здравната каса. Но не знам кога ще стане. Иначе нищо не ти пречи да си ходиш някъде другаде безплатно с направлението. А когат сключат договор със ЗК, да се прехвърлиш при тях.
Най-добре ги питай, акушерките долу обикновено знаят.

# 1 781
Благодаря така ще направя. Лошото е, че нямам идея къде да се запиша на ЖК по ЗК. Някой да има допри впечатления от такова място в района Люлин и околностите, по пътя на метрото. Имам още едно детенце и времето ми е кът Simple Smile

# 1 782
# 1 783
  • Временно
Спящата,разбирам те перфектно - и аз бях с пълно разкритие,но бебето високо ,не успя да навлезе дори в малкия таз ... и така се стигна до спешно секцио .. Живот и здраве,ако втори път забременея няма да си правя въобще устата за нормално раждане!
А това,че е възможно нормално раждане след секцио - спор няма,но зависи какви са били причините за секциото ..
*Мира*,като спомена за близначетата - наскоро в Най-добрата майка имаше история за жена с 13 деца,последното раждане е с близначета -едното се ражда нормално,а  за второто и правят секцио,понеже било напреки разположено ... та виждате ли 11 нормални раждания,и накрая на едно раждане и нормално и секцио ... така,че гаранция няма никаква - всяко раждане е индивидуално,никой не може да предвиди как ще се развият нещата - Божа работа!!!

И да ви попитам - да пускам ли нова тема?

# 1 784
  • София
Спящата,разбирам те перфектно - и аз бях с пълно разкритие,но бебето високо ,не успя да навлезе дори в малкия таз ... и така се стигна до спешно секцио .. Живот и здраве,ако втори път забременея няма да си правя въобще устата за нормално раждане!
А това,че е възможно нормално раждане след секцио - спор няма,но зависи какви са били причините за секциото ..
...

Peace

А за темата - от мене пускай!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт